Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 2015–2019

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 2015–2019.[1]

Faste medlemmer[rediger | rediger kilde]

Her regnes med alle valgte medlemmer samt faste varamedlemmer for medlemmer av Færøyenes regjering.

Navn Parti Syssel Stilling Merknader
Jacob Vestergaard Fólkaflokkurin Suðuroy Politibetjent
Annika Olsen Fólkaflokkurin Suðurstreymoy Adjunkt Utmeldt av Fólkaflokkurin fra september 2015 til februar 2016. Tilsluttet Framsókn fra 17. til 20. september 2015. Permisjon i en måned, Joen Magnus Rasmussen møtte.[2][3][4] Permisjon som borgermester i Tórshavn fra januar 2017, Joen Magnus Rasmussen møter.
Jørgen Niclasen Fólkaflokkurin Vágar Daglig leder
Jákup Mikkelsen Fólkaflokkurin Norðoyar Daglig leder
Elsebeth Mercedis Gunnleygsdóttur Fólkaflokkurin Norðoyar Politibetjent
Jógvan á Lakjuni Fólkaflokkurin Eysturoy Adjunkt
Edmund Joensen Sambandsflokkurin Eysturoy Daglig leder
Kaj Leo Johannesen Sambandsflokkurin Suðurstreymoy Selger
Bárður Nielsen Sambandsflokkurin Norðurstreymoy Daglig leder
Magnus Rasmussen Sambandsflokkurin Eysturoy Gårdbruker
Bjørn Kalsø Sambandsflokkurin Norðoyar Gårdbruker
Magni Laksáfoss Partiløs Norðurstreymoy Selvstendig næringsdrivende Valgt for Sambandsflokkurin, som han meldte seg ut av i mars 2018.
Aksel V. Johannesen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Advokat Statsminister. Helena Dam á Neystabø møter.
Eyðgunn Samuelsen Javnaðarflokkurin Norðoyar Adjunkt Minister fra 2015. Jónleif Johannesen møter.
Rigmor Dam Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Kunderådgiver Minister fra 2015 til 2019. Kristianna Winther Poulsen møtte.
Heðin Mortensen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Forsikringsagent
Henrik Old Javnaðarflokkurin Suðuroy Fiskeskipper Minister fra 2015 til 2018. Djóni Nolsøe Joensen møtte.
Kristin Michelsen Javnaðarflokkurin Suðuroy Sysselmannsfullmektig
Bjarni Hammer Javnaðarflokkurin Suðuroy Politibetjent
Høgni Hoydal Tjóðveldi Suðurstreymoy Journalist Minister fra 2015. Bjørt Samuelsen møter.
Sirið Stenberg Tjóðveldi Suðuroy Helsesøster Minister fra 2015. Óluva Klettskarð møter.
Kristina Háfoss Tjóðveldi Suðurstreymoy Avdelingsleder Minister fra 2015. Pauli Trond Petersen møter.
Magni Arge Tjóðveldi Suðurstreymoy Selvstendig næringsdrivende Folketingmedlem fra 2015. Ingolf S. Olsen møter.
Annita á Fríðriksmørk Tjóðveldi Suðurstreymoy Adjunkt
Katrin Kallsberg Tjóðveldi Suðurstreymoy Overlege
Páll á Reynatúgvu Tjóðveldi Sandoy Fysioterapeut
Sonja Jógvansdóttir Tjóðveldi Suðurstreymoy Fagforeningsleder Valgt for Javnaðarflokkurin, som hun meldte seg ut av 16. september 2015. Partiløs frem til hun tilsluttet seg Tjóðveldis lagtingsgruppe i august 2018.[5]
Jógvan Skorheim Sjálvstýri Norðoyar Markedssjef Borgermester. Bárður Kass Nielsen møter.
Kári P. Højgaard Sjálvstýri Eysturoy Postmester
Poul Michelsen Framsókn Suðurstreymoy Daglig leder Minister fra 2015. Ruth Vang møter.
Hanna Jensen Framsókn Eysturoy Adjunkt Minister fra 2019. Bjarni Kárason Petersen møter.
Jenis av Rana Miðflokkurin Suðurstreymoy Kommunelege
Bill Justinussen Miðflokkurin Eysturoy Regnskapsfører

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Her er nývalda løgtingið, portal.fo. Besøkt 3. september 2015
  2. ^ Lindenskov, Eirikur (20. september 2015). «Fólkaflokkurin aftur fullmannaður» (Faroese). in.fo. Besøkt 21. september 2015. 
  3. ^ Egholm, Sverri (20. september 2015). «Annika Olsen tikið seg úr Framsókn» (Faroese). in.fo. Besøkt 21. september 2015. 
  4. ^ kvf.fo - Eftir 145 dagar: Nú er hon aftur í Fólkaflokkinum, Bjarni Mohr den 4. februar 2016.
  5. ^ Lindenskov, Eirikur (16. august 2018). «Sonja Jógvansdóttir fer upp í Tjóðveldi» (færøysk). in.fo. Besøkt 17. august 2018.