Paper Mario

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Paper Mario
UtviklerIntelligent Systems
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentShigeru Miyamoto
KomponistYuka Tsujiyoko
PlattformNintendo 64
UtgivelseJP 11. august 2000
NA 5. februar 2001
EU 5. oktober 2001
SjangerRollespill
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle
Format320 Mbit spillkassett (40 MB)
Nettstedwww.nintendo.co.jp/n01/n64/software/nus_p_nmqj/index.html
Del av serien Paper Mario

Paper Mario er et videospill utgitt av Nintendo til Nintendo 64. I spillet er Mario og alle andre figurer og objekter tynne som papir. I 2004 ble oppfølgeren Paper Mario: The Thousand-Year Door utgitt til Nintendo GameCube, og enda en oppfølger, Super Paper Mario, kom ut i 2007 til Wii.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillets historie er sentrert rundt Mario når han forsøker å gjenvinne de syv Star Spirits, som er forseglet av spillets antagonist Bowser og hans assistent, Kammy Koopa. Spilleren kontrollerer karakteren Mario, som kan hoppe og bruke en hammer for å overvinne fysiske hindringer plassert i spillets over-verden. Mange av spillets gåter og grenser er basert på ferdighetene til Mario og hans forskjellige partnere, som hver har en spesialisert ferdighet som kreves for progresjon i spillet.

Spilleren får etter hvert flere allierte når de går videre til forskjellige områder i spillet. Bare en enkelt partner kan følge Mario i over-verdenen, selv om spilleren når som helst kan bytte på dem. Disse karakterene kan også hjelpe Mario i løpet av spillets kamper. Men skadene som blir påført dem resulterer i midlertidig lammelse fordi de ikke har noen individuell HP-statistikk. Spilleren kan også oppdage skjulte oppgraderinger i spillets over-verden, som kan fremme en av karakterene til en ny rang.

Progresjon gjennom Paper Mario er avhengig av samspill med spillets ikke-spillbare karakterer, som ofte kan gi ledetråder eller andre opplysninger om neste begivenhet i historien. Spillet i "Mushroom Kingdom" begynner når Mario og Luigi mottar en invitasjon fra Peach til fest ved et stort slott. Men Bowser angriper slottet hennes i løpet av festen, overmanner Mario med sin uovervinnelighet som Bowser oppnådde ved å stjele Star Rod og fengsle de syv Star Spirits. Mario blir kastet vekk fra slottet, og lander i Goomba Village - hvor han blir hjulpet av Goombario og hans familie. Mario og Goombario finner veien til Shooting Star Summit, hvor de svekkede syv Star Spirits ber Mario stoppe Bowser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]