Super Paper Mario

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Super Paper Mario
Utvikler Intelligent Systems
Utgiver Nintendo
Produsent Kensuke Tanabe
Serie Mario-rollespel
Plattform Wii
Utgivelse NA 9. april 2007
EU 14. september 2007
AU 20. september 2007
Sjanger Rollespill
Modus Enspiller
Aldersgrense ESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+
CERO: A (All ages)
OFLC: G (General)

Super Paper Mario (スーパーペーパーマリオ Sūpā Pēpā Mario) er et rollespill utviklet av Intelligent Systems og utgitt av Nintendo til Wii i 2007. Det er det tredje spillet i rekken av Paper Mario-spill hvor Mario er flat som papir (Paper Mario, Paper Mario: The Thousand-Year Door). Spillet er en blanding av plattform- og rollespillelementer, og spilleren kan kontrollere fire figurer hvis egenskaper er forskjellige. De fire spillbare figurene er Mario, Prinsesse Peach, Bowser og Luigi.

Spillet var opprinnelig planlagt til Nintendo GameCube, men siden konsollens levetid snart var ute, ble spillet flyttet over til Nintendos seneste plattform; Wii.

Spillmekanikker[rediger | rediger kilde]

Spilleren tar kontroll over Mario, Peach, Bowser eller Luigi og styrer dem gjennom plattformverdener. Mario har den unike egenskapen å kunne veksle mellom 2D og 3D, slik at han kan se hemmeligheter og bevege seg på nye måter. Peach kan sveve i luften med sin paraply, Bowser kan spy flammer og Luigi som kan hoppe ekstremt høyt. Super Paper Mario spilles ved å holde Wii Remoten vannrett, som for eksempel i Excite Truck. I noen tilfeller må man bevege på kontrollen, for eksempel å riste for å gjøre et ild-angrep.

Pixls[rediger | rediger kilde]

I spillet vil du møte forskjellige figurer kalt Pixls, som følger etter Mario/Prinsesse Peach/Bowser/Luigi og hjelper dem, de kan minne om partnere fra Paper Mario og Paper Mario: The Thousand-Year Door. Det er ni Pixls som man kan få gjennom spillet: Tippy, som kan fortelle om ting i nærheten, Thoreau, som hjelper deg med å plukke opp og kaste ting, Boomer, som kan gjøre seg om til bomber og eksplodere og Slim, som gjør at spilleren kan snu seg til siden så han blir udødelig mens han står stille, Thudley, som kan få spilleren til å hoppe opp og deretter ta full fart mot bakken for å mose fiender eller ødelegge gjenstander, Carrie, som kan løfte spilleren over farlige områder, Fleep, som kan aktivere rifter i dimensjonene for å oppdage hemmeligheter, Cudge, som spilleren kan bruke som en hammer for å knuse knuselige blokker og Dottie, som kan få spilleren til å bli veldig liten slik at han/hun kan gå gjennom små hull. Det finnes også noen andre Pixls som man kan oppnå ved hjelp av hemmeligheter i spillet. Disse er Barry, Dashell og Piccolo.