Ridabu skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ridabu skole
MottoEn god skole for alle er mitt ansvar!
LandNorge
TypeOffentlig barneskole
Org.nummer975270823
Grunnlagt1954
Region/fylkeInnlandet
KommuneHamar
StedRidabu
AdresseVangsveien 360, 2322 Ridabu
RektorPer Stai
Elever264
Ansatte41
Beliggenhet
Kart
Ridabu skole
60°48′11″N 11°08′13″Ø

Ridabu skole, tidligere Kirkekretsen skole, er en barneskole grunnlagt i 1954 ved tettstedet Ridabu i Hamar kommune rundt fem kilometer øst for Hamar sentrum i Innlandet. Skolen har rundt 260 elever og 41 ansatte hvor Per Stai er rektor. Både Vang kirke og Toneheim folkehøgskole er naboer til Ridabu skole, som også har et nærmiljø spekket med historie og kultur ved at det i nærheten finnes flere gravhauger fra vikingtiden. I gangavstand til skolen ligger også Åker gård og Åkersvika naturreservat samt flere større gårder med referanser langt bakover i historien.

Skolen har i senere tid hatt stor pågang av nye elever grunnet utbyggingen av nye boliger på Ridabu i skolens umiddelbare nærhet, noe som førte til at det etter tusenårsskiftet ble påbegynt rehabilitering og utbygging av det eksisterende bygningsarealet ved skolen. Dette arbeidet ble fullført i januar 2002, noe som gjør at skolen i dag framstår som en ny og funksjonell skole. Ridabu skole består av de tre bygningene paviljongen (opprinnelig fra 1954), hovedbygningen (opprinnelig fra 1956) samt gymnastikkbygget (opprinnelig fra 1970).

Skolens satsingsområder er musikk, uteskole og matematikk. Ridabu skole har ved flere anledninger engasjert seg i større skoleutviklingsprosjekt, og har utviklet en egen modell for skolevurdering og brukermedvirkning. Med bakgrunn i skolens satsing på matematikkfaget og sin modell for skolevurdering, fikk Ridabu skole status som bonusskole høsten 2003.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]