Hopp til innhold

Alarmprisen 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alarmprisen 2007
Marit Larsen vant popklassen
Marit Larsen vant popklassen
StedSentrum Scene, Oslo
Dato27. oktober 2007
ProgramlederSteinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim
KringkasterNRK
Antall priser12
Flest priserSuperfamily (2)
Utdelinger
2006 Alarmprisen -

Alarmprisen 2007 var den syvende og siste utgaven av Alarmprisen og ble delt ut på Sentrum Scene lørdag 27. oktober 2007. Ida Maria vant klassen årets Alarmprisen til tross for at hun foreløpig ikke hadde gitt ut noe album, mens Superfamily vant to priser.

Det var første gang prisen ble delt ut på høsten etter å ha blitt delt ut på begynnelsen av året de seks første gangene. En av grunnene til flyttingen var å få arrangert utdelingen på et annet tidspunkt enn Spellemannprisen og by:Larm.[1] Det ble delt ut pris i seks sjangerbestemte klasser og seks tilleggsklasser, to færre klasser enn året før etter at klassene for klubbalbum og blodfan ble fjernet etter kun å ha bli delt ut èn gang. Prisen RiksAlarm!, som ble delt ut for første gang året før under navnet turnéprisen, ble delt ut i samarbeid med Rikskonsertene, og skulle være en pris til en norsk artist eller band i etableringsfasen. Vinneren av denne klassen ble Ungdomskulen som fikk en turné i Norge med start under by:Larm i Oslo og spillejobb på Hovefestivalen.

De nominerte i de fleste klassene ble valgt ut gjennom en avstemning blant musikkjournalister, og uten at plateselskapene måtte melde på sine artister på forhånd. Vinneren ble deretter kåret gjennom en avstemming hvor publikumstemmer på Alarmprisens nettsider og via SMS og musikkjournalistenes stemmer talte 50% hver. I klassen årets låt kunne også publikum være med å stemme på hvem som skulle bli nominert via SMS. I klassen RiksAlarm! måtte artister selv søke om å bli vurdert. Det ble ikke offentliggjort noen nominerte og vinneren ble kåret av en egen jury. Vinneren av årets Alarmpris ble kåret av en egen jury uten offentliggjøring av nominerte på forhånd. Vinneren av denne prisen mottok et prisbeløp på 50 000 kroner og en markedsføringspakke fra BI.[2] For klassen årets musikkvideo ble både de nominerte og vinneren kåret av en egen fagjury.

Utdelingen ble ledet av Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim fra NRK P3s Radioresepsjonen. Utdelingen ble overført direkte på NRK P3TV og i redigert opptak dagen etter på LydverketNRK3.[3] I tillegg til kåring av vinnere i de ulike klassene, opptrådte artistene Satyricon, Ida Maria, Kim Hiorthøy, WE, Mari Boine & el Axel, Superfamily og 120 Days. Under utdelingen ble også Edvard-prisen i klassen populærmusikk delt ut til Kjartan Kristiansen fra DumDum Boys for låten «Enhjørning».[4]

Utdelingen ble den siste utgaven av Alarmprisen. Det var opprinnelig planlagt utdeling også i 2008, men den ble avlyst av økonomiske grunner høsten 2008, og prisen ble aldri delt ut igjen.[5]

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Klasse Artist For verk
Årets rockealbum My Midnight Creeps Histamin
Årets popalbum Marit Larsen Under the Surface
Årets hiphop/rapalbum Karpe Diem Rett fra hjertet
Årets metalalbum Dimmu Borgir In Sorte Diaboli
Årets electronicaalbum Kim Hiorthøy My Last Day
Årets jazzalbum Shining Grindstone
Årets låt Superfamily «The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night»
Årets liveartist Superfamily
Årets musikkvideo Tungtvann «2 uka»
Årets nykommer Moving Oos
RiksAlarm Ungdomskulen
Årets Alarmpris Ida Maria

Nominerte[rediger | rediger kilde]

Årets rockealbum:

Årets popalbum:

Årets hiphop/rapalbum:

Årets metalalbum:

Årets electronicaalbum:

Årets jazzalbum:

Årets låt:

Årets liveartist:

Årets musikkvideo:

Årets nykommer:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Alarm flytter til høsten». ballade.no. 30. oktober 2006. Besøkt 29. oktober 2023. 
  2. ^ «Dramatisk Alarmoppladning». dagsavisen.no. 28. oktober 2007. Besøkt 29. oktober 2023. 
  3. ^ «Høydepunkter fra utdelingen». nrk.no. Besøkt 29. oktober 2023. 
  4. ^ «Ida Maria vant Alarmprisen». abcnyheter.no. 28. oktober 2007. Besøkt 29. oktober 2023. 
  5. ^ «Alarmprisen legges ned». ballade.no. 10. oktober 2008. Besøkt 29. oktober 2023. 

Kilder[rediger | rediger kilde]