We Are the World

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
We Are the World
B-side Grace
Format 7" og 12"
Artist, band USA for Africa
Utgitt 1985
Innspilt 1985
Sjanger Pop
Lengde 6.22
Plateselskap CBS
Produsent(er) Quincy Jones

We Are the World er en sang av Michael Jackson og Lionel Richie som ble gitt ut på singel i 1985Harry Belafontes initiativ og innspilt av en gruppe artister under fellesnavnet USA for Africa. Musikkvideoen ble regissert av Howard G. Malley og Craig B. Golin.

Inspirert av Bob Geldofs Band Aid bestemte Belafonte seg for å vise at artister fra USA kunne hjelpe den tredje verden som det Storbritannia kunne.

Sangen ble sendt ut som en instrumental-demo sammen med en invitasjon til flere amerikanske stjernesangere, med spørsmålet «Bryr du deg?» på. Det gikk ikke lang tid før en rekke sangere meldte seg og sangen ble tatt opp i studio 28. januar 1985 og utgitt to måneder senere, 7. mars.

Sangen ble en suksess i hele verden, også i Norge, hvor den lenge var nummer 1 på VG-lista i 1985. Tilsammen lå sangen 14 uker på norske lister, hvorav ti på førsteplass. Hele inntekten gikk til Afrika, og singelen ble utgitt med artistnavnet 'USA for Africa'.

Komplett artistliste (Original versjon)[rediger | rediger kilde]

Haiti 2010[rediger | rediger kilde]

I 2010 ble det laget en ny versjon av «We are the World» som ble kalt «We are the world 25 for Haiti». Sangen ble laget for å støtte og samle inn penger til folk som ble rammet av jordskjelvet i Haiti.

Se også[rediger | rediger kilde]