Civita

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Civita AS
TypeAksjeselskap
Org.nummer985 996 520
Stiftet25. juni 2003
LandNorge
HovedkontorAkersgata 20, Oslo
LederKristin Clemet[1]
Ansatte20 (2019)
Nettstedwww.civita.no

Civita er en liberal og høyreorientert tankesmie og aksjeselskap tilknyttet organisasjonen Atlas Network[2]. Gjennom sitt arbeid ønsker Civita å bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita har som formål å arbeide for økt oppslutning om markedsøkonomien og dens betydning for velferd, frihet og demokrati. Civita skal også arbeide for å gi personlig ansvar og det sivile samfunn en viktigere rolle i samfunnet.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Civita har som mål å formidle kunnskap og ideer som er tankevekkende og utvider rommet for den politiske debatt, og fremme forslag til reformer. Civita vil vektlegge det idébaserte og prinsipielle perspektivet i samfunnsdebatten. Civita skal fremme betydningen av frihet, personlig ansvar og markedsøkonomi. Civita skal fungere som et nettverk av personer med ulik politisk partitilknytning, og fra ulike deler av samfunnet (akademia, næringsliv, media, organisasjonsliv og politikk). Civita er en uformell møteplass med jevnlige arrangementer av typen seminarer, foredrag og boklanseringer. Civita skal søke å skape oppmerksomhet og interesse for dette gjennom, forskning og utredning, publisering, arrangementer seminarer og konferanser.[trenger referanse]

Civita gjennomfører årlige seminarer i Oslo, Bergen og Trondheim. Oscarsborg-[3], Flesland-[4] og Værnesseminaret[5] er møteplasser som når ut til ideologisk interesserte unge mennesker fra politikk og samfunnsliv. Seminarene er idédebatt og dialog med anerkjente foredrag og gruppediskusjoner. Civita-akademiet[6] arrangeres hver høst. Der bidrar fremragende forskere og politikere fra Norge og utlandet til å belyse temaer i politisk ideologi og filosofi.

Civita utgir også bøker, rapporter og notater.

Civita ble etablert i 2003 og fikk kontorer i Akersgata 36 i februar 2004.

Personer tilknyttet Civita[rediger | rediger kilde]

Kristin Clemet (leder), Marius Doksheim (fagsjef), Therese Thomassen (Kommunikasjonssjef), Ståle Hagen – administrasjons- og fundraisingssjef, Kirsten Visnes Sogge - Administrativ koordinator, Lars Gauden-Kolbeinstveit - Filosof og rådgiver, Eirik Løkke - Rådgiver, Bård Larsen - Historiker, Mathilde Fasting - Siviløkonom og idèhistoriker, Villeman Vinje - Samfunnsøkonom, Torkel Brekke - Professor i religionshistorie, Lars Fr. H. Svendsen - Professor i filosofi, Morten Kinander - Jurist og filosof.

Kjente aksjonærer i Civita[rediger | rediger kilde]

Aksjeselskapet Civita er non-profit og gikk med et underskudd på 9,8 millioner i 2012. Aksjonærene forplikter seg til å spytte penger inn i tankesmien over treårsperioder, og minstebeløpet for å være med er i utgangspunktet 55 000 kroner per år.[7] Aksjonærer spenner fra ulike selskaper innen shipping, investering, holding og rederier, samt en rekke arbeidsgiverforeninger.

De største aksjonærene inkluderer blant annet:[8]

Øvrige aksjonærer involverer blant annet Jens Ulltveit-Moe (gjennom Umoe AS), Hovedorganisasjonen Virke, Leif Höegh & Co, Jotun AS, Höegh Autoliners, Carl Otto Løvenskiold (1953) (gjennom Løvenskiold–Vækerø), Stein Erik Hagen (gjennom Canica), Christen Sveaas (gjennom Kistefos AS).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Om Kristin Clemet
  2. ^ «Civita». Atlas Network. Besøkt 20. april 2017. 
  3. ^ Oscarsborg-
  4. ^ Flesland-
  5. ^ Værnesseminaret
  6. ^ Civita-akademiet
  7. ^ Grihamar, Stine. «Her er Civitas rike onkler». E24. Besøkt 21. april 2017. 
  8. ^ «Roller, aksjonærer og styresammensetning av Civita AS - Regnskapstall». www.regnskapstall.no. Besøkt 21. april 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]