The Witcher 3: Wild Hunt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Witcher 3: Wild Hunt
EN The-Witcher-3 Logo-Black RGB.svg
UtviklerCD Projekt RED
UtgiverCD Projekt
Distributørcdp.pl, Bandai Namco Entertainment, Warner Bros. Interactive Entertainment, Spike Chunsoft, 1C Company, Steam, GOG.com, Humble Store, Microsoft Store, Origin, Epic Games Store, Nintendo eShop og PlayStation Now
RegissørKonrad Tomaszkiewicz
Mateusz Kanik
Sebastian Stępień
ProdusentPiotr Krzywonosiuk
Jędrzej Mróz
ForfatterMarchin Blacha
Borys Pugacz-Muraszkiewicz
KunstnerMarian Chomiak
KomponistMikołaj Stroiński
Marcin Przybyłowicz
SerieThe Witcher
SpillmotorREDengine 3
PlattformMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Nintendo Switch
Utgivelse
  • Windows, PS4, Xbox One
  • 19. mai 2015
  • Nintendo Switch
  • 15. oktober 2019
SjangerAction-rollespill
ModusEnspiller
Aldersgrense18
Nettstedthewitcher.com
Forrige i serienThe Witcher 2: Assassins of Kings

The Witcher 3: Wild Hunt (polsk: Wiedźmin 3: Dziki Gon) er et videospill i action-rollespillsjangeren med en åpen verden. Spillet er utviklet og utgitt av det polske studioet CD Projekt RED. Det ble utgitt den 19. mai 2015[1] for Microsoft Windows, PlayStation 4 og Xbox One, og den 15. oktober 2019 til Nintendo Switch[2].

Spillet er basert på universet fra en bokserie kalt The Witcher skrevet av Andrzej Sapkowski. Spillets handling foregår i den enorme fiktive verdenen kalt, The Continent hvor spilleren inntar rollen som Geralt of Rivia, en monster-jeger.

Utviklingen startet i 2011 og varte i tre og et halvt år. Sentral- og nord-europeiske kulturer dannet grunnlaget for spillets verden. REDengine 3 gjorde det mulig for utvikleren å lage en kompleks historie uten å gå på kompromiss med spillets åpne verden. Musikken ble hovedsakelig komponert av Marcin Przybyłowicz og fremført av Brandenburg State Orchestra.

Spillet foregår på kontinentet, en fantasi-verden omgitt av parallelle dimensjoner og ekstra-dimensjonale verdener. Mennesker, alver, dverger, monstre og andre skapninger eksisterer over hele kontinentet, men enkelte mennesker blir ofte forfulgt for deres forskjeller. En krig mellom imperiet til Nilfgaard herjer også over hele kontinentet, ledet av keiser Emhyr var Emreis, som invaderte Nordrikene — og Redania, kontrollert av kong Radovid V. Hovedpersonen heter Witcher, Geralt of Rivia, en monster-jeger som har trent siden barndommen i blant annet kamp, alkymi og magi. Han blir blant annet hjulpet den mektige trollkvinnen Yennefer av Vengerberg, og hans tidligere kjærlighetsinteresse Triss Merigold, og en rekke andre bekjente.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner med at Geralt og hans mentor Vesemir kjører til byen White Orchard etter å ha mottatt et brev fra Geralt`s elsker Yennefer. De møter også keiser Emhyr som beordrer Geralt til å finne Ciri, som var Emhyr`s biologiske datter og Geralt`s adopterte datter. Ciri er den siste arvingen etter en eldgammel blodlinje som gir henne makten til å manipulere tid og rom. Men Ciri blir nådeløst forfulgt av den gåtefulle Wild Hunt.

Geralt følger spor etter Ciri til en festning tilhørende Bloody Baron, en krigsherre som nylig overtok hele provinsen. Baronen krever at Geralt finner hans savnede kone og datter, i bytte for informasjon om Ciri. Datteren hans skal ha flyktet til Oxenfurt. Geralt finner igjen Ciri på Isle of Mists, og oppdager at Eredin, leder for Wild Hunt, ønsker at Elder Blood-kreftene skal redde deres hjemverden fra en enorm katastrofe kjent som White Frost.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]