Minnie Driver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Minnie Driver
Født31. jan. 1970[1][2][3]Rediger på Wikidata (54 år)
Marylebone
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, filmskuespiller, filmprodusent, sanger og låtskriver, skuespiller, sanger, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedWebber Douglas Academy of Dramatic Art
Bedales School
NasjonalitetStorbritannia
USA
UtmerkelserGenie Award for Best Actress in a Supporting Role (2011) (for: Barney's Version)
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
Aktive år1990
PlateselskapRounder Records
Nettstedhttp://www.minniedriver.com
IMDbIMDb
Notable verk
Den enestående Will Hunting, Tarzan

Minnie Driver (født 31. januar 1970 i London i England) er en britisk skuespiller, musiker og låtskriver.

Driver er av irsk, walisisk, skotsk, fransk og italiensk opphav. Hennes søster, Kate, er modell og produsent. Driver studerte skuespill og teater ved Webber Douglas Academy of Dramatic Art i London. Driver gjorde sin teaterdebut i 1991 og supplerte på sin inntekt ved å utføre jobber som jazz-vokalist og gitarist. Driver ble nominert til en Oscar for beste kvinnelige birolle for sin opptreden i filmen Good Will Hunting fra 1997. Hun mottok også en Screen Actors Guild Award for sin opptreden i denne filmen. Driver vant en Emmy Award og en Golden Globe for sitt arbeid i TV-serien The Riches.

Driver dukket ofte opp på britisk TV sammen med komikere som Steve Coogan og Armando Iannucci og hun hadde små roller i forskjellige TV-serier, som Casualty, The House of Eliott, Lovejoy og Peak Practice. Driver fikk bred offentlig oppmerksomhet da hun spilte hovedrollen i Circle of Friends i 1995. Hun fulgte opp denne filmen med en rekke biroller i store studiofilmer, blant annet i James Bond-filmen GoldenEye fra 1995, Sleepers (1996) og Grosse Pointe Blank (1997).

I 2003 og 2004 hadde Driver en fast rolle i TV-serien Will & Grace som karakteren Lorraine. I 2010 spilte Driver i Conviction, en film som skildrer den virkelige historien om Betty Ann Waters (spilt av Hilary Swank), en enslig mor som tilbringer ti år på å bli jurist og dermed kunne representere sin feilaktig fengslede bror (spilt av Sam Rockwell). Filmen fikk stort sett positive vurderinger og Driver vant en Genie Award for beste skuespillerinne i en birolle i denne filmen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ filmportal.de, Filmportal-ID 685c8d3f86594bec996c1ddb397c141d, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6gj2wgg, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]