ITavisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
ITavisen
URLhttp://itavisen.no/
Kommersielt?Ja
Type nettstedNyheter
Tilgjengelige språkNorsk
EierPollination Publishing
Global Alexa-rangering27 830

ITavisen.no er et norsk IT-nettsted ble etablert 21. oktober 1996. Det ble opprinnelig utgitt som «Dagens Telecom», nettutgaven av den papirbaserte ukeavisen Telecom Revy. Dagens navn er fra 24. september 1998. Ansvarlig redaktør er Trond Bie.[1]

Fra 5. august 2005 og frem til 9. mai 2008 publiserte ITavisen podcaster ukentlig som dekket nyheter innen videospill, IT-bransjen og lyd/bilde/forbrukerelektronikk. En periode ble det også laget en biukentlig video podcast som hadde navnet KLiKK TV. KLikk TV podcasten ble lagt ned i juni 2009.

Utgiverselskapet IT media ble i 2005 kjøpt av Aller Internett, som da eide to andre nettsteder som publiserer IT-nyheter; Dinside Data og digi.no. Da Aller-konsernet overtok Dagbladet[2], ble ITavisen overført til DB Medialab[3]. I 2015 solgte DB Medialab flere nettsteder[4]. Redaktøren av ITAvisen, Trond Bie, kjøpte nettstedet og har siden vært både eier og redaktør[5].

Redaksjonelt innhold[rediger | rediger kilde]

ITavisen.no prøver først og fremst å presentere nyheter om forbrukerelektronikk, videospill og informasjonsteknologi som er relevante for folk flest. Slik skiller nettstedet seg fra andre IT-relaterte nettsteder som Digi.no, Hardware.no og ITpro.no. Avisens slagord er «for deg som lever digitalt».

I tillegg har nettavisen mye stoff om videospill, og har blant annet som følge av dette en gjennomgående ung og uerfaren leserskare. Avisen satser også på tester av mobiltelefoner, program/maskinvare og spillkonsoller. Nettstedet har i stor grad skrevet om MP3, DiVX og fildeling, og regnes av mange som et talerør for «nedlastingsgenerasjonen». Artiklene har ofte en polemisk form, rettet mot myndigheter, film- og platebransje.

ITavisen har også fått kritikk for å være «nerdenes svar på Se&Hør», da terskelen for å kalle noe for en «IT-relatert nyhet» til tider kan være nokså lav.[trenger referanse] Når ITavisen skriver artikler om Apple og iPod, fremkaller dette reaksjoner blant leserne. Redaksjonen mener reaksjonene skyldes den evigvarende diskusjon om produsentrivalenes teknologiske fordeler, hovedsakelig om Microsoft vs. Apple, men også andre produsenter.

Forumet på ITavisen[rediger | rediger kilde]

ITavisen hadde også et forum som var veldig populært, men det viste seg at det ble for mye bugs og feil på siden. Mange klaget også over modereringen av forumet, og mente at reglene var for strenge. Noen av brukernes argumenter var at på andre fora kunne man bl. a lage tråder for å diskutere forskjellige emner, istedenfor å ha alt i en samle tråd for hvert spill eller annet tema. Forumet ble i 2011 oppdatert til IP-Board[6], en velkommen endring ettersom mange av brukerne hadde klaget lenge om at det gamle systemet var for dårlig, og hadde krevet nytt i flere år.

I september 2012 valgte ITavisen å legge ned forumet etter at flere av moderatorene sluttet, og forumet slet med store mengder spam. Dette fikk massiv kritikk i kommentarfeltet på artikkelen.[7]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tore Neset (7. januar 2015). «Takk for meg!». ITavisen. Besøkt 20. mai 2015. 
  2. ^ «Dagbladet selges til Aller Media». Dagbladet.no. Besøkt 5. oktober 2016. 
  3. ^ «Aller fusjonerer nett med Dagbladet». Besøkt 5. oktober 2016. 
  4. ^ «DinSides trafikk flyttes inn i Dagbladet». Besøkt 5. oktober 2016. 
  5. ^ «Redaktøren kjøper avisa og tar den med seg til Silicon Valley – Medier24.com». www.medier24.com. Besøkt 5. oktober 2016. 
  6. ^ Nytt kommentar­felt og forum Arkivert 8. november 2011 hos Wayback Machine.
  7. ^ Vi legger ned forumet Arkivert 5. september 2012 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]