Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 1918–1920

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 1918–1920. Det ble valgt 20 medlemmer av LagtingetFærøyene for perioden 19181920. Sjálvstýrisflokkurin hadde 11 representanter, mens Sambandsflokkurin hadde 9. Dessuten møtte prost Jákup Dahl, som stemte med Sjálvstýrisflokkurin.[1] Lagtingets forhandlinger ble det meste av perioden ledet av Færøyenes amtmann, Victor Stahlschmidt, som sjelden tok parti. Stahlschmidt tiltrådte 1. august 1918 og døde i spanskesyken i februar 1920.[2]

Navn[3] Stilling Parti Valgkrets Merknader
Matras, Joen MichaelJoen Michael Matras Kjøpmann Sambandsflokkurin Norðoyar
Rasmussen, RasmusRasmus Rasmussen Folkehøyskolelærer Sjálvstýrisflokkurin Norðoyar
Samuelsen, AndrassAndrass Samuelsen Sysselmann Sambandsflokkurin Eysturoy
Poulsen, JógvanJógvan Poulsen Lærer Sambandsflokkurin Eysturoy
Weihe, Joen JacobJoen Jacob Weihe Kongsbonde Sambandsflokkurin Eysturoy
Konoy, Símun Pauli úrSímun Pauli úr Konoy Lærer Sjálvstýrisflokkurin Eysturoy
Samuelsen, MikkjalMikkjal Samuelsen Fisker Sambandsflokkurin Norðurstreymoy
Guttesen, JohannesJohannes Guttesen Seilmaker Sjálvstýrisflokkurin Norðurstreymoy
Niclasen, PoulPoul Niclasen Redaktør Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Tórgarð, H.C.W.H.C.W. Tórgarð Byggmester Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Patursson, JóannesJóannes Patursson Kongsbonde Sjálvstýrisflokkurin Suðurstreymoy
Debess, NyholmNyholm Debess Rørleggermester Sjálvstýrisflokkurin Suðurstreymoy
Rasmussen, JoenJoen Rasmussen Kjøpmann Sambandsflokkurin Vágar
Niclasen, RasmusRasmus Niclasen Kjøpmann Sjálvstýrisflokkurin Vágar Døde i 1920; nyvalg på Poul Joensen[4]
Winther, Mads AndriasMads Andrias Winther Sysselmann Sjálvstýrisflokkurin Sandoy
Poulsen, Johan HendrikJohan Hendrik Poulsen Lærer Sjálvstýrisflokkurin Sandoy
Effersøe, OliverOliver Effersøe Sysselmann Sambandsflokkurin Suðuroy
Mortensen, EdwardEdward Mortensen Sakførerfullmektig Sjálvstýrisflokkurin Suðuroy
Thomsen, Daniel JohanDaniel Johan Thomsen Kjøpmann Sjálvstýrisflokkurin Suðuroy
Strøm, Thomas MichaelThomas Michael Strøm Tømrer Sjálvstýrisflokkurin Suðuroy

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dahl, Árni (2002). «Ævisøgur». Løgtingið 150 – Hátíðarrit (PDF) (færøysk). 2. Tórshavn: Løgtingið. s. 262. ISBN 978-99918-966-5-6. Arkivert (PDF) fra originalen 4. januar 2014. 
  2. ^ «Amtmand Stahlschmidt». Dimmalætting (nekrolog) (dansk): 1. 11. februar 1920. 
  3. ^ «Lagtingsvalget». Dimmalætting (dansk): 1. 27. april 1918. 
  4. ^ Dahl, Árni (2002). «Ævisøgur». Løgtingið 150 – Hátíðarrit (PDF) (færøysk). 2. Tórshavn: Løgtingið. s. 303. ISBN 978-99918-966-5-6. Arkivert (PDF) fra originalen 4. januar 2014.