Sentrum videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sentrum videregående skole
Sentrum VGS Kongsvinger.JPG
FylkeInnlandet
ByKongsvinger
BydelTråstad
AdressePostuttak D
2201 Kongsvinger
RektorMarianne Bye
Klasser38[trenger referanse]
Elever595[1] (2010)
Ansatte146[2] (2010)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Sentrum videregående skole
60°11′25″N 12°00′06″Ø

Sentrum videregående skole er en videregående skole i Kongsvinger. Skolen er et resultat av en sammenslåing av Kongsvinger tekniske fagskoleRasta og Sentrum videregående skole i Strandvegen. For å samlokalisere de to skolene ble det satt i gang en utbygging i området ved gamle Sentrum videregående skole. Skoleutbyggingen var et samarbeid mellom Kongsvinger kommune og tidligere Hedmark fylkeskommune, og omfattet også området til den tidligere barneskolen Sentralskolen (nedlagt fra 1. august 2005). Det nye skoleområdet, tatt i bruk i 2009, inkluderer foruten ny videregående skole også nytt folkebibliotek i Kongsvinger og en utvidelse av parkområdet i Kongsvinger sentrum.

Sentrum videregående skole er den største skolen i Glåmdalen, og hadde i begynnelsen av skoleåret 2021/2022 596 elever.

Skolen har utdanningstilbud innenfor programområdene Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign (FBIE), Elektro og datateknologi (ED), Helse- og oppvekstfag (HO), Informasjonsteknologi og medieproduksjon (IM), Kunst, design og arkitektur (KDA), Medier og kommunikasjon (MK), Restaurant- og matfag (RM) og Teknikk og industriell produksjon (TIP).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Skoleporten». Utdanningsdirektoratet. Besøkt 21. november 2010. [død lenke]
  2. ^ «Oversikt over ansatte i Hedmark fylkeskommune». Hedmark fylkeskommune. Arkivert fra originalen 19. november 2010. Besøkt 21. november 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]