Hopp til innhold

Indremisjonsforbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Indremisjonsforbundet
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer995346141
LandNorge
SlagordMed Guds ord til folket
Nettstedimf.no (no)

Indremisjonsforbundet (ImF) er en evangelisk-luthersk vekkelsesbevegelse i Norge. Forbundet er en sammenslutning av 1500 kristne lag og foreninger, hovedsakelig i Møre og Romsdal, Hordaland, Sogn og Fjordane, Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland, men har også en del arbeid i Finnmark, blant annet deleier av Alta folkehøgskole sammen med Normisjon.

Indremisjonsforbundet ble grunnlagt 19. oktober 1898, da utsendinger fra kristne enkeltstående og samarbeidende forsamlinger gikk sammen. De ville organisere seg, og i 1897 gikk diskusjonen om hvorvidt de skulle gå inn i det som da het Lutherstiftelsen (i dag Normisjon), eller starte noe eget. Resultat ble Det Vestlandske Indremisjonsforbund (DVI), som i 2000 skiftet navn til Indremisjonsforbundet etter at Indremisjonen (offisielt «Det norske lutherske Indremisjonsselskap») hadde gått sammen med Den norske santalmisjon / «Santalmisjonen» og Langesundsfjordens indremisjonsselskap og dannet dagens Normisjon 1. januar 2001.

Indremisjonsforbundet er oppbygd av 10 selvstendige kretser, og et sentralstyre velges av utsendinger fra disse annethvert år på en generalforsamling.

Indremisjonsforbundets motto er: «Med Guds ord til folket»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]