Normisjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Normisjon er en evangelisk luthersk misjonsorganisasjon som organiserer over 70 000 personer over hele Norge, inkludert medlemmene i Acta – barn og unge i Normisjon. I de fleste storbyene har Normisjon egne menighetsfellesskap. Normisjon driver også en utstrakt virksomhet på bedehus og i husfellesskap.

Normisjon ble grunnlagt 1. januar 2001 etter at Det norske lutherske Indremisjonsselskap, Langesundsfjordens indremisjonsselskap og Den norske Santalmisjon fusjonerte. Organisasjonen er en selvstendig bevegelse med tett samarbeid med Den norske kirke og andre lutherske kirkesamfunn.

Normisjon har virksomhet over hele Norge gjennom 13 regioner samt i India, Bangladesh, Kambodsja, Ecuador, Mali, Aserbajdsjan, Bhutan, Nepal, Uganda, Cuba og Kambodsja.

Normisjon representerer en konservativ retning blant kristne trossamfunn i Norge, og mennesker som lever i homofilt samliv kan ikke ha tillitsverv i organisasjonen.[1] I Iveland i Aust-Agder ble i 2017 en mann nektet å ha tjeneste på bedehuset fordi han levde i et homofilt forhold.[2] Ved Gjennestad videregående skole i Sandefjord sa rektor i januar 2018 opp sin stilling da skolen ikke godtar homofilt ekteskap.[1]

Generalsekretæren i organisasjonen er Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Historie[rediger | rediger kilde]

Santalmisjonen ble stiftet 1867 av misjonær Lars Olsen Skrefsrud (1840–1910) og Hans Peter Børresen (1825–1901). Det norske lutherske Indremisjonsselskap ble stiftet 1868. De to organisasjonene slo seg sammen i 2001.

Ledere av landsstyret[rediger | rediger kilde]

Generalsekretærer[rediger | rediger kilde]

Skoler drevet av Normisjon[rediger | rediger kilde]

og flere folkehøgskoler

Agenda 3:16[rediger | rediger kilde]

Agenda 3:16 er Norges største kristne månedsmagasin. Bladet utgis av Normisjon og har som mål å formidle tro og kristne verdier. Bladet er normalt på 60 sider, trykket på glanset papir, stiftet og gjennomgående fire-farger. Opplag i 2012: ca. 11 000.

Organisasjonen utgir også 13 regionale blad med fokus på hva som skjer i Normisjon lokalt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b NRK. «Homofil rektor på kristen skole sier opp». NRK. Besøkt 26. februar 2018. 
  2. ^ «Bedehuskor trekker seg i protest etter at homofil ble nektet å synge». Aftenposten. Besøkt 26. februar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]