Det internasjonale havforskningsrådet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Det internasjonale havforskningsrådet
Stiftet1902
LandDanmark
HovedkontorKøbenhavn
Nettstedhttp://www.ices.dk/
Frimerker fra Færøyene utgitt i samband med hundreårsjubileet for Det internasjonale havforskningsrådet

Det internasjonale havforskningsrådetInternational Council for the Exploration of the Sea (ICES) eller Conseil International de l'Exploration de la Mer (CIEM) – ble danna 22. juli 1902 i København av åtte nordeuropeiske kyststater: Danmark, Finland, Nederland, Norge, Russland, Storbritannia, Sverige og Tyskland. Organisasjonen har sete i København.

ICES har per oktober 2013 i alt 20 medlemsland: Belgia, Canada, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Irland, Island, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Russland, Spania, Sverige, Storbritannia, Tyskland og USA.[1]

To internasjonale ikke-statlige organisasjoner har fått observatørstatus: World Wide Fund for Nature og BirdLife International.

I begynnelsen var ICES en vitenskapelig organisasjon som arbeidet med praktiske fiskerispørsmål, og et tverrfaglig forum for marine studier. I dag er ICES en moderne, mellomstatlig organisasjon for havforskning, og et rådgivende organ for fiskeriforvaltninga i medlemslandene. Det siste arbeidsområdet er delegert til en rådgivende komite for fiskeriforvaltning – Advisory Committee on Fishery Management (ACFM).

ACFM har definert nivåer på de ulike fiskeartenes gytebestander, der de opererer med en nedre grense som ikke kan underskrides uten at bestanden svekkes. Den definerer også en føre-var-grense som ligger noe høyere, og der myndighetene ved underskridelse anbefales å iverksette tiltak som kan få bestandene opp på et tryggere nivå.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Member Countries» Arkivert 29. oktober 2013 hos Wayback Machine., ICES–CIEM.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]