Civita

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Civita AS
TypeAksjeselskap
Org.nummer985 996 520
Stiftet25. juni 2003
LandNorge
HovedkontorAkersgata 20, Oslo
LederKristin Clemet[1]
Ansatte20 (2019)
Nettstedwww.civita.no

Civita er en liberal tankesmie. Civita arbeider for økt kunnskap og oppslutning om liberale verdier, institusjoner og løsninger, for å fremme en samfunnsutvikling basert på respekt for individets frihet og personlige ansvar.[2] Civita er opptatt av markedsøkonomien og dens betydning for velferd, frihet og demokrati. Civita vektlegger det idébaserte og prinsipielle perspektivet i samfunnsdebatten og skal fremme, ikke bare forklare, betydningen av liberale verdier. Blant de mest sentrale liberale verdiene og ideene er, ifølge Civitas formålsformulering, det liberale demokratiet, menneskerettighetene, en fri og åpen økonomi, et sterkt sivilt samfunn og det personlige ansvar.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Civita er en borgerlig, liberal tankesmie med et ideelt mål. Civita skal formidle kunnskap og ideer som er tankevekkende og utvider rommet for den politiske debatt, og fremme forslag til reformer.

Civita har som mål å fungere som et nettverk av personer med ulik politisk partitilhørighet, og fra ulike deler av samfunnet (akademia, næringsliv, media, organisasjonsliv og politikk). Civita er uavhengig av politiske partier, interesseorganisasjoner og offentlige myndigheter.

Civita gjennomfører årlige seminarer i Oslo, og med jevne mellomrom også i Bergen og Trondheim. Oscarsborg-[3], Flesland-[4] og Værnesseminaret[5] er møteplasser som når ut til ideologisk interesserte unge mennesker fra politikk og samfunnsliv. Seminarene er idédebatt og dialog med anerkjente foredrag og gruppediskusjoner. Civita-akademiet og Civita-skolen[6] arrangeres årlig. Der bidrar forskere og politikere fra Norge og utlandet til å belyse temaer i politisk ideologi og filosofi.

Civita utgir også bøker, rapporter og notater.

Civita ble etablert i 2003 og fikk kontorer i Akersgata 36 i februar 2004.

Personer tilknyttet Civita[rediger | rediger kilde]

Kristin Clemet (leder), Marius Doksheim (fagsjef), Therese Thomassen (kommunikasjonssjef), Lars Kolbeinstveit - Filosof og rådgiver, Eirik Løkke - Rådgiver, Bård Larsen - Historiker, Mathilde Fasting - Siviløkonom og idèhistoriker, Torkel Brekke - Professor i religionshistorie, Lars Fr. H. Svendsen

Kjente aksjonærer i Civita[rediger | rediger kilde]

Aksjeselskapet Civita er non-profit og gikk med et underskudd på 9,8 millioner i 2012. Aksjonærer spenner fra ulike selskaper innen shipping, investering, holding og rederier, samt en rekke arbeidsgiverforeninger.

De største aksjonærene inkluderer blant annet:[7]

Øvrige aksjonærer involverer blant annet Jens Ulltveit-Moe (gjennom Umoe AS), Hovedorganisasjonen Virke, Leif Höegh & Co, Jotun AS, Höegh Autoliners, Carl Otto Løvenskiold (1953) (gjennom Løvenskiold–Vækerø), Stein Erik Hagen (gjennom Canica), Christen Sveaas (gjennom Kistefos AS).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]