Hopp til innhold

NLA Høgskolen Bergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
NLA Høgskolen Bergen
Grunnlagt1968
Typeprivat høgskole
RektorSigbjørn Sødal
Studenter1621[1]
Ansatte137[2]
MedlemskapKristne Friskolers Forbund[3]
Nettstedhttps://www.nla.no/for-studenter/ditt-studiested/studiested-bergen (norsk)
Kart
NLA Høgskolen Bergen
60°24′30″N 5°19′32″Ø

NLA Høgskolen Bergen er den private høgskolen NLA Høgskolens største avdeling, beliggende i Bergen. Skolen tilbyr bachelor- og masterstudier med fagområdene kristendomskunnskap, pedagogikk og interkulturell forståelse, grunnskolelærer- og barnehagelærerutdanning.

NLA Høgskolen har også avdelingene NLA Mediehøgskolen Gimlekollen og NLA Høgskolen Staffeldtsgate.

Institusjonen har fra starten av hatt som hovedformål å bidra til teologisk og pedagogisk gjennomtenkning av oppdragelse og undervisning i hjem og kirke, på de forskjellige trinn i skoleverket og innen de forskjellige skolefagene, gjennom forskning, utviklingsarbeid og undervisning. Videre bidra til teologisk og pedagogisk gjennomtenkning av oppdragelse og undervisning med sikte på en tjeneste blant andre folk og i andre kultursamfunn. Dessuten gi studenter hjelp til livs- og kulturtolking, fremme gode yrkesetiske holdninger og bidra til deres danning som oppdragere og kulturformidlere og utruste til tjeneste i hjem og kirke, offentlige og frie barnehager og skoler, og i samfunnet ellers. Høgskolen skal også gi ulike etter- og videreutdanningstilbud.

Studietilbud[rediger | rediger kilde]

NLA Høgskolen tilbyr grunnskolelærerutdanning i Oslo og Bergen. I Bergen finner man også barnehagelærerutdanning, sammen med bachelor- og mastergradsstudier i pedagogikk, interkulturell kompetanse og teologi/praktisk teologi og ledelse. Fra høsten 2024 tilbys også bachelorgrader i økonomi, under navnet «Hauge School of Management». I Oslo og i Kristiansand tilbys også bachelorgrader i økonomi, samt bachelorgrader innen utøvende musikk og praktisk teologi. I Kristiansand tilbys også studier i journalistikk.

Historie[rediger | rediger kilde]

Norsk Lærerakademi for kristendomsstudier åpnet i Bergen i 1968 og utvidet med studier i pedagogikk i 1977. I 1995 ble NLA Lærerhøgskolen etablert i Bergen. I 2006 fikk høgskolen NOKUT-akkreditering og 1. januar 2013 fusjonerte NLA Høgskolen med Høgskolen i Staffeldtsgate i Oslo og Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand. Høsten 2013 kom Hauge School of Management til - en verdibasert utdanning i økonomi og ledelse, med utgangspunkt i NLA Høgskolen i Staffeldtsgate.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]