The Phantom of the Opera (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
The Phantom of the Opera
Orig. The Phantom of the Opera
Språk engelsk
Regissør Joel Schumacher
Produsent Andrew Lloyd Webber
Manus Andrew Lloyd Webber,
Charles Hart,
Richard Stilgoe,
Joel Schumacher
Medvirkende Gerard Butler
Emmy Rossum
Patrick Wilson
Miranda Richardson
Filmselskap Warner Bros
Utgivelsesår 2004
Lengde 143 min
Budsjett $70,000,000 USD
IMDb-profil

The Phantom of the Opera er en film fra 2004 av Joel Schumacher som bygger på Andrew Lloyd Webber og Charles Harts internasjonalt suksessrike musikal fra 1986 som igjen bygger på romanen The Phantom of the Opera av Gaston Leroux. Denne filmen har også en ny sang som er skrevet av Andrew Lloyd Webber eksklusivt til denne filmen, sangen heter «Lær å bli ensom» (Originaltittel: Learn To Be Lonely). Filmen ble nominert til tre Oscar statuetter. En for beste Artistisk produksjon , en for beste kinematografi og en for beste sang (Learn to be lonely) filmen vant ingen av delene.

Roller[rediger | rediger kilde]

Alle unntatt Minne Driver hadde gått på sangkurs, så Margaret Preece ble brukt istedet for hennes sangstemme.


Trivia

  • Masken til operafantomet er speilvendt på plakaten og på CD-en, dette ble gjort med vilje for å få layouten til å se bedre ut.
  • Lysekrona kostet 1.3 millioner dollar og veide 2.2 tonn, på grunn av dette så ble det laget en «stuntlyskrone» til risikable scener. Det ble også laget en tredje lysekrone som har elektriske lys, det er den som er i åpningscenen
filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.