Hopp til innhold

Prinsesse på prøve 2 - Kongelige forviklinger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Prinsesse på prøve 2 -
Kongelige forviklinger
orig. The Princess Diaries 2:
Royal Engagement
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 11. august 2004 (2004-08-11) (USA)
  • 26. desember 2004 (2004-12-26) (Norge)
Prod.landUSA
Lengde113 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGarry Marshall
Produsent
Manusforfatter
MusikkJohn Debney
SjeffotografCharles Minsky
KlippBruce Green
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett40 millioner USD[1]
Totalomsetning134 734 481 USD[1]
Prod.selskapBuena Vista Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Prinsesse på prøve 2 - Kongelige forviklinger (originaltittel: The Princess Diaries 2: Royal Engagement) er en amerikansk komedie fra 2004, regissert av Garry Marshall. Den var Chris Pines filmdebut. Filmen var en oppfølger til Prinsesse på prøve fra 2001.

Denne historien finner sted fem år etter den første filmen, og prinsesse Mia Thermopolis (spilt av Anne Hathaway) er nå uteksaminert fra Princeton University. HUn kommer deretter hjem til det lille kongedømmet Genovia, og fortsetter sine leksjoner i å bli prinsesse. Hun fyller 21 år, og forsøker å finne en passende ektemann. Hun møter en flott ung herremann ved navn Nicholas, og de to blir gjensidig tiltrukket. Det finnes imidlertid en tronpretendent: Viscount Mabrey (spilt av John Rhys-Davies) ønsker at hans brorsønn Nicholas (Chris Pine) skal overta tronen og henviser til en lov som sier at en kronprinsesse må gifte seg innen hun kan overta tronen. Parlamentet gir derfor Mia tretti dager på å gifte seg.

Hennes beste venninne, Lilly Moscovitz, overrasker henne med et besøk. Sammen ser de gjennom potensielle ektemenn, og Mia velger til slutt Andrew Jacoby - hertugen av Kenilworth. Noen få dager senere er de forlovet. Men viscount Mabrey planlegger at Nicholas skal forføre Mia, slik at forlovelsen hennes med Andew Jacoby kommer til å mislykkes før hun rekker å gifte seg med ham.

Gènovia er et fiktivt land i filmene Prinsesse på prøve og Prinsesse på prøve 2. Landet er et monarki, og skal ligge mellom Spania og Frankrike. Hovedstaden heter Pyrus, og kjente monarker er kong Rupert, dronning Clarisse og dronning Amelia.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]