Turbo C++

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Turbo C++

Turbo C++ var en C++ kompilator og et integrert utviklingsmiljø som ble lansert av Borland den 4. mai 1990 som en erstatning for Turbo C. I 2008 ble den oppkjøpt av Embarcadero Technologies sammen med CodeGear avdelingen. Og i oktober 2009 besluttet Embarcadero å stanse support av produktet.

Borland C++ ble i 1994 erstattet av det visuelle utviklingsmiljøet C++Builder, som var basert på Rapid application development. C++ Builder er fortsatt en del av produktlinen til Embarcadero.

Merkenavnet Turbo betyr at eksekverbare filer ble generert raskt, og ikke nødvendigvis at koden var optimal. Kompilering og lenking av objektfiler foregikk automatisk i én enkelt sekvens, mens disse oppgavene i tidligere versjoner av C++ var blitt utført manuelt hver for seg. Borland benyttet samme konsept og merkenavn i Turbo Pascal, Turbo C, Turbo Prolog, Turbo Modula-2, Turbo Basic og Turbo Assembler.

Computer n screen.svgDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.