Wikipedia:Introduksjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
1. Introduksjon
2. Lær mer om redigering
3. Utforsk Wikipedia

Ser du «rediger» over? På Wikipedia kan du redigere artikler akkurat nå, selv uten å ha logget inn. For en oversikt over fordelene ved å registrere seg, se Wikipedia:Hvorfor registrere seg.

Hva er Wikipedia?

Klikk rediger for å endre en artikkel

Wikipedia er en encyklopedi eller et konversasjonsleksikon skrevet av mange forskjellige bidragsytere. Mange mennesker bruker mye tid på å forbedre Wikipedia. Alle endringer som gjøres på Wikipedia tas vare på både i hver enkelt artikkels historikk, og på siste endringer. Upassende endringer fjernes nesten alltid med en gang.

Hvordan kan jeg hjelpe?

Ikke vær redd for å redigere artikleralle kan redigere, og vi oppfordrer sterkt til at du deltar (men ikke gjør hærverk)! Finn noe som kan forbedres, enten i innhold, grammatikk eller formatering, og fiks det.

Du kan ikke ødelegge Wikipedia. Alt kan fikses eller forbedres senere. Så sett i gang, rediger en artikkel og vær med på å gjøre Wikipedia til den beste informasjonskilden på Internett!

Gjør din første endring nå:

  1. Klikk rediger ovenfor
  2. Skriv et eller annet, prøv gjerne ut noen av redigeringsknappene
  3. Klikk lagre siden for å lagre endringen din
    … eller «forhåndsvisning» for å se hvordan de blir seende ut

Merk at testredigeringene dine ikke blir stående for alltid, da siden jevnlig tømmes for redigeringer.

Testredigeringer …

Stein Slettebak Wangen (født 9. februar 1957 i Trondheim), er en norsk journalist, forfatter og billedkunstner. Han har vært ansatt i Arbeider-Avisa, Namdal Arbeiderblad og Adresseavisen. I Adresseavisen har han arbeidet særlig med utenriksjournalistikk, og blant annet blitt tildelt Presidentens Plakett,Norges Røde Kors, 1993, for reportasjer fra land i krig. Han ble i 1987 tidelt Hirschfeldtprisen for en serie reportasjer om mennesker med angst, barn som levde på gata og HVPU-reformen. Slettebak Wangen har vært både sports-redaktør og kulturredaktør i Adresseavisen, der han også har vært redaksjonssjef og publiseringssjef. Han har skrevet bøkene "Klinga Landbrukslag", 1988, "Tapre Gjert - Kampen mot kreften" (Kjell A. Olsen, foto), 1997, "Gi meg livet" (Eli Kristiansen Nordskog, dikt) 1997, "Håkon Bleken - Fragmenter" (Richard Sagen, foto) 2003, "Rypejakt og jakten på den perfekte fuglehund" (Richard Sagen, foto) 2006), "Rinnans testamente" (med Ola Flyum) 2007, han er redaktør for og medforfatter i "Håkon Bleken", 2008, "Storviltjegeren" (Bent Ramberg, foto), 2010, "Mitt liv blant stjerner" (med Eirik W. Wangberg) 2015. Slettebak Wangen ble tildelt Hedersprisen, Trøndelag Redaktørforening/Trøndelag Journalistforening i 2008. Som billedkunstner har Stein Slettebak Wangen professor Ilijas Kruskic, Håkon Bleken, Thorvald Slettebak og John Rolseth. Han har hatt utstillinger i inn- og utland, og har samarbeidet med Kjartan Slettemark om trykkserien "HizbOLAgutt". Den britiske fotografen Pattie Boyd har også bidratt i en serie trykk Slettebak Wangen har lagd over Boyds tidligere ektemann Eric Claptons sang "Layla". Layla??