Hopp til innhold

Wimbledon-turneringen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wimbledon-turneringen
IdrettsgrenTennis
ArrangørAll England Lawn Tennis and Croquet Club, Lawn Tennis Association, International Tennis Federation
VertsbyWimbledon
VertslandStorbritannia
Arena(er)All England Lawn Tennis and Croquet Club
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Wimbledon-turneringen er den eldste turneringen i tennis. Wimbledon-turneringen, som arrangeres på All England Lawn Tennis and Croquet Club i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Turneringen heter egentlig The Championships.

Fra turneringen i 2004

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herre-single. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Premiepenger

[rediger | rediger kilde]

I 2012 ble premiepengene økt fra 14 600 000 pund til 16 060 000 pund.[1] Mest får vinnerne i singelturneringene med 1 150 000 pund hver og tapende finalist halvparten.

Wimbledon har like premiepenger for menn og kvinner.

Vinnere av turneringen

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Wimbledon 2012 Prize Money» (PDF). Besøkt 22. juni 2012. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]