Tungepiercing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

En tungepiercing er en kroppspriercing som blir normalt tatt gjennom tungens sentrum, og det er den mest populære piercings-plassen i den vestlige verden etterfulgt av øre- og nesepriercing.

Risikoer knyttet til tungepiercing[rediger | rediger kilde]

Ifølge International Dental Society (ICA) er det risiko for å skade tennene som følge av tunge piercing. Det er også sannsynlig at personer som tar gjennomfører prosedyren mister evnen til å prate de første dagene, men dette er som oftest midlertidig.

Det er også mulig at en person kan få skade på nervene sine som følge av prosedyren. Dette kan føre til at personen mister evnen til å svelge – og i enkelte tilfeller kan man etter prosedyren kan man få vanskeligheter med å puste. I tillegg kan tungemuskelen bli paralysert, det kan oppstå en ekkel kilende følelse i tungeregionen, nummenhet i tungen eller infeksjoner. Faren for infeksjoner er noe som man aldri mister, det har ved flere tilfeller oppstått infeksjoner hos personer som har hatt tungepriercing over lang tid som følge av forsinket infeksjon.

Det har også vært tilfeller av dødsfall som følge av tungepriercing. En 22 år gammel mann døde i 2009 som følge av flere abscesser (byller) i hjernen få uker etter at han hadde tatt piercing i tunga, ifølge en rapport i Archieves og Neurology. Det er mulighet for at infeksjoner i tungen, som følge av tungepiercing, spres til hjernen gjennom blodet.