Dorthe Skappel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Dorthe Skappel
FødtAnna Dorothea Riseng
18. desember 1962 (55 år)
Ektefelle Jon Skappel
Beskjeftigelse Programleder og tidl. modell
Nasjonalitet Norge

Dorthe Skappel (født Anna Dorothea Riseng 18. desember 1962) er en norsk programleder og tidligere modell. Hun er best kjent for å lede TV 2s underholdningsmagasin God kveld Norge og som programleder for den årlige TV-prisutdelingen, Gullruten.

Utover høsten 2009 var hun med i konkurransen Camp Senkveld i programmet Senkveld med Thomas og HaraldTV 2

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Skappels familie viste stor interesse for kunst og underholdning, og hun var selv aktiv i teater som ung. Hun gikk deretter over til en karriere som modell. Hun er gift med ungdomskjæresten Jon Skappel og har to døtre. Familien er bosatt på Ekeberg i Oslo.

Etter flere år som internasjonal modell, sendte hun inn en video av seg selv til flere fjernsynskanaler for å komme på fjernsyn. Hun fikk først jobb i TVNorge, før hun kom til TV 2 på midten av 1990-tallet.

Skappel har ledet lørdagsmagasinet God kveld, Norge! på TV 2 uavbrutt siden premieren høsten 1997. Hun har gjennom dette programmet fått mye oppmerksomhet på grunn av hendelser under intervjuer med kjendiser. Hun var også programleder for den TV-sendte prisutdelingen innen norsk fjernsyn, Gullruten, fra 1999 til 2012.

I 2007 deltok hun i TV-programmet Isdans på TV 2, og kom på fjerdeplass. 4. mai 2007 ble Skappel utsatt for et uhell da hun falt med hodet og ansiktet i isen under en generalprøve. Hun ble sendt til sykehus kraftig forslått, men hadde ikke pådratt seg alvorlig skade. Programmet ble lagt ned etter en sesong.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]