Encyclopaedia Metallum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives (som regel bare kalt Metal Archives eller forkortet MA) er en Internettside med register over heavy metal-band i ulike sjangere. Encyclopaedia Metallum er den største databasen over heavy metal-band på nettet og per januar 2011 har siden 77 028 band, 56 031 anmeldelser og 247 208 registrerte brukere, hvorav ca. 180 000 av dem er mer eller mindre aktive.[1]

Alle registrerte brukere kan selv legge til band i databasen, men hver tilføyelse krever godkjennelse av en moderator. Siden ønsker også å være nøye på hva som ligger i databasen, og er strenge på at band skal oppfylle kravene for å være et «ekte» heavy metal-band. Nu metal aksepteres for eksempel aldri på siden, og metalcore-band må være «mer» heavy metal enn hardcore punk. Eksempler på band som ikke aksepteres inkluderer bl.a. Rammstein, Soulfly og Slipknot. Det er ingen krav om at bandene være heavy metal-band i dag, så lenge de har vært «ekte» heavy metal-band tidligere. Et eksempel på dette er Ulver som startet som et folk/black metal-band, men siden har gått over til å spille elektronisk musikk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Statistics» (engelsk). Encyclopaedia Metallum. 20. januar 2011. Arkivert fra originalen 21. januar 2011. Besøkt 22. januar 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]