Civita

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Civita AS
Type Aksjeselskap
Org.nummer 985 996 520
Stiftet 25. juni 2003
Hovedkontor Akersgata 20, Oslo
Leder Kristin Clemet[1]
Nettsted www.civita.no

Civita er en liberal og høyreorientert tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita har som formål å arbeide for økt oppslutning om markedsøkonomien og dens betydning for velferd, frihet og demokrati. Civita skal også arbeide for å gi personlig ansvar og det sivile samfunn en viktigere rolle i samfunnsutviklingen.

Civita har som mål å formidle kunnskap og ideer som er tankevekkende og utvider rommet for den politiske debatt, og fremme forslag til reformer. Civita vil vektlegge det idébaserte og prinsipielle perspektivet i samfunnsdebatten. Civita skal fremme betydningen av frihet, personlig ansvar og markedsøkonomi. Civita skal fungere som et nettverk av personer med ulik politisk partitilknytning, og fra ulike deler av samfunnet (akademia, næringsliv, media, organisasjonsliv og politikk). Civita er en uformell møteplass med jevnlige arrangementer av typen seminarer, foredrag og boklanseringer. Civita skal søke å skape oppmerksomhet og interesse for dette gjennom, forskning og utredning, publisering, arrangementer seminarer og konferanser.

Civita gjennomfører årlige seminarer i Oslo, Bergen og Trondheim. Oscarsborg-[2], Flesland-[3]og Værnesseminaret[4] er møteplasser som når ut til ideologisk interesserte unge mennesker fra politikk og samfunnsliv. Seminarene er idédebatt og dialog med anerkjente foredrag og gruppediskusjoner. Civita-akademiet[5] arrangeres hver høst. Der bidrar fremragende forskere og politikere fra Norge og utlandet til å belyse temaer i politisk ideologi og filosofi.

Civita utgir også bøker, rapporter og notater.

Civita ble etablert i 2003 og fikk kontorer i Akersgata 36 i februar 2004.

Personer tilknyttet Civita[rediger | rediger kilde]

Kristin Clemet (leder), Marius Doksheim (fagsjef), Therese Thomassen (Kommunikasjonssjef), Ståle Hagen – administrasjons- og fundraisingssjef, Kirsten Visnes Sogge - Administrativ koordinator, Lars Gauden-Kolbeinstveit - Filosof og rådgiver, Eirik Løkke - Rådgiver, Bård Larsen - Historiker, Mathilde Fasting - Siviløkonom og idèhistoriker, Villeman Vinje - Samfunnsøkonom, Torkel Brekke - Professor i religionshistorie, Lars Fr. H. Svendsen - Professor i filosofi , Morten Kinander - Jurist og filosof

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]