Alan Oversby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alan Oversby
Født20. feb. 1933[1]Rediger på Wikidata
LiverpoolRediger på Wikidata
Død8. mai 1996[1]Rediger på Wikidata (63 år)
Beskjeftigelse Tatovør, PiercerRediger på Wikidata

Alan Oversby (født 20. februar 1933, død 8. mai 1996), best kjent under navnet Mr. Sebastian, var en av de viktigste personene innen utviklingen av midlertidig kroppspiercing i Europa.

Han var egentlig en kunstlærer, men gikk fra sitt yrke for å følge sine interesser for tatovering og piercing. Fra sitt studio i London, utførte han både tatovering og piercing, spesielt av homofile. Han hadde kontakt med både Doug Malloy og Jim Ward, og finansiert av Molloy besøkte han Los Angeles. Molly finansierte også en tur for ham, Jim Ward og Sailor Sid Diller til London for å besøke Alan Oversby. Disse møtene var kriteriene for den raske spredningen av teknikk og teknologi brukt i midlertidig kroppspiercing.

Alan Oversby var også ansvarlig for bruken av tropisk og lokal anestesi som en del av piercing bruk i Europa. Likevel er det brukt mindre nå, det er standard å bruke anestesi i England, mens i Nord-Amerika er denne metoden generelt ukjent.

Operasjon Spanner[rediger | rediger kilde]

I 1987 var Alan Oversby en av de 16 personene i Spanner-saken som endte med fengsling av homofile som hadde begått BDSM aktiviteter.[2]

Alan, som de andre mennene ble anklaget for legemeskadigelse for utøvelse av piercing av en pasient. Han ble også anklaget for utføre handlinger uten lisens, og for sensitivt materiale gjennom posten (fotografier av piercinger).

Dommeren tok ikke frivilligheten til de deltagende med i vurderingen. Han fikk en dom på 15 måneder, som ble utvidet til to år.

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Han var intervjuet i den første utgivelsen av magasinet PFIQ.
  • Han utførte de fleste tatoveringene og piercingene til medlemmene Genesis P-Orridge og Paula P-Orridge av punkbandet Psychic TV. Han var også vokalist i bandets låt «Message from The Temple» på bandets tredje studioalbum Force the Hand of Chance.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Discogs, Discogs artist-ID 2639830, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Pitts-Taylor, Victoria (2003), In the Flesh: The Cultural Politics of Body Modification, Macmillan, s. 95, ISBN 0312293119 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]