Storhamar videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Storhamar videregående skole
Storhamar videregående skole
LandNorge
TypeVideregående skole
Org.nummer974571935
Grunnlagt1995
Region/fylkeInnlandet
KommuneHamar
StedStorhamar
BydelStorhamar
AdresseMabel Sandbergs vei 25, 2315 Hamar
RektorHildegard Johannessen
EleverCa 700
Nettsted Offisielt nettsted (no)
Beliggenhet
Kart
Storhamar videregående skole
60°47′51″N 11°02′21″Ø

Storhamar videregående skole er en videregående skole ved StorhamarHamar vest. Skolen ble til under sitt nåværende navn i august 1995 og har i dag rundt 700 elever fordelt på programområdene Idrettsfag, Helse- og oppvekstfag, Restaurant- og matfag og påbygging til generell studiekompetanse, i tillegg til et bredt tilbud innenfor særskilt tilrettelagt opplæring og voksenopplæring.

Fra skolestart i august 2009 har skolen hatt tilbud for multifunksjonshemmede. Storhamar driver institusjonsundervisning for Ilseng og Hamar fengsel, og i Fossumkollektivene Solvold og Sørligård. Hildegard Johannessen er fra 1. mai 2012 rektor ved skolen.

Skolens studietilbud: Vg1, Vg2 og Vg3 Idrettsfag med breddeidrett, friluftsliv og toppidrett (fotball, håndball, utholdenhet og spesialidretter); Vg1 Helse- og oppvekstfag; Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag; Vg2 Helsearbeiderfag; Vg2 og Vg3 Hudpleierfag; Vg1 Restaurant- og matfag; Vg2 Kokk- og servitørfag; Vg2 Matfag; Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse; Vg4 Påbygging til genrell studiekompetanse, dette er orgasniert over 3 dager- tirsdag, onsdag og torsdag Alternative tilbud, inkludert særskilt tilrettelagte løp innenfor studiespesialisering.

Fra høsten 2019 starter skolen nytt studietilbud med restaurant- og matfag med fagbrev og studiekompetanse Arkivert 2. februar 2019 hos Wayback Machine..

Skolens historie[rediger | rediger kilde]

Storhamar vgs har sin opprinnelse i Hamar kommunale husmorskole som ble etablert allerede i 1917 og fra 1954 hadde denne tilholdssted i Høiensalgata i bydelen Sagatun. I 1976 fikk skolen navnet Ny-Sagatun videregående skole etter Sagatun Folkehøyskole som lå på samme sted, men som ble nedlagt i 1891. Ny-Sagatun vgs hadde to grunnkursklasser og én halvårsklasse i husstell samt filialklasser på både Rollsløkken skole i østbyen og Breidablikk skole på Ilseng. Skolen utvidet sitt fagtilbud med grunnkurs i kokk, servitør og husstell samt sosial- og helsefag. På videregående trinn 1 var det kurs innen ferskvarefag, servitørfag, barnepleie og tannlegeassistent. Senere i 1988 ble hjelpepleierutdanningen i Hamar og på Sanderud lagt til skolen.

Etter at antallet kurstilbud vokste ble skolen av ren plassmangel tvunget til å leie lokaler flere steder i byen. I 1994 var fylket midt i planleggingen av en ny skole, samtidig som det ble innført en reform innen videregående opplæring kalt Reform-94. Dette gjorde at lokaler og utstyr ble valgt i tråd med den nye reformen og lokaliseringen ble bestemt å være på Storhamar. I nyere tid har skolen stått i fare for å bli sammenslått og innlemmet med Hamar katedralskole til en storskole, men fordi man ikke har funnet kjøpere til de nåværende eksisterende lokalene samt at prognosene for elevveksten i Hamarregionen tilsier en vekst som skaper behov for ytterligere skoleplasser, valgte fylkestinget å ikke benytte seg av opsjonen på det andre byggetrinnet ved storskolen. Under prosessen kom det også store protester mot en slik innlemmelse fra de ansatte på skolen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]