Nostril-piercing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nostril piercing.jpg
Jente med Nostril-piercing
Plassering:neseflippen
Legetid:4 uker
Smykke:Ballukkingsring
Nostril screw

Nostril-piercing er en nesepiercing, der piercingen går gjennom neseflippen.

Det er en piercingstil som passer med denne piercingen, nemlig Nasallang.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kvinner fra apatani-folket i Lower Subansiri, et distrikt i den indiske delstaten Arunachal Pradesh.

Nostril-piercingen er ofte assosiert med India, ble også mye brukt i Pakistan og Bangladesh. I Nord-India der utsiden av venstre neseflipp og i Sør-India der utsiden av høyere neseflipp vanligvis blir pierced, ble dette gjort blant annet for å gjøre fødsler lettere etter læren Ayurveda. Nostril-piercingen i India blir ansett som et merke på sosial status og skjønnhet, samt til ære for Parvati på 1600-tallet.

I 1960- og 1970-årene ble nostril-piercingen introdusert for land i vesten gjennom hippiekulturen. Utover 1980- og 1990-årene tok punkkulturen opp moten, og i dag er denne piercingtypen populær i land som USA, England, Canada, Karibia og Australia, der den er like vanlig på høyere som på venstre neseflipp. Nostril-piercingen blir utført på både menn og kvinner, likevel er den mest vanlig blant menn.

Risikoer[rediger | rediger kilde]

Jente som får en nostril-piercing

Man mener at fem av åtte med denne piercingen har fått hyppigere plager dersom de har allergier, som for eksempel pollenallergi.

Smykke[rediger | rediger kilde]

Chiara Hölzl med en vanlig nostril-piercing i nese-vingen.

Det vanligste smykket å bruke på en nostril-piercinger er en ballukkingsring men også spesialsmykket nostril screw benyttes i stor grad.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]