Purified in Blood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Purified in Blood
Purified In Blood.jpg
Purified In Blood på Norway Rock Festival 2010
Utmerkelser Alarmprisen for beste liveband (2006)Rediger på Wikidata
OpphavNorge Stavanger, Norge
Periode20032007 and 2008 -
SjangerMetalcore[1][2]
Aktive år2003
PlateselskapAlveran Records (Europa),
Abacus Recordings (USA).
Nettstedmyspace.com/purifiedinblood
Medlemmer
Tommy Svela
Sander Loen
Hallgeir Skretting Enoksen
Anders Mosness
Stig Skog Andersen
Tidligere medlemmer
Glenn Cato Rasmussen
Lars Sindre Ånneland

Purified in Blood (PiB) er et norsk band fra Hommersåk utenfor Sandnes, som ble etablert i 2003. De ble oppløst i januar 2007, men gjenforent i 2008. De spiller Death Metal.

Sommeren 2004 ble EP-en Last Leaves of a Poisoned Tree gitt ut på det amerikanske undergrunnsplateselskapet New Eden Records. Senere samme år vant de Zoom-konkurransen, sammen med Rumble in Rhodos og Vishnu. Som følge av dette fikk de spille under by:Larm og Øyafestivalen i 2005, samt turnere landet rundt. PiB turnerte også flere ganger i USA og Europa.

Våren 2005 signerte de for det tyske plateselskapet Alveran Records, og det var på dette selskapet at de ga ut sitt første album, Reaper of Souls, i 2006.

21. januar 2006 vant bandet Alarmprisen 2006 for beste liveband, i konkurranse med blant annet Madrugada, Kaizers Orchestra og Turbonegro.

Oppløsningen av bandet[rediger | rediger kilde]

Bandet ble oppløst i januar 2007, blant annet som følge av at flere av medlemmene hadde bestemt seg for ikke lenger å følge straight edge- og den veganske livsstilen, som hadde vært et viktig tema i bandets låtmateriale. Oppløsningen av bandet ble kunngjort ved en blogg på deres MySpace-side, som lød:

Laquote.svgWe want to thank each and everyone of you who supported us and helped us along the way. Good things never lastRaquote.svg

Glenn, Hallgeir, Sander, Tommy, Stig & Anders

Comeback[rediger | rediger kilde]

25. april 2008 kunngjorde Purified in Blood-medlemmene at de igjen var samlet for å spille sammen, denne gangen kraftigere, hardere og bedre enn noensinne. Tre av medlemmene har kuttet ut straight edge-livsstilen, mens Stig Skog Andersen og Lars Sindre Ånneland (tidligere vokalist) fremdeles er veganere og straight edge. De resterende medlemmene er vegetarianere. Bandet har fremdeles sterke meninger om dyrenes rettigheter og frigjøring av dyr i fangenskap. På samme måte som oppløsningen, kunngjorde også PiB at de hadde funnet tilbake til gamle takter ved hjelp av en MySpace-blogg. Her står det:

Laquote.svgPurified in Blood Reunion To all our friends out there; we are back and we are stronger than ever!

This summer we will appear at the Norwegian Hove festival and at a show with the migthy Madball in Oslo. Stay tuned for news throughout the summer. HORNS!Raquote.svg

Glenn, Hallgeir, Sander, Tommy, Stig & Anders

Sideprosjekter[rediger | rediger kilde]

Lars Sindre Ånneland er i dag vokalist i straight edge-bandet Gerilja, mens Stig Skog Andersen og Tommy Svela spiller i metal-bandet Soulvenom. Hallgeir Skretting Enoksen er vokalist i Real Heroes Die!, mens Anders Mosness er gitarist i Kvelertak, og spiller sammen med Glenn Cato Rasmussen og Sander Loen i Helldiver.

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

  • Hallgeir Skretting Enoksen (vokal og DJ)
  • Tommy Svela (gitar)
  • Sander Loen (gitar)
  • Stig Skog Andersen (bass)
  • Anders Mosness (trommer)

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum
EP-er

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]