Dorthe Skappel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Dorthe Skappel
Født Anna Dorothea Riseng
18. desember 1962 (52 år)
Oslo
Ektefelle Jon Skappel
Yrke Programleder og tidl. modell
Statsborger i Norge

Dorthe Skappel (født Anna Dorothea Riseng 18. desember 1962) er en norsk programleder og tidligere modell. Hun er best kjent for å lede TV 2s underholdningsmagasin God kveld Norge og som programleder for den årlige TV-prisutdelingen, Gullruten.

Utover høsten 2009 var hun med i konkurransen Camp Senkveld i programmet Senkveld med Thomas og HaraldTV 2

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Skappels familie viste stor interesse for kunst og underholdning, og hun var selv aktiv i teater som ung. Hun gikk deretter over til en karriere som modell. Hun er gift med ungdomskjæresten Jon Skappel og har to døtre. Familien er bosatt på Ekeberg i Oslo.

Etter flere år som internasjonal modell, sendte hun inn en video av seg selv til flere fjernsynskanaler for å komme på fjernsyn. Hun fikk først jobb i TVNorge, før hun kom til TV 2 på midten av 1990-tallet.

Skappel har ledet lørdagsmagasinet God kveld, Norge! på TV 2 uavbrutt siden premieren høsten 1997. Hun har gjennom dette programmet fått mye oppmerksomhet på grunn av hendelser under intervjuer med kjendiser. Hun var også programleder for den TV-sendte prisutdelingen innen norsk fjernsyn, Gullruten, fra 1999 til 2012.

I 2007 deltok hun i TV-programmet Isdans på TV 2, og kom på fjerdeplass. 4. mai 2007 ble Skappel utsatt for et uhell da hun falt med hodet og ansiktet i isen under en generalprøve. Hun ble sendt til sykehus kraftig forslått, men hadde ikke pådratt seg alvorlig skade.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]