Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 1920–1924

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 1920–1924. Det ble valgt 20 medlemmer av LagtingetFærøyene for perioden 19201924. Sambandsflokkurin og Sjálvstýrisflokkurin hadde 10 representanter hver. Dessuten møtte prost Jákup Dahl, som stemte med Sjálvstýrisflokkurin.[1] Dette var den siste perioden der Lagtingets forhandlinger ble ledet av Færøyenes amtmann, Elias Olrik.[2]

Navn[3] Stilling Parti Valgkrets Merknader
Matras, Joen MichaelJoen Michael Matras Kjøpmann Sambandsflokkurin Norðoyar
Samuelsen, AndrassAndrass Samuelsen Sysselmann Sambandsflokkurin Eysturoy
Poulsen, JógvanJógvan Poulsen Lærer Sambandsflokkurin Eysturoy
Poulsen, JohanJohan Poulsen Lærer Sambandsflokkurin Eysturoy
Samuelsen, MikkjalMikkjal Samuelsen Fisker Sambandsflokkurin Norðurstreymoy
Niclasen, PoulPoul Niclasen Redaktør Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Tórgarð, H.C.W.H.C.W. Tórgarð Byggmester Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Danielsen, DanielDaniel Danielsen Lærer Sambandsflokkurin Vágar
Effersøe, OliverOliver Effersøe Sysselmann Sambandsflokkurin Suðuroy
Dahl, JógvanJógvan Dahl Kjøpmann Sambandsflokkurin Suðuroy
Rasmussen, RasmusRasmus Rasmussen Folkehøyskolelærer Sjálvstýrisflokkurin Norðoyar
Konoy, Símun Pauli úrSímun Pauli úr Konoy Lærer Sjálvstýrisflokkurin Eysturoy
Guttesen, JohannesJohannes Guttesen Seilmaker Sjálvstýrisflokkurin Norðurstreymoy
Patursson, JóannesJóannes Patursson Kongsbonde Sjálvstýrisflokkurin Suðurstreymoy
Debess, NyholmNyholm Debess Rørleggermester Sjálvstýrisflokkurin Suðurstreymoy
Joensen, PoulPoul Joensen Lærer Sjálvstýrisflokkurin Vágar
Winther, Mads AndriasMads Andrias Winther Sysselmann Sjálvstýrisflokkurin Sandoy
Poulsen, Johan HendrikJohan Hendrik Poulsen Lærer Sjálvstýrisflokkurin Sandoy
Mitens, EdwardEdward Mitens Sakførerfullmektig Sjálvstýrisflokkurin Suðuroy
Strøm, Thomas MichaelThomas Michael Strøm Tømrer Sjálvstýrisflokkurin Suðuroy

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dahl, Árni (2002). «Ævisøgur». Løgtingið 150 – Hátíðarrit (PDF) (færøysk). 2. Tórshavn: Løgtingið. s. 262. ISBN 978-99918-966-5-6. Arkivert (PDF) fra originalen 4. januar 2014. 
  2. ^ Dahl, Árni (2002). «Ævisøgur». Løgtingið 150 – Hátíðarrit (PDF) (færøysk). 2. Tórshavn: Løgtingið. s. 329. ISBN 978-99918-966-5-6. Arkivert (PDF) fra originalen 4. januar 2014. 
  3. ^ «Lagtingsvalget». Dimmalætting (dansk): 3. 24. november 1924.