Wikipedia:Nybegynnerforum/Arkiv/2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endring av firmanavn - hovedtittel i artikkel[rediger kilde]

Vi endret firmanavn for en tid tilbake, og skulle gjerne ha redigert hovedtittelen slik at firmanavnet blir korrekt. Hvordan gjør jeg det?? Mapeinorge (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 14:44 (CEST)

Til venstre for søkefeltet i den aktuelle artikkelen står det Mer med en nedoverpil; klikk der så vises ordet Flytt. Klikk på den og fyll ut nytt navn i boksen til høyre. I feltet for Årsak skriver du byttet navn, eller lign. Hvis du ikke får det til kan du skrive her hvilken artikkel det gjelder og hva det nye navnet er, så kan jeg el. en annen flytte den. Mvh.A-S. Ofrim (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 15:44 (CEST)
Takk for raskt svar. Jeg ikke noe Mer til venstre for søkefelt når jeg står i selve artikkelen, kun når jeg var på User Page og der stod det kun Bidragsutvikling når jeg åpnet Mer. Jeg vil gjerne gjøre et forsøk på å bytte navn, før dere evt. hjelper til. Men siden det gjelder er: https://no.wikipedia.org/wiki/Rescon_Mapei
Vi het Rescon Mapei før og heter kun Mapei nå. Går det evt. an å skrive Mapei (tidligere Rescon Mapei)?

Mapeinorge (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 16:17 (CEST)

Har flyttet den for deg. Nå finner du bedriften under Mapei, med omdirigering fra Rescon Mapei. --- Løken (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 17:38 (CEST)
Tusen takk!!

77.106.167.98 29. sep. 2014 kl. 11:15 (CEST)

Hvorfor er artikkelen min slettet?[rediger kilde]

Heisann... Jeg er veldig ny her på Wiki, og kan ikke helt forstå hva som mangler eller er feil, men jeg er mer enn villig til å gjøre de endringer som kreves... Synes ikke sidene her er så enkle og forholde meg til heller, så jeg håper virkelig at det jeg skriver her kommer frem som det skal?? 1. Jeg og en kolega har på bakgrunn av noen ideer utviklet behandlingsmetoden som har den effekten som er skrevet i teksten... altså ikke dokumentert, men på bakgrunn av tilbakemeldinger... jeg kan selvfølgelig slette dette?? 2. Med medisinsk kompetanse mener jeg bestemt at en hver som driver manuell behandling må vite sine begrensninger, og når man ikke skal behandle... Det finnes altså ingen krav til hvem som kan utøve dette, men alle godkjente (av sitt forbund) alternative behandlere må vel ha medisinsk grunnfag... det måtte i alle fall vi for å få godkjenning... fysoterapeuter har også en medisinsk kometanse i mitt hode... kan jeg formulere meg anderledes her? 3. Navnet har vi kommet opp med, og kan ikke se at dette er brukt av noen andre.... Jeg vil gjerne ha noen råd om hvordan jeg kan forholde meg til dette?? Hilsen Myopraktikk (Myopraktikk (diskusjon) 22. sep. 2014 kl. 16:53 (CEST)).

Hei, ser at du sletta denne artikkelen tidlegare. Den er oppretta igjen. Tar du en kikk? Ovesen (diskusjon) 21. sep. 2014 kl. 12:56 (CEST)

Tror jeg fant at den virket som copyvio eller lignende. Men dette er nytt tilkommet etter min lille innføring i sosialmedisin. Virker ellers litt mystisk med at massasjen bør utføres av folk med medisinsk kompetanse (fysioterapeuter gode nok?) Og registrerbar effekt tilnærmet lik 0%? . Kanskje et utvidet referansekrav? --Bjørn som tegner (diskusjon) 21. sep. 2014 kl. 13:04 (CEST)

Myopraktikk (diskusjon) 22. sep. 2014 kl. 16:53 (CEST)

Hei, jeg har svart deg på min brukerside, der du stilte spørsmålet direkte til meg, men kan gjenta med litt andre ord:
Wikipedia er ikke stedet for publisering av nynytt. Helserelaterte artikler prøver vi å være ekstra nøye med. Kilder og referanser skal alltid være annenhånds, dvs. stamme fra andre steder enn evt. egne notater eller nettsider:(unntak fins, men ikke her). Kilder må være «gode» i forhold til temaet. --Bjørn som tegner (diskusjon) 22. sep. 2014 kl. 17:06 (CEST)
Se WP:OR. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 22. sep. 2014 kl. 17:14 (CEST)

Sletting av bilder[rediger kilde]

Hei, Jeg har lastet opp tre bilder som jeg har fått tillatelse til å bruke, men som ikke er mine. Og vil derfor slette disse. Hvordan gjør jeg det?

Mvh, Amina Sewali Amina Sewali (diskusjon) 18. aug. 2014 kl. 17:37 (CEST)

Hei, Amina. Bildene du har lastet opp finnes her. Det enkleste vil antagelig være om du selv legger inn teksten
{{copyvio|Own upload; misunderstanding between myself, the photographer and commons' licences}}
på siden for hvert bilde du må/vil slette. Så vil «noen» rydde opp. Du kan redigere i teksten mellom | og }}. Mvh M O Haugen (diskusjon) 18. aug. 2014 kl. 18:00 (CEST)

Koordinater[rediger kilde]

Jeg har redigert i artikkelen Gokstadhaugen. For meg ser det ut som angivelse av koordinater havner feil sted. Noen som kan hjelpe meg? AnitraF (diskusjon) 16. mai 2014 kl. 14:01 (CEST)

Hei. Du hadde plassert malen for koordinater i overskriften «Gravfunnet» og derfor kom de ikke på riktig sted. Geografiske koordinater skal som regel plasseres helt øverst i en artikkel. − Mvh. Sandip90 (diskusjon) 16. mai 2014 kl. 14:06 (CEST)

Ny artikkel[rediger kilde]

Jeg har opprettet artikkelen Skipshaugen. Problem 1: Når jeg søker etter den, får jeg ingen treff. Problem 2: Lenke lagt til den i Borrehaugene fortsetter å være rød. Problem 3: I Skipshaugen får jeg ikke opp fanen Rediger kilde. Får heller ikke lagt inn lenker vha klammer. Noen som kan hjelpe?

~Vh Anitra AnitraF (diskusjon) 8. mai 2014 kl. 09:53 (CEST)

Har sjekket dine bidrag og har søkt på «Skipshaugen» og jeg kan ikke se at artikkelen har blitt opprettet. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 8. mai 2014 kl. 10:01 (CEST)
Du har kanskje glemt å trykke lagre, da må du prøve en gang til. Som det sies over, artikkelen er ennå ikke blitt opprettet. --Harald Haugland (diskusjon) 8. mai 2014 kl. 10:12 (CEST)

Dere har naturligvis helt rett. Jeg mente jeg hadde lagret, men den gang ei. Nå er det i orden! Takk for raske svar. AnitraF (diskusjon) 8. mai 2014 kl. 10:18 (CEST)

Bruk av egne bilder[rediger kilde]

Stilmanualen angir hvordan man koder bilder som hentes fra Wikipedia Commons, men jeg har en del egne bilder, som jeg ønske å bruke (Wikipedia Commons mangler bilder om emnet). Hvordan gjøres dette ? Kan man flytte egne bildefiler til Wikipedia Commans på et eller annet vis?

Mvh Øivind Berg--ØivindB (diskusjon) 16. apr. 2014 kl. 18:11 (CEST)

Hei, du må gjerne laste opp egne bilder på Wikimedia Commons, når det er gjort så kan de brukes på alle våre prosjekter, du finner en grunnleggende innføring her. Om du har flere spørsmål rundt det så bare kom med de her, så blir de forhåpentligvis raskt besvart. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. apr. 2014 kl. 18:46 (CEST)

Heisann...[rediger kilde]

Jeg lurer på hvordan jeg gårr frem hvis jeg skal feks skrive et navn som det skal linkes til slik det blir blå skrift.. for å gå nærmere innpå det så dere skjønner hva jeg mener, hvis jeg skal skrive om DDE eller en annen kjent person.

Prøvde igår men jeg fikk ikke til det.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Buffywtr (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei. Da skriver du det slik: [[DDE]]. Eventuelt kan du skrive DDE, merke ordet og trykke på knappen som ser slik ut. . Begge deler gjør at det vil bli slik: DDE. Ellers står det mye om hvordan man gjør forskjellige slike ting på Hjelp:Redigering. Lykke til! Mvh 3s (diskusjon) 15. apr. 2014 kl. 12:52 (CEST)

Hans Arentz[rediger kilde]

Som nybegynner har jeg støtt på et problem: det finnes to forskjellige artikler om samme person, amtmann Hans Arentz (1731-1793). Den ene er gal, og skal slettes. Hvordan gjøres dette? Her er det i beskrivelsen forvekslet med presten Hans Arentz (1713-1790). Denne fantes det ingen artikkel om, og jeg forsøkte å opprette en ny. Problemet var da overskriften. Jeg forsøkte meg med Hans Arentz (1713-1790), og denne ble da flyttet til Hans Arentz (prest). Hva er den "korrekte" måten å gjøre dette på? Vennlig hilsen Øivind Berg --ØivindB (diskusjon) 14. apr. 2014 kl. 00:54 (CEST)

Det ser ut som vi har artikler om begge, se Hans Arentz for artikkelen om sorenskriveren og Hans Arentz (prest) for artikkel om presten. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 14. apr. 2014 kl. 01:16 (CEST)
Det riktige vil være å opprette en pekersideHans Arentz og flytte dagens oppføring til Hans Arentz (sorenskriver) samt å rydde opp i sammenblandingen av de to personene i dagens artikkel. Profoss (diskusjon) 14. apr. 2014 kl. 01:23 (CEST)
Det var en artikkel Hans Arentz, og en Hans Arentz (17XX-17XX) (med fødsels- og dødsår i parantesform). Jeg flyttet denne til Hans Arentz (prest), som føles mer riktig enn fødselsår. Om dette er samme person som Hans Arentz (uten parantesform) har jeg ikke tatt mer stilling til enn at jeg tok et raskt blikk på den artikkelen og fant ut det måtte være to forskjellige. Mvh. TorbjørnS (ʦ) 14. apr. 2014 kl. 03:35 (CEST)

Det er nå ryddet opp i dette, med peker fra Hans Arentz til Hans Arentz (prest). Grunnen til at jeg trodde det var to artikler på den første, var at jeg googlet, og oppdaget ikke at jeg fikk treff både på bokmålsversjonen og nynorskversjonen (og disse var svært ulike). Mvh Øivind Berg --ØivindB (diskusjon) 14. apr. 2014 kl. 22:59 (CEST)

Leif Johan Braaten[rediger kilde]

Har skrevet første utkast om Leif Johan Braaten og ble nokså fornøyd. Ville gjerne ha med en A 4 side med Referanser og lurte på hvordan det skal gjøres? LJB leif.braaten@selvutvikling.org Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.81.105 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei. Referanser blir lagt under ei overskrift, == Referanser ==, i artikkelen. Sjekk Wikipedia:Stilmanualen for litt hjelp på veien. Ellers er denne sida til god hjelp for å forstå koding av kilder. Selve referansene legges til i artikkelteksten, mens under overskrifta skal det legges en tagg som denne: <References /> Vennlig hilsen Jon Salte (kontakt) 5. feb. 2014 kl. 20:00 (CET)

Hei igjen anne sophie Ofrim! tusen takk for de siste gode rådene. Jeg er kommet så langt at jeg har valgt et personlig bilde av meg selv, som professor emeritus. det ligger nå på Upload wizard betegnet IMG 3086 edited-1-1.JPG. Lurte på om du kunne få det opp over teksten, eller gi meg instruksen? så tilføyer jeg litt naturlig INfo. Jeg prøver nå å avslutte som du foreslår og er veldig spent Leif Johan Braaten (diskusjon) 10. feb. 2014 kl. 16:05 (CET)

Hei! Jeg fant bildet på Commons og har lagt det inn i artikkelen. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. feb. 2014 kl. 18:01 (CET)

Bilde over teksten!Kursiv tekst Hei igjen anne sophie Ofrim! så supert at du fant mitt bilde på Commons. du sier at du har lagt det inn i teksten ca. kl. 1800. men nå kl. 2115 kan jeg dessverre ikke finne det? tar det noen timer før det kommer på plass? fant en opplysning om noe slikt et sted! når det dukker opp, over teksten, legger jeg til litt info. om det er ytterligere diverse som jeg må gjøre for finalisering, ville jeg sette stor pris på eventuelle instruksjoner! jeg er så imponert over dine korte, nyttige svar, og at de kommer så forbløffende raskt..jeg er så takknemlig! Leif Johan Braaten (diskusjon) 10. feb. 2014 kl. 21:22 (CET)

Hei gode hjelper! Har forbedret mitt første utkast fra i går. Trenger hjelp med to problemer: 1. Hvordan overføre til hovedteksten en A 4 side med Utvalgt Litteratur etter presentasjonen? 2. Hvordan overføre min signatur til boksen under Innstillinger? Signatur: LJB2604


Wikipedia Ansvarlige Ledere! Etter min vurdering som professor i klinisk psykologi ved Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo, i 34 år med 8 - 10 bøker og over hundre artikler er jeg nå snart ferdigstilt for publisering på Weben, har 10 referanser igjen. Vennligst orienter om hva som videre vil skje med mitt bidrag? Har hatt stor glede av jobben, da jeg endelig fikk den gjort! Professor Leif J. Braaten

Hei! Jeg ser du har kladdet på brukersiden din og det ser bra ut! Du kan kopiere det du har skrevet, opprette artikkelen ved å klikke på den røde lenken her Leif Johan Braaten og lime inn teksten. Når du lagrer er artikkelen publisert i leksikonet. Den trenger litt finpuss, det vi kaller wikifisering, med kategorier, interne lenker osv. Det blir gjerne gjort av noen av de faste bidragsyterne her i løpet av noen timer. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 7. feb. 2014 kl. 12:37 (CET)

Det eneste gjenstående gode hjelper, Anne-Sophie Ofrim, er at jeg som ivrig fotograf gjerne ville spandere et bilde over selve teksten pluss litt relevant info. Trodde jeg fikk downloadet Media Wiki 1.22.2, men den bare forsvant. Har bilder online greit! TRENGER DERFOR LITT HJELP MED Å FÅ ET SLIKT BILDE PÅ PLASS? LJB2604 Du må forresten også forklare meg hvordan jeg oppretter en korrekt signatur!

Signaturen legger du inn ved å avslutte innlegget med ~~~~, så kommer det automatisk inn. Bilder må være gitt en fri lisens og lastes opp til commons.wikimedia.org hvor du vil finne upload files i venstremargen. Det er mulig du må utvide en av undermenyene der. Så finnes det beskrivelser på hjelp hvordan du legger bildet inn på siden. Haros (diskusjon) 8. feb. 2014 kl. 17:08 (CET)

Hei Harald Haugland! Viser til meldingen min fra sony ericsson, der jeg takker for den elegante plasseringen av bildet! Jeg oppdaget en trolig siste ting, nemlig at alle mine nøyaktige kursiveringer av boktitler og tidsskrifter var forsvunnet i den ferdigstilte versjonen på weben! Lurte på om du kunne bytte ut den som nå står der med den versjonen av utvalgt litteratur som har kursiveringene? en liten detalj: siden sist er det kommet en blokkering, så jeg får ikke skrevet store bokstaver, kan det fikses? endelig tror jeg helt til slutt: jeg har 6 - 8 sider på weben, der jeg presenterer min faglige profil og kommer med alle mine tilbud. den ligger på www.selvutvikling.org. er det mulig å legge inn en lenke til disse sidene, som også kan endres til en engelsk versjon? Leif Johan Braaten (diskusjon) 11. feb. 2014 kl. 09:38 (CET)

Antall sidevisninger[rediger kilde]

Hei, har glemt hvor jeg sjekker antall sidevisninger på en artikkel - skulle gjerne vist den funksjonen til et museum. --WMNOastrid (diskusjon) 3. apr. 2014 kl. 15:36 (CEST)

Velg "Vis historikk"-fanen øverst på siden. Der er det lenker til en rekke eksterne verktøy, blant dem sidevisningsstatistikk. - mvh 4ing (diskusjon) 3. apr. 2014 kl. 15:41 (CEST)
Takk!--WMNOastrid (diskusjon) 4. apr. 2014 kl. 11:11 (CEST)

Referanser/kilder[rediger kilde]

Om krav til henvisninger/kilder/referenser: Når en (ny) artikkel er lenket til artikkelen på engelsk, f.eks, som allered har referenser, burde ikke det holde? Da finnes jo referensene! Eller, er det en enkel/automatisk måte å inkludere ref fra den engelske artikkelen? Kjetil1001 (diskusjon) 9. apr. 2014 kl. 23:23 (CEST)

Artikler skal inneholde referanser/kilder, uavhengig av om artikkelen allerede finnes på et annet språk, med referanser eller ikke. Wikipedia skal heller ikke bruke seg selv som kilde, så å vise til en annen WPartikkel (norsk eller på annet språk) er ikke å oppgi referanser eller kilder. Du kan derimot bruke de samme referansene/kildene som artiklene på andre språk bruker. Mvh TorbjørnS (ʦ) 9. apr. 2014 kl. 23:26 (CEST)
Det er slett ikke alltid de engelske artiklene er skikkelig kildebelagt og hvor kommer da den norske teksten fra?. De kan også være lange og med en haug med noter og da oppstår et annet problem, hvilke/n av de engelske notene henviser den norske artikkelen til. Hvis det går an å identifisere hvilken/hvilke engelske (eller tyske/franske osv) som er brukt så går det an å kopiere hele noten (<ref>notehenvisning</ref> og lime den rett inn i den norske, de engelske fungerer helt fint selv om de heter book i stedet for bok osv. Det motsatte går derimot ikke an, en norsk note som heter bok
  • <ref>{{Kilde bok | forfatter=forf forfattersen | tittel=bok tittel | utgivelsesår=2035 | forlag=gyldenhaug}}</ref>[1]
fungerer ikke på engelsk, men en engelsk note som heter book
  • <ref>{{cite book | last=forfattersen | first=forf | title=bokmania | date=2035 | publisher=Gyldenhoug}}</ref>[2]
fungerer på norsk og da er det bare å huske å sette inn referanseavsnittet som de enten har glemt eller ikke skjønner vitsen med. Hvis jeg vet at jeg skal bruke en tekst på engelsk etter at jeg har brukt den på engelsk lager jeg veldig ofte den norske på min engelske kladdeside, med engelske noter og så slipper jeg å surre med notene når jeg oversetter til engelsk. --  Dyveldi    9. apr. 2014 kl. 23:57 (CEST)
  1. ^ forf forfattersen (2035). bok tittel. gyldenhaug.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)
  2. ^ forfattersen, forf (2035). bokmania. Gyldenhoug.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)

Les dem, sjekk at lenker faktisk virker. Ikke ta med ukritisk. Innhold kan ha blitt forandra etter at kilde blei lagt inn.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.212.48.96 (diskusjon · bidrag) 9. apr. 2014 kl. 22:04 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)