Ajer ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ajer ungdomsskole
MottoEt godt sted å være, et godt sted å lære!
LandNorge
TypeOffentlig ungdomsskole
Org.nummer875270532
Region/fylkeInnlandet
KommuneHamar
AdresseRinggata 233, 2316 Hamar
RektorTom Zachariassen
Klasser13
Elever338
Ansatte55
Beliggenhet
Kart
Ajer ungdomsskole
60°48′20″N 11°03′26″Ø

Ajer ungdomsskole er en ungdomsskole i Hamar kommune i Innlandet. Skolen får elever fra barneskolene Greveløkka, Prestrud Storhamar og Hamar Montessori. Navnet kommer av området Ajer hvor skolen ligger.

Skolen er oppført som et firkantet bygg i likhet med mange andre ungdomsskoler fra samme periode. Skolen stod mer eller mindre uforandret til den ble rehabilitert rundt 2004. Den 7. november 2005 ble skolen «gjenåpnet» som et totalrenovert lyst, moderne og fleksibelt bygg med tanke på undervisningsformer og tilpasset opplæring.[1] Ajer ungdomsskole har rundt 350 elever fordelt på tre trinn og totalt 55 ansatte.

Etter renoveringen fikk skolen en ekstra etasje og en ny fløy samt opparbeidet uteareal med amfi. Den fikk også flere tekniske installasjoner og spesialrom for både elever og ansatte, samt skolebibliotek og kontorfløy. Hvert skoletrinn fikk sin egen fløy med storrom og grupperom for å muliggjøre alternative undervisningsformer og tilpasset opplæring. I tillegg har skolen nå gymnastikksal i kjelleren samt egen aula tilknyttet musikkrom og kantine.[1] I nærheten av skolen ligger Hamar katedralskole, Ankerskogen svømmehall og flere idrettplasser som brukes av skolen.

Markante tidligere elever[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Ajer Ungdomsskole - Fakta om bygget». 4. mai 2006. Arkivert fra originalen 10. juli 2017. Besøkt 2. mai 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]