Alarmprisen 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alarmprisen 2007
Marit Larsen vant popklassen
Marit Larsen vant popklassen
StedSentrum Scene, Oslo
Dato27. oktober 2007
ProgramlederSteinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim
KringkasterNRK P3TV
Prod.selskapNRK
Antall priser12
Flest priserSuperfamily (2)
Utdelinger
2006 Alarmprisen -

Alarmprisen 2007 var den syvende og siste utgaven av Alarmprisen og ble delt ut på Sentrum Scene lørdag 27. oktober 2007. Det var første gang prisen ble delt ut på høsten etter å ha blitt delt ut på begynnelsen av året de 6 første gangene. Utdelingen ble overført direkte på NRK P3TV og i redigert opptak dagen etter på LydverketNRK3. Ida Maria vant Alarmprisen til tross for at hun foreløpig ikke har gitt ut noe album, mens Superfamily ble tildelt to priser i klassene beste låt og live.

Det ble delt ut pris i seks sjangerbestemte klasser og seks tilleggsklasser. Publikum hadde mulighet å være med å stemme på de nominerte i de sjangerbestemte klassene og kategoriene nykommer, live og beste låt via Alarmprisens hjemmesider. Publikumsstemmene og journaliststemmene talte 50 prosent hver når vinnerne ble kåret. Vinnere av klassene Alarmprisens hovedpris, RiksAlarm! og Alarmprisen for beste video ble bestemt av en fagjury.

Prisen RiksAlarm! ble delt ut i samarbeid med Rikskonsertene og skulle være en pris til en norsk artist eller band i etableringsfasen. Vinneren av denne klassen ble Ungdomskulen som fikk en turné i Norge med start under by:Larm i Oslo.

Utdelingen ble ledet av Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim fra NRK P3s Radioresepsjonen. I tillegg til kåring av vinnere i de ulike klassene, opptrådte artistene Satyricon, Ida Maria, Kim Hiorthøy, WE, Mari Boine & el Axel, Superfamily og 120 Days.

De nominerte til de sjangerbestemte klassene og klassene nykommer og live ble offentliggjort 27. september, mens nominasjonen til beste låt fortsatte ved hjelp av publikumsstemmer fram til 5. oktober og ble offentliggjort etter dette. For klassen RiksAlarm! måtte band/artister selv sende inn søknad. For klassen beste video var alle videoer som er tilgjengelig i NRKs arkiv nominert, mens det ikke ble gjort nominasjoner til Alarmprisens hovedpris.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Klasse Artist Tittel
Rock My Midnight Creeps Histamin
Pop Marit Larsen Under the Surface
Hiphop/rap Karpe Diem Rett fra hjertet
Metal Dimmu Borgir In Sorte Diaboli
Elektronika Kim Hiorthøy My Last Day
Jazz Shining Grindstone
Beste låt Superfamily «The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night»
Live Superfamily
Video Tungtvann «2 uka»
Nykommer Moving Oos
RiksAlarm Ungdomskulen
Alarmprisen Ida Maria

Øvrige nominerte[rediger | rediger kilde]

Rock:

Pop:

Metal:

Jazz:

Electronica:

Hiphop/Rap:

Nykommer:

Live:

Beste låt:

Kilder[rediger | rediger kilde]