Randy Jackson (1961)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Randy Jackson
Randy Jackson (1976).jpg
FødtSteven Randall Jackson
29. okt. 1961[1]Rediger på Wikidata (59 år)
GaryRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger, sanger-låtskriver, musiker, perkusjonist, gitarist, keyboardistRediger på Wikidata
Far Joseph JacksonRediger på Wikidata
Mor Katherine JacksonRediger på Wikidata
Søsken
9 oppføringer
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Steven Randall «Randy» Jackson (født 29. oktober 1961) er en amerikansk sanger og musiker, tidligere medlem av The Jackson 5.

Han er den yngste broren til Michael Jackson, og nest minst av søskenflokken, etter Janet Jackson. Han var kun fem år gammel da The Jackson Five ble opprettet, og er derfor ikke et originalt medlem. Han begynte uoffisielt å opptre sammen med søsknene i 1972, og spilte congatromme. Han ble offisielt medlem av gruppen i 1975, etter at Jermaine reiste, og gruppen gikk over til CBS. Gruppen endret da navn til The Jacksons, grunnet stridigheter med Motown.

Han giftet seg med Eliza Shaffe i 1989. 17. juni 1990 fikk de sitt første barn, Steveanna. De ble skilt i 1991, og Randy ble dømt for å ha mishandlet henne. Han satt en måned i fengsel, og en måned på psykiatrisk klinikk. Mens han var gift hadde han en affære med Alejandra Genevieve Oaziaza, og de fikk sammen datteren Genevieve. Hun forsatte å treffe henne etter skilsmissen, og de fikk så tvillingene Randy Jr. og Donte i 1992. De skilte lag i 1994, og Oaziaza giftet seg med Randys bror Jermaine Jackson, og fikk to barn, noe som lagde mye styr i familien.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]