Elayne Angel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elayne Angel
Elayne Angel 1983 Tattoo Collection Kohrs.jpg
Født6. aug. 1960Rediger på Wikidata (62 år)
Los Angeles[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Tatovør, PiercerRediger på Wikidata
Utdannet ved Canoga Park High School, Chatsworth High School, Los Angeles Pierce College, Fashion Institute of Design & MerchandisingRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Elayne Angel er en profesjonell amerikansk piercer og tatovør. Hun var blant de første personene som jobbet innenfor kroppmodifikasjon, og har en av de lengste karrierene.

Hun er mest kjent for sine «englevinge»tatoveringer, som hun registrerte hos United States Patent and Trademark Office. Hun er den første som har registrert patent i USA på en tatovering.[2]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

Angel ble interissert i piercing etter et tilfeldig møte med en kvinne som hadde en brystvortepiercing på sammenkomsten renaissance faire i 1981. Gjennom denne personen ble hun involvert med piercingstudioet Gauntlet. Der ble hun ansatt, og var da en av de første profesjonelle piercerne i amerika. Senere jobbet hun for Gauntlet sine piercingstudioer i Los Angeles, New York og San Francisco.

Hun var den første til å motta masterprisen hos Gauntlet av Jim Ward. Senere har hun stått for å poppularisert piercinger som fourchette og lorum-piercing. Hun står også for mye av populariteten til tungepiercing.

Senere karriere[rediger | rediger kilde]

I 1993 åpnet Angel sitt eget piercingstudio, Rings of Desire, i French Quarter av New Orleans. Rings of Desire var det første piercingstudioet i Louisiana. Etter orkanen Katrina valgte Angel å stenge studioet sitt og flytte det til Mérida (Yucatán) i Mexico.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «engelvinge» hos United States Patent and Trademark Office

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]