Christina-piercing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kvinne med Christina-piercing.

En Christina-piercing, også kjent som en Venus-piercing, er en kjønnspiercing hos kvinner. Den ligger der de ytre kjønnsleppene møtes, under kjønnshøye. Christina-piercing er avhengig av anatomi; den har høy avvisningsgrad, og er ikke mulig for alle kvinner på grunn av anatomisk variasjon. Gjennomboringen letter ikke seksuell stimulering og kan synes det er ubehagelig når det blir brukt trykk. Det er vanligvis gjennomboret med enten en skreddersydd buet vektstang eller overflatestang for å redusere risikoen for avvisning.[1]

Christina-piercing er av moderne opprinnelse. Den første kjente Christina-piercing ble utført på 1990-tallet. Som det er vanlig praksis i piercingindustrien, ble den oppkalt etter den første mottakeren av piercing, en kvinne som het Christina. Det blir også noen ganger referert til av det mindre brukte uttrykket "Venus", med henvisning til dets plassering på monnene Venus.

Gjennomføringen leges vanligvis på seks til ni måneder. Imidlertid kan komplikasjoner oppstå avhengig av smykker og den gjennomborede personens anatomi. I noen tilfeller utføres det som en overflate piercing. Ytterligere vanskeligheter kan utvikle seg på grunn av den relativt lange piercingskanalen og konstant bevegelse og friksjon. Christina-piercinger kan også være utsatt for infeksjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Angel, Elayne (2009). The Piercing Bible. Crossing Press. s. 151. ISBN 978-1-58091-193-1. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]