Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 1978–1980

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Det var 32 medlemmer av LagtingetFærøyene mellom lagtingsvalgene 1978 og 1980. Javnaðarflokkurin og Sambandsflokkurin ble største partier med 8 mandater hver, etterfulgt av Tjóðveldisflokkurin og Fólkaflokkurin med 6 mandater hver. I tillegg kom Sjálvstýrisflokkurin og Framburðsflokkurin med 2 mandater hver.

Navn[1][2] Parti Valgkrets Merknader
Bech, HilmarHilmar Bech Javnaðarflokkurin Suðuroy Lagtingsformann 1979–1980
Breckmann, ÓliÓli Breckmann Fólkaflokkurin Suðurstreymoy
Dam, AtliAtli Dam Javnaðarflokkurin Suðuroy Statsminister 1978–1980; Andreas Petur Jacobsen møtte
Djurhuus, HákunHákun Djurhuus Fólkaflokkurin Norðoyar
Durhuus, JógvanJógvan Durhuus Tjóðveldisflokkurin Norðurstreymoy
Ellefsen, PauliPauli Ellefsen Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Garði, Edmund íEdmund í Garði Fólkaflokkurin Eysturoy
Hansen, AdolfAdolf Hansen Framburðsflokkurin Eysturoy Utjevningsmandat
Hansen, HaldorHaldor Hansen Javnaðarflokkurin Vágar
Hansen, SignarSignar Hansen Tjóðveldisflokkurin Eysturoy
Henriksen, JonaJona Henriksen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy
Hentze, DemmusDemmus Hentze Fólkaflokkurin Sandoy Minister 1978–1980; Eyðun Viderø møtte
Ísakson, FinnbogiFinnbogi Ísakson Tjóðveldisflokkurin Norðoyar
Jacobsen, Øssur DamØssur Dam Jacobsen Fólkaflokkurin Norðurstreymoy Utjevningsmandat
Joensen, AsbjørnAsbjørn Joensen Sjálvstýrisflokkurin Norðoyar
Johannesen, IvanIvan Johannesen Sambandsflokkurin Vágar
Kass, HilmarHilmar Kass Sjálvstýrisflokkurin Suðurstreymoy Utjevningsmandat
Kjølbro, KarinKarin Kjølbro Tjóðveldisflokkurin Suðurstreymoy
Klein, Heðin M.Heðin M. Klein Tjóðveldisflokkurin Sandoy Minister 1978–1980; Hans Marius Joensen møtte
Lindenskov, JacobJacob Lindenskov Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Minister 1978–1979; Óli Jacobsen møtte
Midjord, SverreSverre Midjord Javnaðarflokkurin Suðuroy
Mikkelsen, FlemmingFlemming Mikkelsen Sambandsflokkurin Suðuroy
Mohr, KjartanKjartan Mohr Framburðsflokkurin Suðurstreymoy Utjevningsmandat. Sykemeldt fra 1978; Juul Jacobsen møtte[3]
Nielsen, AgnarAgnar Nielsen Sambandsflokkurin Norðurstreymoy Lagtingsformann 1978–1979
Nolsøe, EliEli Nolsøe Sambandsflokkurin Norðoyar Utjevningsmandat
Olsen, Johannes MartinJohannes Martin Olsen Sambandsflokkurin Eysturoy
Olsen, Jógvan I.Jógvan I. Olsen Sambandsflokkurin Eysturoy
Olsen, Poul JacobPoul Jacob Olsen Javnaðarflokkurin Norðoyar
Patursson, ErlendurErlendur Patursson Tjóðveldisflokkurin Suðurstreymoy
Samuelsen, EilifEilif Samuelsen Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Sundstein, JógvanJógvan Sundstein Fólkaflokkurin Suðurstreymoy
Thomsen, JørgenJørgen Thomsen Javnaðarflokkurin Eysturoy

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dahl, Árni (2002). «Ævisøgur». Løgtingið 150 – Hátíðarrit (PDF) (færøysk). 2. Tórshavn: Løgtingið. ISBN 978-99918-966-5-6. Arkivert (PDF) fra originalen 4. januar 2014. 
  2. ^ «Soleiðis fullu atkvøðurnar». 14. september (færøysk): 2. 9. november 1978. 
  3. ^ «Valbrøvini goðkend við fyrivarni – tvær kærur komnar». Dagblaðið (færøysk): 15. 1. desember 1978.