Liste over byer i Ukraina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en komplett liste over byer i Ukraina. Den 1. januar 2010 var det 459 byer (Ukrainsk: місто, misto) i Ukraina. Bystatus kan tildeles gjennom vedtak i Verkhovna Rada, som er landets nasjonalforsamling. Steder som har for lav befolkning til å regnes tildels bystatus regnes som landsbyer (Ukrainsk: село, selo).

Før Den russiske revolusjonen var bystatus tildelt av høyadelsmenn som kunne gi rettigheter som henholdsvis misto eller selo. Byer hadde da et visst indre selvstyre og byprivileger.

Her er en liste over byer med folketall for 2021 sammenlignet med 2001. Folketallet for Tsjornobyl er et uoffisielt anslag.

Byer i Ukraina[rediger | rediger kilde]

Byer med særlig juridisk status vises med navn i kursiv.

By byens navn på ukrainsk region befolkning (2021-estimat)[1] Befolkning Folketelling i 2001 Befolkningsendring Foto
Kyiv Київ Kyiv 2 962 180 2 611 327 7001134358125198410+13,44% Kyiv
Kharkiv Харків Kharkiv oblast 1 433 886 1 470 902 −2,52% Kharkiv
Odesa Одеса Odesa oblast 1 015 826 1 029 049 −1,28% Odesa
Dnipro Дніпро Dnipropetrovsk oblast 980 948 1 080 846 −9,24% Dnipro
Donetsk Донецьк Donetsk oblast 905 364 1 016 194 −10,91% Donetsk
Zaporizjzja Запоріжжя
(Uttale)
Zaporizjzja oblast 722 713 817 882 −11,64% Zaporizhzhia
Lviv Львів Lviv oblast 721 510 732 818 −1,54% Lviv
Kryvyj Rih Кривий Ріг Dnipropetrovsk oblast 612 750 709 014 −13,58% Kryvyi Rih
Mykolajiv Миколаїв Mykolajiv oblast 476 101 514 136 −7,40% | Mykolaiv
Sevastopol Севасто́поль Sevastopol 464 349 342 451 7001355957494648870+35,60% Sevastopol
Mariupol Маріуполь Donetsk oblast 431 859 492 176 −12,26% Mariupol
Luhansk Луганськ Luhansk oblast 399 559 463 097 −13,72% Luhansk
Vinnytsia Вінниця Vinnytsia oblast 370 601 356 665 7000390730797807470+3,91% Vinnytsia
Makijivka Макіївка Donetsk oblast 340 337 389 589 −12,64% Makiivka
Simferopol Сімферополь Krim 336 212 343 644 −2,16% Simferopol
Tsjernihiv Чернігів Tsjernihiv oblast 285 234 304 994 −6,48% Chernihiv
Kherson Херсон Kherson oblast 283 649 328 360 −13,62% Kherson
Poltava Полтава Poltava oblast 283 402 317 998 −10,88% Poltava
Khmelnytskyj Хмельницький Khmelnytskyj oblast 274 582 253 994 7000810570328432960+8,11% | Khmelnytskyj
Tsjerkasy Черкаси Tsjerkasy oblast 272 651 295 414 −7,71% | Cherkasy
Tsjernivtsi Чернівці Tsjernivtsi oblast 265 471 240 621 7001103274444042710+10,33% | Chernivtsi
Zjytomyr Житомир Zjytomyr oblast 263 507 284 236 −7,29% | Zhytomyr
Sumy Суми Sumy oblast 259 600 293 141 −11,44% Sumy
Rivne Рівне Rivne oblast 245 289 248 813 −1,42% Rivne
Horlivka Горлівка Donetsk oblast 241 106 292 250 −17,50% Horlivka
Ivano-Frankivsk Івано-Франківськ Ivano-Frankivsk oblast 237 855 218 359 7000892841604880040+8,93% Ivano-Frankivsk
Kamjanske Кам'янське Dnipropetrovsk oblast 229 794 255 841 −10,18% Kamianske
Ternopil Тернопіль Ternopil oblast 223 938 227 755 −1,68% Ternopil
Kropyvnytskyi Кропивницький Kirovohrad oblast 222 695 254 103 −12,36% Kropyvnytskyi
Kremenchuk Кременчук Poltava oblast 217 710 234 073 −6,99% Kremenchuk
Lutsk Луцьк Volyn oblast 217 197 208 816 7000401358133476360+4,01% Lutsk
Bila Tserkva Біла Церква Kyiv oblast 208 737 200 131 7000430018337988620+4,30% Bila Tserkva
Kertsj Керч Krim 151 996 157 007 −3,19% Kerch
Melitopol Мелітополь Zaporizjzja oblast 150 768 160 657 −6,16% Melitopol
Kramatorsk Краматорськ Donetsk oblast 150 084 181 025 −17,09% Kramatorsk
Uzjhorod Ужгород Zakarpatska oblast 115 542 117 317 −1,51% Uzhhorod
Brovary Бровари Kyiv oblast 109 473 86 839 7001260643259365030+26,06% Brovary
Yevpatoria Євпаторія Krim 108 149 105 915 7000210923854033900+2,11% Yevpatoria
Berdjansk Бердянськ Zaporizjzja oblast 107 928 121 692 −11,31% Berdiansk
Nikopol Нікополь Dnipropetrovsk oblast 107 464 136 280 −21,14% Nikopol
Slovjansk Слов'янськ Donetsk oblast 106 972 124 829 −14,31% Sloviansk
Altsjevsk Алчевськ Luhansk oblast 106 550 119 193 −10,61% Alchevsk
Pavlohrad Павлоград Dnipropetrovsk oblast 103 073 118 816 −13,25% Pavlohrad
Sievjerodonetsk Сєвєродонецьк Luhansk oblast 101 135 119 940 −15,68% Syevyerodonetsk
Kamenets-Podolsk Кам'янець-Подільський Khmelnytskyj oblast 97 908 99 610 −1,71% Kamianets-Podilskyi
Lysytsjansk Лисичанськ Luhansk oblast 95 031 115 229 −17,53% Lysychansk
Mukatsjeve Мукачево Zakarpatska oblast 85 903 82 346 7000431957836446220+4,32% Mukachevo
Konotop Конотоп Sumy oblast 84 787 92 657 −8,49% Konotop
Uman Умань Tsjerkasy oblast 82 154 88 735 −7,42% Uman
Khrustalnyj Хрустальний Luhansk oblast 79 764 94 875 −15,93% Khrustalnyi
Jalta Ялта Krim 78 171 81 654 −4,27% Yalta
Oleksandria Олександрія Kirovohrad oblast 77 303 93 357 −17,20% Oleksandriia
Jenakijeve Єнакієве Donetsk oblast 77 053 103 997 −25,91% Yenakiieve
Drohobytsj Дрогобич Lviv oblast 74 610 79 119 −5,70% Drohobych
Berdytsjiv Бердичів Zjytomyr oblast 73 999 87 575 −15,50% Berdychiv
Kadijivka Кадіївка Luhansk oblast 73 702 90 152 −18,25% Stakhanov
Sjostka Шостка Sumy oblast 73 197 87 130 −15,99% Shostka
Bakhmut Бахмут Donetsk oblast 72 310 82 916 −12,79% Bakhmut
Izmail Ізмаїл Odesa oblast 70 731 84 815 −16,61% Izmail
Novomoskovsk Новомосковськ Dnipropetrovsk oblast 70 230 72 439 −3,05% Novomoskovsk
Kostjantynivka Костянтинівка Donetsk oblast 68 792 95 111 −27,67% Kostiantynivka
Kovel Ковель Volyn oblast 67 991 66 401 7000239454225086970+2,39% Kovel
Feodosiya Феодосія Krim 67 750 74 669 −9,27% Feodosia
Nizjyn Ніжин Tsjernihiv oblast 66 983 76 625 −12,58% Nizhyn
Smila Сміла Tsjerkasy oblast 66 475 69 681 −4,60% Smila
Kalusj Калуш Ivano-Frankivsk oblast 65 814 67 902 −3,08% KKalush
Tsjervonohrad Червоноград Lviv oblast 65 180 70 568 −7,64% Chervonohrad
Boryspil Бориспіль Kyiv oblast 63 674 53 975 7001179694302918020+17,97% Boryspil
Pervomajsk Первомайськ Mykolajiv oblast 63 377 70 170 −9,68% Pervomaisk
Dovzjansk Довжанськ Luhansk oblast 62 993 72 531 −13,15% Sverdlovsk
Irpin Ірпінь Kyiv oblast 62 456 40 593 7001538590397359150+53,86% Irpin
Korosten Коростень Zjytomyr oblast 62 285 66 669 −6,58% Korosten
Pokrovsk Покровськ Donetsk oblast 61 161 69 154 −11,56% Krasnoarmiisk
Kolomyia Коломия Ivano-Frankivsk oblast 61 140 61 989 −1,37% Kolomyia
Stryj Стрий Lviv oblast 59 608 62 479 −4,60% Stryi
Tsjornomorsk Чорноморськ Odesa oblast 58 524 54 151 7000807556647153330+8,08% Chornomorsk
Khartsyzk Харцизьк Donetsk oblast 56 367 64 175 −12,17% Khartsyzk
Rubizjne Рубіжне Luhansk oblast 56 066 65 322 −14,17%
Novohrad-Volynskyj Новоград-Волинський Zjytomyr oblast 55 463 56 259 −1,41% Novohrad-Volynskyi
Druzjkivka Дружківка Donetsk oblast 55 088 64 557 −14,67% Druzhkivka
Lozova Лозова Kharkiv oblast 54 026 64 041 −15,64% Lozova
Tsjystjakove Чистякове Donetsk oblast 53 725 72 346 −25,74% Torez
Enerhodar Енергодар Zaporizjzja oblast 52 887 56 242 −5,97%
Pryluky Прилуки Tsjernihiv oblast 52 553 64 861 −18,98% Pryluky
Antratsyt Антрацит Luhansk oblast 52 353 63 698 −17,81% Antratsyt
Novovolynsk Нововолинськ Volyn oblast 50 417 53 838 −6,35% Novovolynsk
Horishni Plavni Горішні Плавні Poltava oblast 50 414 51 740 −2,56% Horishni Plavni
Sjakhtarsk Шахтарськ Donetsk oblast 48 404 59 589 −18,77% Shakhtarsk
Bilhorod-Dnistrovskyj Білгород-Дністровський Odesa oblast 48 197 51 890 −7,12% Bilhorod-Dnistrovskyi
Okhtyrka Охтирка Sumy oblast 47 216 50 399 −6,32% Okhtyrka
Myrnohrad Мирноград Donetsk oblast 46 904 54 787 −14,39% Myrnohrad
Snizjne Сніжне Donetsk oblast 45 966 58 496 −21,42% Snizhne
Izium Ізюм Kharkiv oblast 45 884 56 114 −18,23% Izium
Marhanets Марганець Dnipropetrovsk oblast 45 718 49 592 −7,81% Marhanets
Rovenky Ровеньки Luhansk oblast 45 651 53 725 −15,03% Rovenky
Nova Kakhovka Нова Каховка Kherson oblast 45 069 52 611 −14,34% Nova Kakhovka
Brjanka Брянка Luhansk oblast 44 987 54 767 −17,86% Brianka
Fastiv Фастів Kyiv oblast 44 841 51 976 −13,73% Fastiv
Lubny Лубни Poltava oblast 44 595 52 572 −15,17% Lubny
Svitlovodsk Світловодськ Kirovohrad oblast 43 931 50 094 −12,30% Svitlovodsk
Zjovti Vody Жовті Води Dnipropetrovsk oblast 42 901 53 582 −19,93% Zhovti Vody
Krasnodon Сорокине Luhansk oblast 42 582 50 560 −15,78% Krasnodon
Vysjneve Вишневе Kyiv oblast 42 840 34 465 7001243000145074710+24,30% Vyshneve
Varasj Вараш Rivne oblast 42 126 38 830 7000848828225598760+8,49% Kuznetsovsk
Sjepetivka Шепетівка Khmelnytskyj oblast 40 802 48 212 −15,37% |Shepetivka
Podilsk Подільськ Odesa oblast 39 662 40 718 −2,59% Podilsk
Juzjnoukrajinsk Южноукраїнськ Mykolajiv oblast 39 048 38 206 7000220384232843010+2,20% Yuzhnoukrainsk
Myrgorod Миргород Poltava oblast 38 447 42 886 −10,35% Myrhorod
Romny Ромни Sumy oblast 38 305 50 448 −24,07% Romny
Pokrov Покров Dnipropetrovsk oblast 38 111 44 834 −15,00% Pokrov
Volodymyr-Volynskyi Володимир-Волинський Volyn oblast 38 070 38 256 −0,49% Volodymyr-Volynskyi
Dzjankoj Джанкой Krim 37 410 43 343 −13,69% |Dzhankoy
Vasylkiv Васильків Kyiv oblast 37 310 39 722 −6,07% Vasylkiv
Dubno Дубно Rivne oblast 37 257 39 146 −4,83% Dubno
Butsja Буча Kyiv oblast 36 971 28 533 7001295727753828900+29,57% Bucha
Netisjyn Нетішин Khmelnytskyj oblast 36 661 34 358 7000670295127772280+6,70% |Netishyn
Pervomajsk Первомайськ Luhansk oblast 36 311 43 082 −15,72% Pervomaisk
Kakhovka Каховка Kherson oblast 35 400 38 238 −7,42%
Bojarka Боярка Kyiv oblast 35 312 35 968 −1,82% Boyarka
Slavuta Славута Khmelnytskyj oblast 35 068 34 340 7000211997670355270+2,12% |Slavuta
Sambir Самбір Lviv oblast 34 823 36 556 −4,74% Sambir
Jasnuvata Ясинувата Donetsk oblast 34 269 37 552 −8,74% Yasynuvata
Starokostjantyniv Старокостянтинів Khmelnytskyj oblast 34 232 35 206 −2,77% Starokostiantyniv
Zjmerynka Жмеринка Vinnytsia oblast 34 097 37 349 −8,71% Zhmerynka
Voznesensk Вознесенськ Mykolajiv oblast 34 050 42 634 −20,13% Voznesensk
Obukhiv Обухів Kyiv oblast 33 443 32 776 7000203502562850869+2,04% Obukhiv
Boryslav Борислав Lviv oblast 32 913 38 122 −13,66% Boryslav
Juzjne Южне Odesa oblast 32 745 23 977 7001365683780289439+36,57%
Vysjhorod Вишгород Kyiv oblast 32 396 22 933 7001412636811581559+41,26%
Hlukhiv Глухів Sumy oblast 32 248 35 768 −9,84% Hlukhiv
Avdijivka Авдіївка Donetsk oblast 31 940 37 210 −14,16%
Tsjuhujiv Чугуїв Kharkiv oblast 31 575 36 789 −14,17% Chuhuiv
Toretsk Торецьк Donetsk oblast 31 513 43 371 −27,34% Toretsk
Novojavorivsk Новояворівськ Lviv oblast 31 280 26 483 7001181135067779330+18,11%
Kostopil Костопіль Rivne oblast 31 060 30 467 7000194636820166080+1,95% Kostopil
Alusjta Алушта Krim 30 194 31 440 −3,96% Alushta
Mohyliv-Podilskyj Могилів-Подільський Vinnytsia oblast 30 186 32 853 −8,12% Mohyliv-Podilskyi
Tokmak Токмак Zaporizjzja oblast 30 132 36 275 −16,93% Tokmak
Synelnykove Синельникове Dnipropetrovsk oblast 30 021 32 302 −7,06% Synelnykove
Pervomajskyj Первомайський Kharkiv oblast 28 986 32 523 −10,88% Pervomaiskyi
Sarny Сарни Rivne oblast 28 865 28 144 7000256182490051160+2,56%
Dobropillja Добропілля Donetsk oblast 28 757 35 638 −19,31% Dobropillia
Truskavets Трускавець Lviv oblast 28 474 31 037 −8,26% Truskavets
Tsjortkiv Чортків Ternopil oblast 28 393 29 057 −2,29% Chortkiv
Khust Хуст Zakarpatska oblast 28 206 29 080 −3,01% Khust
Novyj Rozdil Новий розділ Lviv oblast 28 081 28 227 −0,52% Novyi Rozdil
Persjotravensk Першотравенськ Dnipropetrovsk oblast 27 573 29 140 −5,38%
Zolotonosja Золотоноша Tsjerkasy oblast 27 458 28 793 −4,64% Zolotonosha
Krestivka Хрестівка Donetsk oblast 27 441 30 910 −11,22%
Ternivka Тернівка Dnipropetrovsk oblast 27 305 29 226 −6,57% Ternivka
Kupjansk Куп'янськ Kharkiv oblast 27 169 32 449 −16,27% Kupiansk
Khmilnyk Хмільник Vinnytsia oblast 27 158 27 898 −2,65%
Balaklija Балаклія Kharkiv oblast 26 921 32 408 −16,93% Balakliia
Kirovsk Голубівка Luhansk oblast 26 838 35 199 −23,75% Kirovsk
Perejaslav Переяслав Kyiv oblast 26 576 31 634 −15,99% Pereiaslav-Khmelnytskyi
Bakhchisaray Бахчисарай Krim 26 090 27 549 −5,30%
Hajsyn Гайсин Vinnytsia oblast 25 883 25 640 6999947737909516390+0,95%
Malyn Малин Zjytomyr oblast 25 587 28 113 −8,99%
Vynohradiv Виноградів Zakarpatska oblast 25 442 25 760 −1,23%
Perevalsk Перевальськ Luhansk oblast 24 919 29 665 −16,00% Perevalsk
Slavutytsj Славутич Kyiv oblast 24 685 24 402 7000115974100483570+1,16%
Krasnoperekopsk Красноперекопськ Krim 24 660 31 023 −20,51% Krasnoperekopsk
Zdolbuniv Здолбунів Rivne oblast 24 642 24 612 6999121891760117010+0,12%
Slavutytsj Коростишів Zjytomyr oblast 24 490 26 068 −6,05%
Olesjky Олешки Kherson oblast 24 383 24 123 7000107780955934170+1,08%
Debaltseve Дебальцеве Donetsk oblast 24 316 30 246 −19,61% Debaltseve
Saky Саки Krim 24 282 29 416 −17,45% Saky
Lebedyn Лебедин Sumy oblast 24 238 28 948 −16,27% Lebedyn
Zolotsjiv Золочів Lviv oblast 23 986 23 481 7000215067501384100+2,15% Zolochiv
Kaniv Канів Tsjerkasy oblast 23 503 26 657 −11,83%
Berehove Берегове Zakarpatska oblast 23 485 26 735 −12,16% Berehove
Brody Броди Lviv oblast 23 335 23 239 6999413098670338650+0,41%
Hadjatsj Гадяч Poltava oblast 23 172 22 698 7000208828971715570+2,09%
Dokutsjajevsk Докучаєвськ Donetsk oblast 22 907 24 383 −6,05%
Koziatyn Козятин Vinnytsia oblast 22 634 26 635 −15,02%
Ladyzjyn Ладижин Vinnytsia oblast 22 593 22 219 7000168324407039020+1,68%
Nadvirna Надвірна Ivano-Frankivsk oblast 22 545 20 932 7000770590483470280+7,71%
Molodohvardijsk Молодогвардійськ Luhansk oblast 22 514 25 528 −11,81%
Vilnohirsk Вільногірськ Dnipropetrovsk oblast 22 458 23 782 −5,57%
Krolevets Кролевець Sumy oblast 22 437 25 183 −10,90%
Selydove Селидове Donetsk oblast 21 916 26 793 −18,20%
Znamjanka Знам'янка Kirovohrad oblast 21 749 29 412 −26,05% Znamianka
Volnovakha Волноваха Donetsk oblast 21 441 24 647 −13,01%
Merefa Мерефа Kharkiv oblast 21 421 25 018 −14,38%
Armjansk Армянськ Krim 21 239 23 869 −11,02%
Kremenets Кременець Ternopil oblast 20 674 22 051 −6,24%
Sokal Сокаль Lviv oblast 20 659 21 693 −4,77%
Dolyna Долина Ivano-Frankivsk oblast 20 641 20 906 −1,27%
Sukhodilsk Суходільськ Luhansk oblast 20 474 23 642 −13,40%
Polonne Полонне Khmelnytskyj oblast 20 471 23 211 −11,80%
Liman Лиман Donetsk oblast 20 469 28 172 −27,34% Lyman
Stebnyk Стебник Lviv oblast 20 398 20 863 −2,23%
Ljubotyn Люботин Kharkiv oblast 20 376 24 173 −15,71%
Krasnohrad Красноград Kharkiv oblast 20 013 22 670 −11,72%
Trostjanets Тростянець Sumy oblast 19 797 23 308 −15,06%
Popasna Попасна Luhansk oblast 19 672 25 951 −24,20%
Jahotyn Яготин Kyiv oblast 19 270 23 659 −18,55%
Henitsjesk Генічеськ Kherson oblast 19 253 21 793 −11,66%
Kilija Кілія Odesa oblast 19 116 22 594 −15,39%
Kalynivka Калинівка Vinnytsia oblast 18 695 20 061 −6,81%
Krasyliv Красилів Khmelnytskyj oblast 18 583 20 580 −9,70%
Kurakhove Курахове Donetsk oblast 18 506 21 479 −13,84%
Volotsjysk Волочиськ Khmelnytskyj oblast 18 474 20 958 −11,85%
Pjatykhatky П'ятихатки Dnipropetrovsk oblast 18 457 20 563 −10,24%
Kreminna Кремінна Luhansk oblast 18 417 24 447 −24,67%
Polohy Пологи Zaporizjzja oblast 18 396 22 206 −17,16%
Balta Балта Odesa oblast 18 079 19 962 −9,43%
Amvrosijivka Амвросіївка Donetsk oblast 18 047 22 130 −18,45%
Dniprorudne Дніпрорудне Zaporizjzja oblast 18 036 21 054 −14,33%
Reni Рені Odesa oblast 18 011 20 481 −12,06%
Vovtsjansk Вовчанськ Kharkiv oblast 17 747 20 695 −14,24%
Derhatsji Дергачі Kharkiv oblast 17 433 20 258 −13,95%
Bakhmatsj Бахмач Tsjernihiv oblast 17 192 23 417 −26,58%
Starobilsk Старобільськ Luhansk oblast 16 267 22 371 −27,29%
Vatutine Ватутіне Tsjerkasy oblast 16 096 20 156 −20,14%
Zvenyhorodka Звенигородка Tsjerkasy oblast 19901
Zuhres Зугрес Donetsk oblast 19859
Skadovsk Скадовськ Kherson oblast 19641
Svatove Сватове Luhansk oblast 19495
Sjpola Шпола Tsjerkasy oblast 19427
Novoukrajinka Новоукраїнка Kirovohrad oblast 19353
Korsun-Sjevtsjenkivskyj Корсунь-Шевченківський Tsjerkasy oblast 19311
Lutuhyne Лутугине Luhansk oblast 18833
Bilohirsk Білогірськ Krim 18790
Dolynska Долинська Kirovohrad oblast 18768
Iziaslav Ізяслав Khmelnytskyj oblast 18444
Bilopillja Білопілля Sumy oblast 18384
Bohodukhiv Богодухів Kharkiv oblast 18224
Skvyra Сквира Kyiv oblast 18126
Karlivka Карлівка Poltava oblast 17995
Orikhiv Оріхів Zaporizjzja oblast 17955
Bilozerske Білозерське Donetsk oblast 17868
Zolote Золоте Luhansk oblast 17836
Yunokomunarivsk Юнокомунарівськ Donetsk oblast 17813
Pidhorodne Підгородне Dnipropetrovsk oblast 17763
Rozdilna Роздільна Odesa oblast 17754
Horodok Городок Khmelnytskyj oblast 17746
Tsjervonopartyzansk Червонопартизанськ Luhansk oblast 17680
Ilovajsk Іловайськ Donetsk oblast 17620
Berezhany Бережани Ternopil oblast 17617
Novohrodivka Новогродівка Donetsk oblast 17473
Vuhledar Вугледар Donetsk oblast 17440
Berezan Березань Kyiv oblast 17367
Putyvl Путивль Sumy oblast 17354
Bolhrad Болград Odesa oblast 17353
Bar Бар Vinnytsia oblast 17284 Bar
Svaljava Свалява Zakarpatska oblast 17145
Bohuslav Богуслав Kyiv oblast 17135
Huljajpole Гуляйполе Zaporizjzja oblast 17077
Zmijiv Зміїв Kharkiv oblast 17063
Ovrutsj Овруч Zjytomyr oblast 17031
Verkhnjodniprovsk Верхньодніпровськ Dnipropetrovsk oblast 16976
Otsjakiv Очаків Mykolajiv oblast 16929
Krasnohorivka Красногорівка Donetsk oblast 16714
Kivertsi Ківерці Volyn oblast 16678
Pyrjatyn Пирятин Poltava oblast 16664
Mykolajvka Миколаївка Donetsk oblast 16620
Tsjasiv Jar Часів Яр Donetsk oblast 16612
Vilnjansk Вільнянськ Zaporizjzja oblast 16522
Dunajivtsi Дунаївці Khmelnytskyj oblast 16448
Apostolove Апостолове Dnipropetrovsk oblast 16439
Talne Тальне Tsjerkasy oblast 16388
Artsyz Арциз Odesa oblast 16370
Novyj Buh Новий Буг Mykolajiv oblast 16250
Tultsjyn Тульчин Vinnytsia oblast 16136
Hajvoron Гайворон Kirovohrad oblast 16126
Horodok Городок Lviv oblast 16082 Horodok
Hola Prystan Гола Пристань Kherson oblast 16028
Nosivka Носівка Tsjernihiv oblast 15966
Zjasjkiv Жашків Tsjerkasy oblast 15853
Horodysjtsje Городище Tsjerkasy oblast 15645
Vasylivka Василівка Zaporizjzja oblast 15592
Kamjanka-Dniprovska Кам'янка-Дніпровська Zaporizjzja oblast 15522
Petrovske Петровське Luhansk oblast 15478
Beryslav Берислав Kherson oblast 15455
Snihurivka Снігурівка Mykolajiv oblast 15447
Radomysjl Радомишль Zjytomyr oblast 15326
Bursjtyn Бурштин Ivano-Frankivsk oblast 15298
Rakhiv Рахів Zakarpatska oblast 15241
Novhorod-Siverskyj Новгород-Сіверський Tsjernihiv oblast 15175
Kamjanka Кам'янка Tsjerkasy oblast 15109
Tetijiv Тетіїв Kyiv oblast 14944
Mykolaiv Миколаїв Lviv oblast 14801
Ostroh Острог Rivne oblast 14801
Zelenodolsk Зеленодольськ Dnipropetrovsk oblast 14792
Vakhrusjeve Вахрушеве Luhansk oblast 14773
Khorol Хорол Poltava oblast 14753
Storozjynets Сторожинець Tsjernivtsi oblast 14693
Sudak Судак Krim 14495
Siversk Сіверськ Donetsk oblast 14393
Korjukivka Корюківка Tsjernihiv oblast 14318
Biljajivka Біляївка Odesa oblast 14294
Hirnyk Гірник Donetsk oblast 14207
Ukrajinka Українка Kyiv oblast 14163
Nova Odesa Нова Одеса Mykolajiv oblast 14070
Horodnja Городня Tsjernihiv oblast 14043
Sjtsjastja Щастя Luhansk oblast 13770
Kaharlyk Кагарлик Kyiv oblast 13757
Zjdanivka Жданівка Donetsk oblast 13688
Berezne Березне Rivne oblast 13669
Terebovlja Теребовля Ternopil oblast 13661
Vynnyky Винники Lviv oblast 13654
Rozjysjtsje Рожище Volyn oblast 13636
Javoriv Яворів Lviv oblast 13510
Zjovkva Жовква Lviv oblast 13474 Zhovkva Castle Museum.
Tarasjtsja Тараща Kyiv oblast 13452
Myronivka Миронівка Kyiv oblast 13368
Bersjad Бершадь Vinnytsia oblast 13336
Ukrajinsk Українськ Donetsk oblast 13236
Zbarazj Збараж Ternopil oblast 13228
Novomyrhorod Новомиргород Kirovohrad oblast 13220
Uzyn Узин Kyiv oblast 13217
Svitlodarsk Світлодарськ Donetsk oblast 13184
Soledar Соледар Donetsk oblast 13151
Basjtanka Баштанка Mykolajiv oblast 13146
Mala Vyska Мала Виска Kirovohrad oblast 13132
Teplohirsk Теплогірськ Luhansk oblast 13053
Barvinkove Барвінкове Kharkiv oblast 12998
Prymorsk Приморськ Zaporizjzja oblast 12973
Mena Мена Tsjernihiv oblast 12940
Hlobyne Глобине Poltava oblast 12902
Hnivan Гнівань Vinnytsia oblast 12832
Kalmiuske Комсомольське Donetsk oblast 12813
Itsjnja Ічня Tsjernihiv oblast 12780
Novoazovsk Новоазовськ Donetsk oblast 12702
Baranivka Баранівка Zjytomyr oblast 12584
Butsjatsj Бучач Ternopil oblast 12549
Lokhvytsia Лохвиця Poltava oblast 12389
Snovsk Сновськ Tsjernihiv oblast 12315
Bobrynets Бобринець Kirovohrad oblast 12300
Nemyriv Немирів Vinnytsia oblast 12082
Kobeljaky Кобеляки Poltava oblast 12076
Rodynske Родинське Donetsk oblast 11996
Tsjyhyryn Чигирин Tsjerkasy oblast 11960
Bobrovytsia Бобровиця Tsjernihiv oblast 11916
Sosnivka Соснівка Lviv oblast 11889
Zjydatsjiv Жидачів Lviv oblast 11798 Church of the martyrs of Boris and Hlib. Zhydachiv.
Jampil Ямпіль Vinnytsia oblast 11787
Mospyne Моспине Donetsk oblast 11736
Borzna Борзна Tsjernihiv oblast 11707
Sjtsjolkine Щолкіне Krim 11699
Buryn Буринь Sumy oblast 11678
Kamjanka-Buzka Кам'янка-Бузька Lviv oblast 11674
Hrebinka Гребінка Poltava oblast 11662
Khrystynivka Христинівка Tsjerkasy oblast 11650
Hirske Гірське Luhansk oblast 11473
Tavrijsk Таврійськ Kherson oblast 11452
Borsjtsjiv Борщів Ternopil oblast 11382
Zymohirja Зимогір'я Luhansk oblast 11295
Khotyn Хотин Tsjernivtsi oblast 11216
Illintsi Іллінці Vinnytsia oblast 11186
Pomitsjna Помічна Kirovohrad oblast 10946
Olevsk Олевськ Zjytomyr oblast 10896
Kamin-Kasjyrskyj Камінь-Каширський Volyn oblast 10818
Tatarbunary Татарбунари Odesa oblast 10797
Pohrebysjtsje Погребище Vinnytsia oblast 10754
Marjinka Мар'їнка Donetsk oblast 10722
Bolekhiv Болехів Ivano-Frankivsk oblast 10633
Inkerman Інкерман Sevastopol 10628
Zinkiv Зіньків Poltava oblast 10577
Khodoriv Ходорів Lviv oblast 10565
Snjatyn Снятин Ivano-Frankivsk oblast 10479
Derazjnja Деражня Khmelnytskyj oblast 10446
Ljuboml Любомль Volyn oblast 10395
Valky Валки Kharkiv oblast 10381
Novodnistrovsk Новодністровськ Tsjernivtsi oblast 10342
Radyvyliv Радивилів Rivne oblast 10311
Vuhlehirsk Вуглегірськ Donetsk oblast 10309
Sokyrjany Сокиряни Tsjernivtsi oblast 10258
Verkhivtseve Верхівцеве Dnipropetrovsk oblast 10142
Zalisjtsjyky Заліщики Ternopil oblast 10125
Staryj Krym Старий Крим Krim 10101
Bilytske Білицьке Donetsk oblast 10093
Peresjtsjepyne Перещепине Dnipropetrovsk oblast 10041
Andrusjivka Андрушівка Zjytomyr oblast 9890
Pustomyty Пустомити Lviv oblast 9798
Horodenka Городенка Ivano-Frankivsk oblast 9794
Tysmenytsia Тисмениця Ivano-Frankivsk oblast 9790
Tjatsjiv Тячів Zakarpatska oblast 9786 Tiachiv
Semenivka Семенівка Tsjernihiv oblast 9656
Dubrovytsia Дубровиця Rivne oblast 9644
Kodyma Кодима Odesa oblast 9634
Irsjava Іршава Zakarpatska oblast 9515
Berezivka Березівка Odesa oblast 9481
Ananjiv Ананьїв Odesa oblast 9476
Monastyrysjtsje Монастирище Tsjerkasy oblast 9463
Lypovets Липовець Vinnytsia oblast 9406
Vylkove Вилкове Odesa oblast 9260
Radekhiv Радехів Lviv oblast 9230
Mostyska Мостиська Lviv oblast 9150
Artemivsk Артемівськ Luhansk oblast 9097
Novodruzjesk Новодружеськ Luhansk oblast 9025
Zavodske Заводське Poltava oblast 9024
Alupka Алупка Krim 9018
Horokhiv Горохів Volyn oblast 9015
Pryvillja Привілля Luhansk oblast 9004
Tsjop Чоп Zakarpatska oblast 8919
Zastavna Заставна Tsjernivtsi oblast 8866
Zorynsk Зоринськ Luhansk oblast 8838
Tlumatsj Тлумач Ivano-Frankivsk oblast 8831
Teplodar Теплодар Odesa oblast 8830
Lanivtsi Ланівці Ternopil oblast 8680
Busk Буськ Lviv oblast 8673
Korets Корець Rivne oblast 8649
Rohatyn Рогатин Ivano-Frankivsk oblast 8607
Pivdenne Південне Kharkiv oblast 8516
Dubljany Дубляни Lviv oblast 8469
Rzjysjtsjiv Ржищів Kyiv oblast 8447
Novoselytsia Новоселиця Tsjernivtsi oblast 8400
Vorozjba Ворожба Sumy oblast 8384
Kosiv Косів Ivano-Frankivsk oblast 8301
Potsjajiv Почаїв Ternopil oblast 8240 Pochaiv
Rava-Ruska Рава-руська Lviv oblast 8070
Molotsjansk Молочанськ Zaporizjzja oblast 7964
Jaremtsje Яремча Ivano-Frankivsk oblast 7850
Turka Турка Lviv oblast 7681
Kitsman Кіцмань Tsjernivtsi oblast 7608
Peremysjljany Перемишляни Lviv oblast 7565
Blahovisjtsjenske Благовіщенське Kirovohrad oblast 7526
Seredyna-Buda Середина-Буда Sumy oblast 7511
Zboriv Зборів Ternopil oblast 7436
Khorostkiv Хоростків Ternopil oblast 7306
Oster Остер Tsjernihiv oblast 7194
Sjarhorod Шаргород Vinnytsia oblast 7161
Peretsjyn Перечин Zakarpatska oblast 7083
Oleksandrivsk Олександрівськ Luhansk oblast 7045
Kopytsjyntsi Копичинці Ternopil oblast 7036
Skole Сколе Lviv oblast 6742 Skole
Zalizne Артемове Donetsk oblast 6725
Sudova Vysjnja Судова Вишня Lviv oblast 6668
Halytsj Галич Ivano-Frankivsk oblast 6495 Halych
Morsjyn Моршин Lviv oblast 6482
Monastyryska Монастириська Ternopil oblast 6344
Miusynsk Міусинськ Luhansk oblast 6029
Vasjkivtsi Вашківці Tsjernivtsi oblast 5987
Velyki Mosty Великі Мости Lviv oblast 5925
Druzjba Дружба Sumy oblast 5726
Staryj Sambir Старий Самбір Lviv oblast 5706
Sjumsk Шумськ Ternopil oblast 5161
Svjatohirsk Святогірськ Donetsk oblast 5136 Sviatohirsk
Almazna Алмазна Luhansk oblast 5061
Vyzjnytsia Вижниця Tsjernivtsi oblast 5021
Dobromyl Добромиль Lviv oblast 4976
Rudky Рудки Lviv oblast 4942 Church of the Holy Eucharist. Rudky.
Khyriv Хирів Lviv oblast 4590 Khyriv
Skalat Скалат Ternopil oblast 4036
Komarno Комарно Lviv oblast 3994 Komarno
Bibrka Бібрка Lviv oblast 3980
Novyj Kalyniv Новий Калинів Lviv oblast 3582
Hlynjany Глиняни Lviv oblast 3378
Pidhajtsi Підгайці Ternopil oblast 3280
Baturyn Батурин Tsjernihiv oblast 3078 Baturyn
Belz Белз Lviv oblast 2478 Belz
Ustyluh Устилуг Volyn oblast 2283
Hertsa Герца Tsjernivtsi oblast 2068
Berestetsjko Берестечко Volyn oblast 1904
Tsjornobyl Чорнобиль Kyiv oblast 1054
Uhniv Угнів Lviv oblast 974
Pripjat Прип'ять Kyiv oblast 0

Referanser[rediger | rediger kilde]