Prestrud skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Prestrud skole
MottoGripe gleden, møte mennesket, speile skjønnheten, utvikle undringen
LandNorge
TypeOffentlig barneskole
Org.nummer975295060
Grunnlagt1975
Region/fylkeInnlandet
KommuneHamar
BydelPrestrud
AdresseK.O. Bjerklis vei 17, 2316 Hamar
RektorCecilie Werner Erichsen
Elever418
Ansatte60
Beliggenhet
Kart
Prestrud skole
60°48′29″N 11°02′10″Ø

Prestrud skole er en barneskole grunnlagt i 1975 ved bydelen PrestrudHamar vest rundt tre kilometer nordvest for Hamar sentrum i Innlandet. Skolen er Hamars største og en av fylkets største barneskoler med rundt 420 elever fordelt på syv alderstrinn delt inn i basisgrupper med hver sin kontaktlærer samt rundt 60 ansatte. Prestrud skole ligger sentralt på Hamar vest og i nær tilknytning til Mjøsa og skogsområdet Furuberget, som brukes til aktiviteter både sommer og vinter.

I tillegg benytter skolen seg av svømmehall og gymsalen i kommunalt eide Prestrudhallen som ligger på samme område, samt de store utearealene som ligger rundt skolen. Idrettsanlegget nedenfor Prestrudhallen samt Nordlyshallen, som eies og driftes av Storhamar Idrettslag, blir også brukt av skolen.

Selve skolekomplekset er inndelt i tre hovedfløyer som i all hovedsak er fordelt på ett plan. Skolen er særegent ved at hvert enkelt undervisningsklasserom har egen inngang med garderobe og toalett. For øvrig blir barn i skolealder som flytter til Hamar med et annet morsmål tatt opp som elev ved Prestrud og integrert i en mottaksklasse. Skolens rektor heter Cecilie Werner Erichsen og satsningsområdene er innen fysisk aktivitet og kosthold, det musiske menneske samt engelsk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]