Truls Olufsen-Mehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Truls Olufsen-Mehus
Født18. jan. 1982[1]Rediger på Wikidata (41 år)
Parti Kristelig FolkepartiRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Truls Olufsen-Mehus (født 1982) er en lokalpolitiker (Krf[2]) fra Hammerfest. Han er tidligere fylkesleder for Krf i Troms og Finnmark[3], og var fylkespartiets førstekandidat ved stortingsvalget 2021.

Etter at Kjell Ingolf Ropstad gikk av som Kristelig Folkepartis partileder i september 2021, pekte flere i partiet på Mehus som ny leder, men til slutt ble Olaug Bollestad valgt som ny leder.[4]

Utdanning og arbeidserfaring[rediger | rediger kilde]

Mehus er utdannet ved BI Trondheim (markedsøkonomi) og ved Ui Bodø (kommunikasjonsledelse), og har engasjert seg i Krf sin næringspolitikk. Mehus var gründer i mange år i begynnelsen av sitt yrkesliv, og har jobbet som opplagssjef i avis, markedssjef i utlandet, salgssjef, daglig leder og kommunal næringssjef. Mehus er[når?] prosjektleder i Kristent Ressurssenter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.proff.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Samtale med Truls Olufsen Mehus fra KRF om Pride». Besøkt 22. november 2022. 
  3. ^ Aarseth, Tori (23. april 2022). «Truls Olufsen-Mehus ferdig som fylkesleder i Troms og Finnmark KrF». Vårt Land (norsk). Besøkt 22. november 2022. «KAMPVOTERING: Fylkesleder i Troms og Finnmark KrF, Truls Olufsen-Mehus, tapte kampvoteringen mot Widar Skogan om fylkesledervervet på fylkesårsmøtet lørdag.» 
  4. ^ Estenstad, Jonas Løken (15. oktober 2021). «Truls Olufsen-Mehus og Olaug Bollestad kjemper om å være partileder i KrF». NRK. Besøkt 22. november 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]