Piercingstiler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Piercingstiler er stiler innen piercing, også kjent som piercingbittleppepiercinger. De tar alle utgangspunkt i de vanlige piercingene labret, frenulum, monroe og medusa. Det finnes mange slike piercingstiler, nedenfor er noen av de vanligste beskrevet.

Ørespiral[rediger | rediger kilde]

Mann med ørespiral kombinert med en øreflippiercing

Ørespiral, er en piercingstil av helixpiercingen. I denne stilen er det svært viktig at piercingen blir utført riktig, med riktig avstand. Dersom dette blir gjennomført feil, får man bare et stort hull eller ujevnheter. piercingsmykkene for denne stilen er ofte spesiallaget.[1]

Crayfish-piercing[rediger | rediger kilde]

Crayfish-piercing er en type monroe der det er tatt to piercinger høyt oppe ved siden av nesevingene på hver side over overleppen. Navnet kommer fra det engelske crayfish (kreps), siden piercingen ligner litt på antennene på krepsen.[2]

Slangebittpiercing[rediger | rediger kilde]

Jente med slangebitt

Slangebittpiercing, også kjent som snakebite-piercing, er en piercingstil der underleppen er piercet med to piercinger langt fra hverandre, som en dobbel labret-piercing. De står symmetrisk i forhold til hverandre.[3]

Edderkoppbittpiercing[rediger | rediger kilde]

Edderkoppbittpiercing, også kjent som spiderbite-piercing, er en piercingstil der underleppen er piercet med to piercinger tett inntil hverandre, som en dobbel labret-piercing. Dette står symmetrisk i forhold til hverandre.

Cyberbitt-piercing[rediger | rediger kilde]

Jente med cyberbitt
Hoggormbitt
Mann med nasallang

Cyberbitt-piercing, også kjent som cyberbite-piercing, er en piercingstil der to piercinger står vertikalt på hverandre over og under sentrum av leppene. Den er en kombinasjon mellom medusa-piercingen og labret-piercingen. De står symmetrisk i forhold til hverandre.

Navnet kommer fra subkulturen cyber.

Engelbittpiercing[rediger | rediger kilde]

Engelbittpiercing, også kalt angelbite-piercing, er en piercingstil der overleppen er piercet med to piercinger, som en dobbel monroe-piercing. De står symmetrisk i forhold til hverandre, og er uavhengig av avstand.

Hoggormbittpiercing[rediger | rediger kilde]

Hoggormbittpiercing, også kjent som Viperbite-piercing, er en piercingstil der underleppen er piercet med to piercinger i nærheten av hverandre (men ikke så tett som edderkoppbittpiercing), som en dobbel labret-piercing. De står symmetrisk i forhold til hverandre.

Nasallang[rediger | rediger kilde]

Nasallang er en piercingstil som er en kombinasjon mellom nesepiercingene nostril-piercing og septum-piercing, bare at det går en rett barbell gjennom alle tre hullene.

Piercingen blir oppfattet som en vanlig nostril-piercing, noe den altså ikke er. Legetiden for en slik kombinasjonspiercing er tre måndeer, og hullene blir ofte tatt samtidig. Likevel kan også eksempelvis nostril-piercingen tas først og septum-piercingen senere. Det er uansett viktig at hullene ligger på linje av hverandre for at denne stilen skal være mulig. Piercingen er oppfunnet av pierceren Cliff Cadaver.

Referanser[rediger | rediger kilde]