Øyenbrynpiercing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Piercing micro banane.jpg
Gutt med øyenbrynpiercing
Plassering:Øyenbrynet
Legetid:6 - 8 uker
Smykke:Rett barbell
Krummet barbell
Ballukkingsring

Øyenbrynpiercing er en ansiktspiercing, der piercingen går gjennom øyenbrynet, vanligvis vertikalt.

Øyenbrynpiercinger er en av de vanligste ansiktspiercingene. De regnes som de fleste piercinger som ikke permanente piercinger.

Systematikk[rediger | rediger kilde]

Det finnes flere forskjellige typer øyenbrynpiercinger, og kravet er bare at piercingen skal være i kontakt med øyenbrynet.

Behandling[rediger | rediger kilde]

Utføring[rediger | rediger kilde]

Den vanligste vinkelen for plasseringen av en normal øyenbrynpiercing er i en 40 graders vinkel fra utsiden av hjørnet i øyet. Vinkelen har mye å si om hvor godt den vertikale piercingen sitter.

Risiko[rediger | rediger kilde]

Disse piercingene er regnet som en av de tryggeste piercingene fordi området sjelden kan irriteres. Likevel kan det oppstå infeksjon som følge av sminkebruk.

Det er også tre Supraorbital nerver lenger inn i øyenbrynet som kan skape permanente skader dersom de blir truffet. Dette skjer likevel meget sjelden og mulighetene for å treffe denne nerven kan reduseres kraftig ved at arbeidet utføres av en profesjonell piercer.

Infeksjon[rediger | rediger kilde]

En infeksjon kan oppstå i denne typen piercinger som i alle andre. Den vanligste årsaken er urent piercingutstyr under piercingen. Dette kan gjøre så piercingen sveller opp og skaper smerte og kanskje til og med feber.[1]

Etterbehandling[rediger | rediger kilde]

Øyenbrynpiercinger tar vanligvis mellom 6 og 8 uker på å gro til. Det er få problemer i forbundet til legetiden av en øyenbrynpiercing. Det er anbefalt at man ikke drar i smykket frem og tilbake eller liknende, likevel bør man vri smykket rundt en til to ganger daglig.

For etterbehandling av en slik piercinger er det vanlig å bløte piercing opp med en litt saltholdig væske to til tre ganger daglig. Bløt såret i tre til fire minutter og man hindrer blood og lymfe ubehag på grunn av smykket (dette gjøres på begge sider). Det er her viktig at blandingsforholdet er riktig. Fjern så restene med en bomullspinne, og sett så smykket rolig igjennom piercingen.

Fjerning av smykket[rediger | rediger kilde]

Etter fjerningen av et smykke i en øyenbrynpiercing gror piercingen vanligvis igjen etter mellom 24 til 6 uker, uavhengig om piercingen har grodd til eller ikke. Den raske tiden kommer av at i øyenbrynet er det lite med vev og huden er relativt tynn.

Smykket[rediger | rediger kilde]

De vanligste smykkene for denne piercingen er rett barbell, krummet barbell og ballukkingsring. Bruk av andre smykker kan skape unødvendig stor risiko for piercingmigrasjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]