Storhamar videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Storhamar videregående skole
Storhamar videregående skole.jpg
Storhamar videregående skole
LandNorge
Grunnlagt1995
RegionInnlandet
KommuneHamar
StedStorhamar
BydelStorhamar
AdresseMabel Sandbergs vei 25, 2315 Hamar
RektorHildegard Johannessen
EleverCa 700 (2009)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Storhamar videregående skole
60°47′51″N 11°02′21″Ø

Storhamar videregående skole er en videregående skole ved StorhamarHamar vest. Skolen ble til under sitt nåværende navn i august 1995 og har i dag rundt 700 elever fordelt på programområdene Idrettsfag, Helse- og oppvekstfag, Restaurant- og matfag og påbygging til generell studiekompetanse, i tillegg til et bredt tilbud innenfor særskilt tilrettelagt opplæring og voksenopplæring.

Fra skolestart i august 2009 har skolen hatt tilbud for multifunksjonshemmede. Storhamar driver institusjonsundervisning for Ilseng og Hamar fengsel, og i Fossumkollektivene Solvold og Sørligård. Hildegard Johannessen er fra 1. mai 2012 rektor ved skolen.

Skolens studietilbud: Vg1, Vg2 og Vg3 Idrettsfag med breddeidrett, friluftsliv og toppidrett (fotball, håndball, utholdenhet og spesialidretter); Vg1 Helse- og oppvekstfag; Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag; Vg2 Helsearbeiderfag; Vg2 og Vg3 Hudpleierfag; Vg1 Restaurant- og matfag; Vg2 Kokk- og servitørfag; Vg2 Matfag; Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse; Vg4 Påbygging til genrell studiekompetanse, dette er orgasniert over 3 dager- tirsdag, onsdag og torsdag Alternative tilbud, inkludert særskilt tilrettelagte løp innenfor studiespesialisering.

Fra høsten 2019 starter skolen nytt studietilbud med restaurant- og matfag med fagbrev og studiekompetanse Arkivert 2. februar 2019 hos Wayback Machine..

Skolens historie[rediger | rediger kilde]

Storhamar vgs har sin opprinnelse i Hamar kommunale husmorskole som ble etablert allerede i 1917 og fra 1954 hadde denne tilholdssted i Høiensalgata i bydelen Sagatun. I 1976 fikk skolen navnet Ny-Sagatun videregående skole etter Sagatun Folkehøyskole som lå på samme sted, men som ble nedlagt i 1891. Ny-Sagatun vgs hadde to grunnkursklasser og én halvårsklasse i husstell samt filialklasser på både Rollsløkken skole i østbyen og Breidablikk skole på Ilseng. Skolen utvidet sitt fagtilbud med grunnkurs i kokk, servitør og husstell samt sosial- og helsefag. På videregående trinn 1 var det kurs innen ferskvarefag, servitørfag, barnepleie og tannlegeassistent. Senere i 1988 ble hjelpepleierutdanningen i Hamar og på Sanderud lagt til skolen.

Etter at antallet kurstilbud vokste ble skolen av ren plassmangel tvunget til å leie lokaler flere steder i byen. I 1994 var fylket midt i planleggingen av en ny skole, samtidig som det ble innført en reform innen videregående opplæring kalt Reform-94. Dette gjorde at lokaler og utstyr ble valgt i tråd med den nye reformen og lokaliseringen ble bestemt å være på Storhamar. I nyere tid har skolen stått i fare for å bli sammenslått og innlemmet med Hamar katedralskole til en storskole, men fordi man ikke har funnet kjøpere til de nåværende eksisterende lokalene samt at prognosene for elevveksten i Hamarregionen tilsier en vekst som skaper behov for ytterligere skoleplasser, valgte fylkestinget å ikke benytte seg av opsjonen på det andre byggetrinnet ved storskolen. Under prosessen kom det også store protester mot en slik innlemmelse fra de ansatte på skolen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]