Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 1990–1994

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Det var 32 medlemmer av LagtingetFærøyene mellom lagtingsvalgene 1990 og 1994.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Her regnes med alle valgte medlemmer, samt fast møtende varamedlemmer.

Navn Parti Valgkrets Merknader
Finnbogi Arge Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Thomas Arabo Javnaðarflokkurin Norðurstreymoy Minister 1991–1993. Heini Johansen møtte.
Óli Breckmann Fólkaflokkurin Suðurstreymoy
Signar á Brúnni Tjóðveldisflokkurin Eysturoy Minister 1990–1991 og 1993–1994. Hans Tausen Olsen møtte 1993–1994.
Atli Dam Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Statsminister 1991–1993. Jóannes Dalsgaard møtte 1991–1992, Sommer Winther 1992–1994.
Birgir Danielsen Fólkaflokkurin Suðurstreymoy
Niels Pauli Danielsen Kristiligi Fólkaflokkurin Norðoyar
Frank Davidsen Javnaðarflokkurin Vágar
Terje Davidsen Sambandsflokkurin Norðurstreymoy
Jóannes Eidesgaard Javnaðarflokkurin Suðuroy Minister 1991–1994. Mikkjal Sørensen møtte.
Svend Aage Ellefsen Fólkaflokkurin Vágar Minister 1991–1993. Jørgen Niclasen møtte.
Heini O. Heinesen Tjóðveldisflokkurin Norðoyar
Finnbogi Ísakson Tjóðveldisflokkurin Suðurstreymoy
Asbjørn Joensen Sjálvstýrisflokkurin Norðoyar Døde i 1993. Karl Heri Joensen møtte 1993–1994.
Edmund Joensen Sambandsflokkurin Eysturoy
Vilhelm Johannesen Javnaðarflokkurin Norðoyar
Jógvan A. Johannessen Javnaðarflokkurin Sandoy
Anfinn Kallsberg Fólkaflokkurin Norðoyar Lagtingsformann 1991–1993.
Lasse Klein Sjálvstýrisflokkurin Eysturoy Lagtingsformann 1993–1994.
Sverre Midjord Javnaðarflokkurin Suðuroy
Flemming Mikkelsen Sambandsflokkurin Suðuroy
Helena Dam á Neystabø Sjálvstýrisflokkurin Suðurstreymoy
Tordur Niclasen Kristiligi Fólkaflokkurin Eysturoy
Hergeir Nielsen Tjóðveldisflokkurin Suðuroy
Henrik Old Javnaðarflokkurin Suðuroy
Jógvan I. Olsen Sambandsflokkurin Eysturoy Minister 1990–1991. Jákup Lamhauge møtte.
Olaf Olsen Fólkaflokkurin Eysturoy Minister 1990–1991.
John Petersen Fólkaflokkurin Sandoy Minister 1991–1993. Eyðun M. Viderø møtte.
Lisbeth L. Petersen Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Marita Petersen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Minister 1991–1993, statsminister 1993–1994. Jacob Lindenskov møtte 1992–1994.
Jógvan Sundstein Fólkaflokkurin Suðurstreymoy Statsminister 1990–1991, minister 1991–1993. Bjarni Djurholm møtte.
Jørgen Thomsen Javnaðarflokkurin Eysturoy Lagtingsformann 1990–1991.

Kilder[rediger | rediger kilde]