Jestrum-piercing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jestrum.jpg
Plassering:Overleppen
Smykke:Krummet barbell

Jestrum-piercing er en medusa- og leppe frenulum-piercing. Piercingen går vertikalt fra munnhulen, eller ytterhuden over overleppen, og igjennom vevet i overleppen slik at begge sider av smykket syntes.

Det vanligste smykket som brukes til denne piercingen er en krummet barbell.

En alternativ piercingstil av jestrum er cyberbitt-piercingen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet jestrum-piercing kommer fra navnet på den første kunden Jesika Bornsen, som ble piercet av piercer Derek Lowe fra studioet Saint Sabrina's.

Behandling[rediger | rediger kilde]

Risiko[rediger | rediger kilde]

Risikoen ved denne piercingen er at den ene siden kan gro inn i leppen. Dette kan hindres ved riktig piercing og riktig smykke.

Et problem med denne piercingen er at den kan gjøre skader på tennene, ved at ringen eller barbellen sliter på tennene. En måte å forhindre dette på er å bruke smykker laget av glass, tre, bioplast eller PTFE.

Etterbehandling[rediger | rediger kilde]

For etterbehandling av en slik piercinger er det vanlig å bløte piercing opp med en litt saltholdig væske to til tre ganger daglig. Bløt såret i tre til fire minutter og man hindrer blood og lymfeubehag på grunn av smykket (dette gjøres på begge sider). Det er her viktig at blandingsforholdet er riktig. Fjern så restene med en bomullspinne, og sett så smykket rolig igjennom piercingen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]