Super Mario RPG

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Super Mario RPG
UtviklerSquare Co., Ltd.
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerYoshihiko Maekawa
Chihiro Fujioka
KomponistYoko Shimomura
SerieMario-rollespill
PlattformSuper Famicom/SNES
UtgivelseJP 9. mars 1996
NA 13. mai 1996
EU 12. desember 2004
SjangerRollespill
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle
Format32 Mbit spillkassett
Nettstedwww.nintendo.co.jp/n02/shvc/p_arwj/index.html

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars er et videospill utviklet av Square Co., Ltd., og publisert av Nintendo i 1996 til Super Famicom/SNES. Det ble bare utgitt i Japan og USA. Spillet er det første i den lange rekken av rollespill som inkluderer Mario og andre kjente figurer fra Mario-universet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet basert på Super Mario Bros.. Spill-verdenen ligger i et geografisk mangfoldig land, som inkluderer fjell, skog og vann. Hver region har forskjellige egenskaper og innbyggere. Mushroom Kingdom er bebodd av Toads. Moleville er bebodd av føflekker. Monstro Town er befolket av reformerte monstre. Yo'ster Isle er bosatt av Yoshi og hans eponyme arter. Nimbus Land er et område bebodd av sky-folk. Bowser's Castle er et annet fremtredende område i spillet, og holder portalen til hoved-antagonistens hjemverden.

Som i de fleste Super Mario-spill er hovedpersonen Mario, hvis opprinnelige mål er å redde Princess Toadstool fra Bowser. Men verden blir snart invadert av Smithy Gang. Mario får selskap av Mallow, en sky-gutt og Geno - en dukke besatt av en himmelsk ånd fra Star Road. I tillegg kommer Princess Toadstool, som gikk seg vill i alt bråket som skjedde da Smithy Gang dukket opp. Smithy Gang ledes av Smithy, en robot-smed fra en alternativ dimensjon som har ambisjoner om verdensherredømme. Mario og hans medhjelpere har forskjellige evner: Princess Toadstools evner er primært helbredende teknikker, mens Geno og Bowser kan utføre angrep som gir større skade.

Mario forsøker å redde prinsesse Toadstool, og infiltrerer et slott hvor hun blir holdt, og utfordrer kidnapperen Bowser. Men i løpet av konflikten faller et gigantisk levende sverd ved navn Exor fra himmelen, bryter gjennom Star Road (som hjelper til med å oppfylle innbyggernes ønsker) og krasjer inn i Bowsers slott. Dette gjør at Mario, Princess Toadstool og Bowser flyr i forskjellige retninger, og de syv stjerne-fragmentene blir også spredt ut over hele området.

Mario vender snart tilbake til Bowsers slott, men Exor ødelegger broen og hindrer Mario fra å komme inn igjen. Mario tar seg deretter til Mushroom Kingdom, hvor han snart møter Mallow som har problemer med en lokal tyv Croco. Mario forsøker å hjelpe ham, og Mallow blir deretter med Mario på en søken etter å finne igjen de syv Star Pieces - samtidig som de forsøker å finne Mallows virkelige foreldre. De møter også en dukke av treverk som kalles for Geno.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.