Turbo Modula-2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Turbo Modula-2 er en tidligere kompilator og et integrert utviklingsmiljø for programmeringsspråket Modula-2, som ble utviklet av Borland for å kjøre på MS-DOS, men som aldri ble offisielt lansert. Niels Jensen, som var med på å grunnlegge Borland, kjøpte det uferdige produktet, videreutviklet det,og lanserte det som TopSpeed Modula-2. Produktet ble til slutt solgt til Clarion, som nå eies av SoftVelocity. Clarion tilbyr fortsatt Modula-2 kompilatoren som en del av sin produktlinje.

Merkenavnet Turbo betyr at eksekverbare filer ble generert raskt, og ikke nødvendigvis at koden var optimal. Kompilering og lenking av objektfiler foregikk automatisk i én enkelt sekvens, mens disse oppgavene i tidligere versjoner av Modula2 var blitt utført manuelt hver for seg. Borland benyttet samme konsept og merkenavn i Turbo Pascal, Turbo C, Turbo C++, Turbo Prolog, Turbo Basic og Turbo Assembler.

informatikkstubbDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.