Super Paper Mario

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Super Paper Mario
Utvikler Intelligent Systems
Utgiver Nintendo
Produsent Kensuke Tanabe
Serie List of Mario role-playing games
Plattform Wii
Utgivelse NA 9. april 2007
EU 14. september 2007
AU 20. september 2007
Sjanger Rollespill
Modus Enspiller
Aldersgrense ESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+
CERO: A (All ages)
OFLC: G (General)

Super Paper Mario (スーパーペーパーマリオ Sūpā Pēpā Mario) er et rollespill utviklet av Intelligent Systems og utgitt av Nintendo til Wii i 2007. Det er det tredje spillet i rekken av Paper Mario-spill hvor Mario er flat som papir (Paper Mario, Paper Mario: The Thousand-Year Door). Spillet er en blanding av plattform- og rollespillelementer, og spilleren kan kontrollere tre figurer hvis egenskaper er forskjellige. De tre spillbare figurene er Mario, Prinsesse Peach, Bowser.

Spillet var opprinnelig planlagt til Nintendo GameCube, men siden konsollens levetid snart var ute, ble spillet flyttet over til Nintendos seneste plattform; Wii.

Spillmekanikker[rediger | rediger kilde]

Spilleren tar kontroll over Mario, Peach eller Bowser og styrer dem gjennom plattformverdener. Mario har den unike egenskapen å kunne veksle mellom 2D og 3D, slik at han kan se hemmeligheter og bevege seg på nye måter. Peach kan sveve i luften med sin paraply, og Bowser kan spy flammer. Super Paper Mario spilles ved å holde Wii Remoten vannrett, som for eksempel i Excite Truck. I noen tilfeller må man bevege på kontrollen, for eksempel å riste for å gjøre et ild-angrep.

Pixls[rediger | rediger kilde]

I spillet vil du møte forskjellige figurer kalt Pixls, som følger etter Mario/Prinsesse Peach/Bowser og hjelper dem, de kan minne om partnere fra Paper Mario og Paper Mario: The Thousand-Year Door. Det er foreløpig uvisst hvor mange det vil være totalt, men til nå har fire blitt offentliggjort: Tippy, som kan fortelle om ting i nærheten, Thoreau, som hjelper deg med å plukke opp og kaste ting, Boomer, som kan gjøre seg om til bomber og eksplodere og Slim, som gjør at Mario kan snu seg til siden så han blir udødelig mens han står stille.