Rumble in Rhodos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rumble in Rhodos
OpphavNorges flagg Follo, Norge
Aktive år2003 - 2015
Nettstedrumbleinrhodos.com
Medlemmer
Henrik Lie
Thomas Bratlie Haugland
Marius Lübbe
David Bratlie
Øyvind Røsrud Gundersen
Jon Eriksen
Andre forhold

Rumble in Rhodos var et Oslo-basert band som spilte energisk indierock med en stor referansekatalog. Bandet ble etablert i 2003 og ga ut sitt fjerde og siste album i 2013.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bandet ble startet i Oslo i 2003 av brødrene Thomas Bratlie og Henrik Bratlie, som ønsket å gjøre noe mer ut av et enkelt studioprosjekt. De samlet musikere fra nærmiljøet, og bandet startet arbeidet med bandets første utgivelse, EP-en The Weight Of This Mistake, som ble gitt ut på det uavhengige plateselskapet Mas-Kina Recordings i mars 2004. Deretter spilte bandet en rekke konserter over hele Norge. I november samme år var Rumble In Rhodos et av vinnerbandene under Zoom 2004, og på nyåret i 2005 ble de sendt på en månedslang, landsdekkende Zoom-turné. Rett etter turnéen gikk bandet inn i studio og startet innspillingen av sitt første album. De jobbet med dette albumprosjektet gjennom våren og sommeren 2005, parallelt med massiv turnering på landets største festivaler, blant annet Quartfestivalen, Øyafestivalen og Slottsfjellfestivalen.

Vinteren 2006 ga bandet ut albumet Own Me Like The City; i Norge var det Tuba Records som stod som utgivende plateselskap, og i Europa var det Anomalie Records som ga ut platen. Albumet ble godt mottatt i norsk og utenlandsk presse, og ble også spilt endel på norske radiokanaler. Etter plateslippet opptrådte Rumble in Rhodos på klubber og festivaler i hele Norge. Bandet reiste også til Toronto i Canada, der de spilte flere konserter på festivalen Canadian Music Week, og ble tildelt prisen Favourite New International Artist på den årlige, uavhengige prisutdelingen The Indies 2006.

Høsten 2006 turnerte de for første gang i Europa, sammen med JR Ewing som var på avskjedsturné. I 2007 jobbet bandet med låter til nytt album og gjennomførte to mindre europaturneer.

Vinteren 2008 ble bandets andre album Intentions spilt inn. Albumet ble sluppet på Black Balloon Records, og fikk gode anmeldelser i norsk og utenlandsk presse. Låta Flavoured Envy ble ofte spilt på norske radiokanaler og på nordisk MTV. Hele året gikk med til turnéring. Bandet besøkte 11 land gjennom to omfattende europaturnéer, norgesturné og festivaler; blant annet spilte de på Roskilde-festivalen.

Rumble In Rhodos brukte våren og sommeren 2009 på låtskriving og spilling på noen få, utvalgte klubber i Skandinavia. Høsten samme år ønsket gitarist Frode Kristensen å prioritere andre ting og forlot bandet. En planlagt europaturné i desember ble likevel gjennomført med hjelp fra gitarist Øyvind Røsrud Gundersen.

I februar 2010 gikk bandet i Kryssild Studios med produsentene Erlend Mokkelbost og Anders Tjore (kjent fra blant annet Montée, JR Ewing og Turns) for å spille inn nytt materiale. Rumble In Rhodos ønsket å bevege seg i en mer beatbasert og melodiøs retning, og fjerne seg fra sin tidligere rifforienterte rock med lange låter. Innspillingen foregikk sporadisk året gjennom[1] og ble avsluttet i desember med slippet av den første singelen, «White Dancing», som fikk strålende mottakelse fra norsk presse og ble listet på NRK P3. Albumet ble mikset av britiske Nick Terry (Klaxons, The Libertines, Franz Ferdinand) og den Tokyo-baserte kanadieren Alan Brey. 8. april 2011 ble Signs Of Fervent Devotion sluppet gjennom Tuba og Cosmos Music til strålende anmeldelser fra hele Norge. Både VG og Dagbladet gav plata terningkast 6, og singelen «Soft Insulated Days» lå på radiolistene hele våren og sommeren gjennom. Albumet ble også nominert til Spellemansprisen i kategorien Rock for 2011. Som et resultat av sitt nye sound rekrutterte bandet for et sjette fast medlem, Jon Eriksen på synth. Bandet turnerte hele Norge fra mai til oktober og spilte blant annet på store festivaler som Hove, Øya, Slottsfjell, Træna og Pstereo. Albumet Signs Of Fervent Devotion ble sluppet i Frankrike i oktober og bandet gjorde en kort turné for å promotere slippet. I november 2011 spilte de flere konserter i Japan; dette var første gangen de opptrådte i Asia. Gjennom første halvår av 2012 turnerte Rumble in Rhodos videre i Norge og Europa med materialet fra Signs Of Fervent Devotion.

Rumble In Rhodos slapp sitt fjerde og siste studioalbum, Grace and Nuance, den 18. oktober 2013. Bandet jobbet med Mokkelbost og Tjore under produksjonen av albumet.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

  • 2003: Infidels/Rumble in Rhodos (7" split), Mas-Kina Recordings
  • 2004: The Weight of This Mistake (EP, 4 spor), Mas-Kina Recordings

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Natt&Dag - Årets Beste - Oslo by NATT&DAG - Issuu». issuu.com (engelsk). 8. februar 2011. Besøkt 25. mars 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]