Erovnuli Liga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Umaglesi Liga)
Hopp til navigering Hopp til søk
Erovnuli Liga
Land Georgia Georgia
Region UEFA
Forbund GFF
Grunnlagt 1990
Antall klubber 10
Nedrykk til Erovnuli Liga 2
Nasjonal cup Den georgiske fotballcupen
Den georgiske supercupen
Turneringer Mesterligaen
Europaligaen
Flest titler Dinamo Tbilisi (18)
Regjerende mester Dinamo Tbilisi (2020)
Erovnuli Liga 2021

Erovnuli Liga er den høyeste divisjonen for fotball i Georgia. Divisjonen ble dannet i 1990, to år før grunnleggelsen av Georgias fotballforbund (GFF) og landets uavhengighet fra Sovjetunionen. Mestvinnende lag er FC Dinamo Tbilisi, som per 2012 stod med 13 nasjonale mesterskapstitler. Erovnuli Liga er en fotballserie med 10 klubber som innledningsvis spiller 36 serierunder fordelt over ett kalenderår.

De åtte beste lagene etter 22 kamper går inn i en såkalt «mestergruppe», hvor klubbene spiller ytterligere seks kamper for å avgjøre seriens mester og hvem som kvalifiserer seg til spill i europeiske klubbmesterskap. De fire siste klubbene ved spilte 22 kamper går inn i en «degraderingsgruppe», hvor de fire best plasserte klubbene fra to avdelinger i Pirveli Liga på nivå to møtes i playoffspill.

Klubben som vinner Erovnuli Liga blir nasjonal seriemester, og får muligheten til å representere Georgia i Mesterligaen gjennom at laget går inn i andre kvalifiseringsrunde. Med grunnlag i Georgias UEFA-ranking får ikke sølvvinneren en kvalifiseringsplass i Mesterligaen, men klubbene som ender på henholdsvis andre- og tredjelass i serien går automatisk til kvalifiseringsspill (første runde) i Europaligaen.

UEFA-ranking (2021)[1][rediger | rediger kilde]


Historisk ligarangering

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]