Hopp til innhold

Knots Landing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Knots Landing
Generell informasjon
SjangerSåpeopera
Prod.landUSA
Sendeår1979–1993
Sesonger14
Episoder344
Lengde45 (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påDallas
Foran kamera
Medvirkende
25 oppføringer
Alec Baldwin
Jim Houghton
Kim Lankford
Michele Lee (rollefigur: Karen MacKenzie)
Constance McCashin (rollefigur: Laura Avery Sumner)
Don Murray
John Pleshette
Ted Shackelford (rollefigur: Gary Ewing)
Joan Van Ark (rollefigur: Valene Ewing)
Donna Mills (rollefigur: Abby Cunningham)
Julie Harris (rollefigur: Lilimae Clements)
Claudia Lonow
Tonya Crowe
Kevin Dobson
Lisa Hartman Black (rollefigur: Cathy Geary Rush)
Doug Sheehan
William Devane (rollefigur: Gregory Sumner)
Teri Austin
Nicollette Sheridan (rollefigur: Paige Matheson)
Michelle Phillips (rollefigur: Anne Matheson)
Stacy Galina
Kathleen Noone
Larry Riley
Hunt Block
Patrick Petersen
Bak kamera
Skaper(e)David Jacobs
Prod.selskapLorimar Television, Lorimar-Telepictures
Sending
Periode27. des. 197913. mai 1993
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb

Knots Landing er en amerikansk såpeopera som gikk på CBS fra 1979 til 1993.

Serien var en spin-off fra Dallas og omhandlet livet til Gary og Valene Ewing og tre andre par som bodde i en idyllisk forstad til Los Angeles. Gary, som var bror til J. R. og Bobby fra Dallas, flyttet med kona Valence til California for å slippe unna Dallas og innflytelsen til familien Ewing. Det nye stedet var imidlertid ikke et så fredelig og rolig som de først fikk inntrykk av.[1] Ingrediensene omfattet alt fra utroskap, drap, kidnapping, voldtekter, narkotikasmugling og annen kriminalitet.

I Norge gikk serien i flere omganger på TV3 fra 1988.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Gary Ewing var den mellomste sønnen i Ewin-familien fra Dallas, Texas. Men faren Jock (spilt av Jim Davis) og den eldste broren J.R. hadde aldri behandlet Gary som et likeverdig medlem av familien. Som 17-åring stakk Gary av hjemmefra, og møtte snart den 15 år gamle servitøren Valene Clements (spilt av Joan Van Ark) og giftet seg raskt med henne. De fikk en datter, Lucy, sammen. Familien ankommer deretter Southfork Ranch, Ewing-gården, og oppdager at Gary har blitt høyere ansett i familien: Jock liker Valene og var stolt over å ha blitt bestefar. Garys mor Miss Ellie (spilt av Barbara Bel Geddes) var begeistret for å endelig ha Gary hjemme igjen.

J.R. begynner snart å inkludere Gary i familiens forretninger hos Ewing Oil. Men J.R. får ham med på sviktende forretningsavtaler, og får det til å se ut som Gary ikke duger i familie-bedrifte deres. Det økende presset tvinger Gary til alkoholisme. Fordi han ikke var i stand til å takle å skuffe familien sin, flykter Gary fra Southfork. Men Valene og Lucy blir etterlatt i hjem-byen. Uten Gary i hans vei, sørget J.R. for at Valene også forlot ranchen deres, og reiste fra hele Texas - sammen med spedbarnet Lucy. Hun reiser til Tennessee for å finne igjen moren sin, Lilimae Clements (spilt av Julie Harris) men Lilimae avviser henne. Mange år senere oppdager den yngste Ewing-broren Bobby, og hans kone Pamela, at Gary arbeider som kelner i Las Vegas. De overbeviser Gary om å reise hjem.

Samtidig oppdager Lucy at Valene hadde returnert til Dallas, og nå arbeider ved en restaurant. Lucy begynner å møte henne i det skjulte, for å unngå problemer med J.R. Lucy planlegger deretter et møte mellom foreldrene hennes, noe som fører til at de forsoner seg og flytter til Southfork sammen. Men J. R. forsøker fremdeles å forårsake problemer mellom dem, og forteller Lucy at Valene har forlatt henne. Ett år senere dukket Valene opp på Lucys college, i håp om en forsoning. Lucy trodde fremdeles at Valene hadde forlatt henne, og avisser henne nå. Men med hjelp fra Bobby, blir Lucy og Valene forsonet igjen. Kort tid senere avslører Valene for Ellie at hun og Gary fremdeles har kontakt med hverandre, og planlegger å gifte seg igjen. Gary kommer tilbake til Texas og reparerte forholdet til Jock, før han gifter seg med Valene for andre gang. Etter at de kunngjør at de planlegger å flytte til California, kjøper Ellie et nybygget hus til dem som bryllupsgave.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

I den første episoden flytter de nygifte Gary og Val til Knots Landing, California, i en blindvei kjent som Seaview Circle. De møter snart naboene deres, Sid Fairgate - eieren av Knots Landing Motors, en bruktbil-forhandler. Samt hans kone Karen, som er foreldre til tre barn: Diana, Eric og Michael. I blindveien bor også bedriftsadvokat Richard Avery og hans eiendomsmegler-kone Laura som har en ung sønn: Jason. Andre naboer inkluderer det unge paret Kenny Ward, en plateprodusent, og hans kone - en barnehage-ansatt.

Tidlig i TV-serien begynner Gary som selger hos Knots Landing Motors. Gary og Valene får besøk av deres datter Lucy (spilt av Charlene Tilton) som snart bestemmer seg for å returnere til Dallas. De har også kontakt med Valenes sin fremmedgjorte mor, Lilimae. Sid og Karen forsøker å takle problemer rundt Sids eldste datter, Annie. Richard og Laura takler at Laura blir utsatt for voldtekt. Ekteskapet mellom Kenny og Ginger får også problemer, når Kenny innleder en affære med en ung sangerinne som heter Sylvie. Gary får også problemer med alkoholisme, noe som setter hele ekteskapet hans i fare.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av den andre sesongen flytter Sids manipulerende yngre søster, Abby Cunningham, en nylig skilt og mor for Olivia og Brian til Knots Landing. Abby begynner å arbeide for broren sin ved Knots Landing Motors. Hun interesserer seg umiddelbart for Richard, og begynner en ganske åpen affære med ham. Hun sørger også for at Valene oppdager at Gary har en affære med Judy Trent. I mellomtiden begynner Laura en affære med sjefen sin, Scooter Warren, og Abby dumper snart Richard når den tidligere mannen hennes, Jeff, som truer med å ta barna deres fra henne.

Etter at hun har blitt skilt fra Kenny, begynner Ginger en romanse med faren til en av studentene hennes. Men hun og Kenny forsones etter hvert. Jeff lykkes med å ta Olivia og Brian fra Abby, noe som etterlater henne panisk. Når Sid oppdager at flere bildeler kjøpt av Gary og Abby hadde blitt stjålet, blir bremsene på bilen hans tuklet med for å hindre ham i å vitne i en rettssak. Som et resultat stuper Sids bil utfor en klippe.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av den tredje sesongen gjennomgår Sid en operasjon, men dette resulterer i hans død. Karen blir sjef for Knots Landing Motors, og gir deretter Abby sparken, selv om Abby snart blir ansatt på nytt. I mellomtiden starter Abby og Gary en affære, og Ginger føder en datter - Erin Molly - og de gjør Karen til barnets gudmor. Valenes mor, Lilimae Clements, flytter inn hos Gary og Valene, noe som gjør det mulig for Valene og Lilimae å gradvis fikse deres vanskelige forhold.

Laura planlegger å forlate Richard, og heller gifte seg med eiendomssalg-sjefen Scooter. Men når Laura oppdager at hun er gravid, bestemmer hun seg for å forsone seg med Richard og avslutte affæren med Scooter. Richard mister imidlertid jobben, opplever et nervøst sammenbrudd, og holder Laura som gissel i hjemmet deres med pistol. Laura sender deretter Richard til en institusjon for psykisk syke. Etter at Karen har forlatt muligheten til å finansiere et nytt metanol-drevet kjøretøy-prosjekt, bruker Gary og Abby mesteparten av tiden sin til å inngå en avtale uten Karens hjelp. Valene oppdager at Gary og Abby har en affære, og forlater ham.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

I sesong fire vender Valene tilbake til blindveien deres, og kaster Gary ut av hjemmet deres. Gary flytter deretter inn hos Abby. Deretter arver Gary millioner av dollar fra sin nylig avdøde far, Jock Ewing. Gary investerer penger på forskjellige måter og interesserer seg for en vakker, yngre sanger ved navn Ciji Dunne. Valene publiser en bok, med tittelen Capricorn Crude - en tilslørt eksponering av Ewing-familien fra Dallas. Med alle anklagene henlagt mot Sid Fairgates mordere, søker Karen hjelp fra føderal aktor Mack MacKenzie (spilt av Kevin Dobson) som hun snart begynner å gå på stevnemøter sammen med, og til slutt gifter seg med midt i sesongen.

Chip Roberts som publiserte boken til Valene, flytter inn sammen med Valene og Lilimae. Men en rekke problemer oppstår, når han begynner et romantisk forhold til Diana og Ciji på samme tid. Senere blir Ciji gravid. Ciji insisterer på å beholde babyen, til Chips irritasjon og raseri. Ciji blir også romantisk knyttet til Gary. Cijis døde kropp blir senere oppdaget på en strand. Det er mange mistenkte til dødsfallet, mest fremtredende Gary, Valene, Chip, Richard og Abby. Richard innser at ekteskapet hans er over, og forlater Knots Landing.

Kenny og Ginger flytter til Nashville, hvor hun starter sin musikk-karriere. Karen får vite at Chips virkelige navn er Tony Fenice og at han er ettersøkt for overfall og vold mot en kvinne i Seattle. Sesongen avsluttes med at Gary sitter i fengsel, og venter på rettssak for mordet på Ciji.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Gary blir etter hvert frikjent for Cijis drap, og politiet jakter på Chip som nå er deres nye hovedmistenkte. Han blir til slutt arrestert, men ikke før han og Diana er gift. Dette belaster forholdet hennes til Karen, som blir så stresset at hun blir avhengig av resept-belagte smertestillende tabletter. I mellomtiden dør Sid og Abbys onkel, og etterlater Abby og Karen en stor arv i Lotus Point, California. Men uten Karens viten, planlegger Abby å bygge et stort feriested på dette området. Samtidig blir Karen kuttet helt ut av planene hennes.

Abby grunnlegger deretter et selskap som heter Apolune, et hemmelig datterselskap av Garys selskap, og hun overbeviser Gary om å gifte seg med henne slik at hun kan dele arven han fikk fra faren. Valene innleder et forhold med journalisten Ben Gibson, men etter en one-night stand med Gary får Valene vite at hun er gravid med tvillinger. Valene bestemmer seg for å ikke fortelle Gary at han er faren, ettersom han nå er gift med Abby. Ben kunne imidlertid ikke akseptere at Valene var gravid med en annen manns barn.

Abby ansetter Cathy Geary, for å holde Gary distrahert slik at han ikke skulle oppdage hennes skjeve forretningsforhold. Etter at Karen endelig blir frisk fra narkotika-avhengigheten sin, forsones endelig hun og Diana. Gary bestemmer seg for å skilles fra Abby, fordi han ikke kan stole på henne lenger. Men senere blir Abby kidnappet.

Sesong 6[rediger | rediger kilde]

Greg dreper Mark St. Clare, som holdt Abby som gissel om bord på en båt. Etter å ha blitt skutt, nekter Karen å gjennomføre en risikabel operasjon, redd for at hun skulle bli lam eller dø slik Sid gjorde. I mellomtiden forsoner Gary og Abby seg, og sammen med Karen blir de enige om å bli partnere i Lotus Point. Lilimaes hemmelige sønn og Valenes halvbror, Joshua Rush (spilt av Alec Baldwin) som Lilimae forlot når han var spedbarn, ankommer Knots Landing og flytter inn hos Lilimae og Valene. Han begynner snart en romanse med Cathy, som har flyttet inn i blindveien med Laura og barna hennes.

Abby begynner å drive hennes egen TV-stasjon, World Pacific Cable, og Ben begynner som journalist. Joshua arbeider også ved stasjonen, og blir senere en populær TV-evangelist. Abby blir overrasket over å høre at Gary er faren til Valenes ufødte tvillinger. Abby forteller Scott Easton, en innflytelsesrik lobbyist med lyssky forbindelser, om problemene hennes. Som en tjeneste for Abby, arrangerer Scott å få Valenes babyer kidnappet rett etter fødselen - men uten Abbys godkjenning. Valene blir fortalt at babyene var dødfødte, selv om hun insisterer på at hun så barna i live.

Hennes mentale helse forverres raskt, og hun forlater Knots Landing. Hun reiser til Tennessee. Hun tar på seg identiteten til Verna Ellers (en karakter fra en av bøkene hennes) og finner seg arbeid som servitør. Gary blir venn med den aldrende millionæren Paul Galveston (spilt av Howard Duff) og Galveston gir Gary muligheten til å utvikle Empire Valley - et stort stykke eiendom. Galveston dør kort tid senere, og han overlater millionene sine til Greg.

Gregs utspekulerte mor, Ruth, dukker oppfor å besøke sønnen sin etter Galvestons dødsfall. Ruth avskyr Laura, som på dette tidspunktet har startet et forhold til Greg. Omtrent på samme tid vokser Joshua og Cathy nærmere hverandre, og de to gifter seg snart. Valene forlover seg med en mann i Tennessee. Men Gary finner henne til slutt, og bringer henne tilbake til Knots Landing. Valene gjenoppliver snart romantikken med Ben, men hun tror fremdeles at babyene hennes er i live. Karen og Ben oppdager at Valenes doktor hadde betalt en sykepleier for å hjelpe til med kidnappingen av Valenes nyfødte barn. De viser seg at barna hadde blitt adoptert ulovlig. Abby betror Greg at hun utilsiktet forårsaket kidnappingen av Valenes babyer, og de oppdager hvor babyene hennes egentlig befinner seg.

Sesong 7[rediger | rediger kilde]

Etter en hektisk konflikt for å avsløre den ulovlige adopsjonen, blir Valenes barn returnert til henne. Hun gir dem navnene Betsy og Bobby. Valene og Ben blir enige om å oppdra barna som deres egne, og de to gifter seg kort tid senere. Gary mottar nyheten om broren Bobby er død, og returnerer til Dallas for å delta i begravelsen. I mellomtiden får Gary problemer på grunn av Empire Valley, når han får vite at Galveston Industries og deres partnere i all hemmelighet bygde en underjordisk spion-operasjon på området. Gary planlegger deretter å ødelegge hele Empire Valley.

Cathy starter i mellomtiden en affære med Ben, som blir manageren hennes for hennes spirende musikk-karriere - men hun forlater senere byen. Abby oppdager at datteren Olivia har utviklet et økende narkotika-problem. En ung kvinne ved navn Paige Matheson (spilt av Nicollette Sheridan) kommer til Knots Landing og forteller Mack MacKenzie at hun skal være hans uekte datter. I den aller siste episoden forsvinner plutselig Karen, men blir holdt som gissel av en mann i kjelleren hans.

Sesong 8[rediger | rediger kilde]

Karens kidnapper blir avslørt for å være Phil Harbert, en tidligere venn av Greg og Mack. Han var misunnelig mot Mack, etter å ha beskyldt ham for å ha forårsaket dødsfallet til hans kone. Karen stikker av, og Phil blir drept etter å ha blitt påkjørt av en bil. Ben vender tilbake til Valene, og lover å få ekteskapet deres til å fungere. Men han får problemer på grunn av Jean Hackney, som forsøker å narre Ben til å gjøre et oppdrag for en underjordisk organisasjon for å drepe Greg. Når Valenes babyer blir truet på livet, går Ben motvillig med på å hjelpe Jean.

Med Macks hjelp hindrer Ben planene deres, selv om Jean fortsetter å true ham og familien hans. Dette får Ben til å forlate landet mot slutten av sesongen. Laura klandrer Valene for aldri ha fortalt henne om planene deres om å drepe Greg. Laura forteller også at hun er gravid. Greg er ikke begeistret for dette, men Laura nekter å ta abort. Abbys datter Olivias narkotika-avhengighet har forverret seg, noe som til slutt fører til at Lilimae blir skadd i en trafikkulykke. Abby må ta i bruk desperate tiltak i håp om å hjelpe henne med narkotika-problemene. Når narkotika-selgeren hennes banker opp hennes yngre bror Brian, innrømmer Olivia til slutt at hun er avhengig og bestemmer seg for å bli ren.

Peter forsøker så godt han kan å skjule det faktum at Jill egentlig er søsteren hans, og Jill har i mellomtiden startet et forhold til Gary. Når Jill og Peter har en intens krangel, blir Jill skadet i et fall. Peter flykter raskt fra stedet for å unngå enhver kobling til Jill eller ulykken hennes. Paiges mor, Anne Matheson, som Paige tidligere hadde påstått var død, dukker opp og forsøker å gjenopplive kjærlighetsforholdet til Mack. Når Mack nekter dette, retter Anne i steden oppmerksomheten mot Greg - som også avviser henne. Annie forlater derfor byen.

Mot slutten av sesongen oppdager Abby at Olivia står over Peters døde kropp. Både Abby og Olivia antar at den andre hadde drept Peter. Abby begraver febrilsk kroppen hans under jorden i nærheten ved Lotus Point, hvor sement skal helles over dagen etter. Men noen få uker senere, i troen på at hun har gjemt Peters kropp godt nok, får Abby beskjed fra Karen om at det har blitt oppdaget en sprekk i disse sement-fundamentene - og at dette området må brytes opp og gjøres om.

Sesong 9[rediger | rediger kilde]

Når Peters kropp blir oppdaget, blir Olivia mistenkt for drapet hans. Men Abby aksepterer å ta på seg alt ansvaret for å beskytte datteren sin. Det blir imidlertid snart oppdaget at Paige ved et uhell forårsaket Peters død, selv om det aldri blir rettet noen offisielle anklager mot henne. Laura bestemmer seg for å gjøre opp med Valene, men forteller deretter Greg at hun er døende på grunn av en hjernesvulst. Laura forlater Knots Landing for å dø et annet sted, og etterlater dermed Greg med deres spedbarn - en datter som har fått navnet Meg.

Overvunnet av sorg, og følelsen av at an ikke klarer å oppdra barnet på egen hånd, ber Greg om at Karen og Mack burde adoptere Meg - noe de godtar. I mellomtiden forlater Lilimae byen etter å ha startet en ny romanse, og Abby gjenoppliver kjærlighetsforholdet med sin tidligere flamme - Charles Scott. Abby og Charles gifter seg. Men når Abby oppdager hans baktanker om å utvikle en marina i nærheten av Lotus Point, annullerer hun ekteskapet etter å allerede ha stjålet millioner av dollar fra ham. Frank og Pat Williams, sammen med datteren deres Julie, flytter inn i Lauras gamle hjem i blindveien.

Karen og Mack er i utgangspunktet mistenksomme overfor dem, men blir deres snart venner når de får vite at de egentlig er en del av et vitnebeskyttelse-program. Når virksomheten på Lotus Point når et lavpunkt, blir Karen, Abby og Gary enige om å utvide marinaen for å imøtekomme virksomheten til Manny Vasquez. Paige begynner å arbeide for Greg, og blir snart romantisk tiltrukket av ham. Paige og Michael reiser på en arkeologisk utgravning til Mexico. Når det blir oppdaget at Manny selger ulovlige stoffer gjennom Lotus Point, forsøker Karen, Abby og Gary å stoppe ham - men til ingen nytte.

Manny forteller dem at han ønsker å beholde Paige og Michael som gissel i Mexico, med mindre de lar ham fortsette sin ulovlige virksomhet gjennom Lotus Point. Gary får en økt interesse for Valenes tvillinger, hans biologiske barn, til stor irritasjon for Jill - som har flyttet sammen med Gary. I mellomtiden legger Jill planer for tvinge Valene til å svelge sovemedisiner, i håp om at det skal se ut til at Valene har begått selvmord. Morgenen etter blir Valene funnet urørlig på gulvet.

Sesong 10[rediger | rediger kilde]

Frank oppdager Valene bevisstløs, og får tak i en ambulanse. Valene overlever og sier at Jill hadde prøvd å drepe henne. Når Jill senere dør blir Gary siktet for å ha drept henne. En svindler forsøker å presse penger fra Frank og Pat Williams ved å true med å avsløre deres egentlige identitet og oppholdssted for de samme menneskene som hadde truet Pats liv mange år tidligere. Mack forhindrer svindleren, og får svindleren til å tro at Williams-familien allerede var døde.

Paige og Michael klarer til slutt å komme seg ut av Mexico, og Manny Vasquezs nevø, Harold Dyer, dreper onkelen sin når han forsøkte å drepe Mack. Paige forfører Greg og de to ble et par, selv om forholdet deres snart tar slutt når Greg bestemte seg for å stille som borgermester i Los Angeles. Greg innser at Paige aldri ville bli noen god politisk kone, og han gifter seg i stedet med Abby. Greg forsøker å gjenvinne omsorgen for datteren Meg fra Mack og Karen, men han taper denne saken.

Senere går Mack gjennom en midtlivskrise og slutter i jobben sin for å starte sin egen advokat-praksis. Samtidig må hele Lotus Point-området selges. Imidlertid ble det snart avslørt at Abby hadde forfalsket rapporter etter at hun oppdaget at det fantes olje under Lotus Point, og hun opprettet et selskap for å skjule hvem som egentlig kjøpte feriestedet. Men Abby risikerer deretter å havne i fengsel for svindel. Paige befinner seg i mellomtiden fanget mellom Greg og Ted Melcher, hvorav en av dem er en morder.

Sesong 11[rediger | rediger kilde]

Valene og Gary blir separat, etter å ha vært involvert med et annet skilt ektepar, Danny og Amanda Waleska. Gary får vite at Danny hadde slått og voldtatt Amanda, men når han forteller Valene nekter hun å tro på ham. Hun ender opp med å gifte seg med Danny. Men når hun endelig innser sannheten, forsøker Valene å sparke ham ut av hjemmet hennes. Når Danny blir voldelig, tar Valene tvillingene sine og flytter inn hos Gary. De gjenoppliver romantikken, og legger til slutt planer om å gifte seg på nytt.

Olivia ønsker å gifte seg med Harold. Men de får økonomiske problemer når Abby avskjærer Olivia økonomisk. De velger å forlate Knots Landing, og flytte til Miami. Erics kone Linda Fairgate flytter inn hos Karen og Mack, og innleder en affære med Erics yngre bror Michael. Linda skiller seg deretter fra Eric, og får jobb hos Sumner Group, hvor hun blir en rival av Paige. Gregs datter, Mary Frances, besøker ham etter at de ikke har sett hverandre på seks år. Men hun blir skutt og drept på farens kontor, noe som får Greg til å tro at han var det egentlige målet.

Mary Frances sin kjæreste, Robert Scarrow, beskylder Greg for å ha produsert giftige kjemikalier som forårsaker leverkreft. Nå i store økonomiske problemer kommer Paiges mor Anne tilbake til Knots Landing, i et forsøk på å svindle Paige fra en arv som bestefaren hennes etterlot henne. Anne stjeler Paiges identitet i et forsøk på å skaffe datterens penger for seg selv, men denne planen snart går snart galt. Paige blir snart forelsket i Tom Ryan, en korrupt politimann, og de to planlegger å gifte seg. Men Tom forlater Paige ved alteret, etter at Greg har presset ham. Karen begynner å presentere et talkshow på TV. Men hun blir snart målet for en besatt tilhenger ved navn Jeff Cameron, en av showets produsenter.

Sesong 12[rediger | rediger kilde]

Jeff Cameron planlegger et komplott for å myrde Karen, men han blir til slutt fanget og satt i fengsel. Greg utvikler helse-problemer, og hans halv-søster Claudia Whittaker kommer til byen sammen med datteren Kate - som har en slående likhet med Gregs avdøde datter Mary Frances. Når hun innser at hun ikke står i Gregs testament, sørger Claudia for at Greg får en lever slik at han kan overleve. Kate møter Steve Brewer, en mann som påstår å være broren hennes. Steve var et resultat av en affære mellom Claudia og Paul Galveston (morens døde ektemann, og Gregs biologiske far - som gjør ham til både Gregs halvbror og nevø)

Kate og Steve blir gode venner. Men Claudia, som ønsker å kvitte seg med Steve, sørger for at Steve havner i problemer ved å plassere en pistol i bilen hans. Fordi Steve allerede var en forbryter, brøt pistolen hans prøveløslatelse, og Steve blir senere skutt når han forsøkte å stikke av fra politiet. Samtidig blir Mack venn med en videregående student ved navn Jason Lochner, som bor sammen med sin voldelige far. Jason flytter senere inn hos Mack og Karen, og begynner et forhold med Julie Williams. Frank, Julies far, begynner som advokat for Mack sitt firma.

Danny fortsetter å trakassere Valene, og snart angriper han Gary. Etter å ha tvunget Gary til å drikke alkohol, setter Danny ham en bil og sender bilen over en klippe, i håp om å få hans død til å fremstå som en ulykke. Men Danny blir kort tid senere funnet død i et svømmebasseng. I etterforskningen rundt Dannys død er nesten alle mistenkte, selv om det snart blor oppdaget at hans dødsfall ikke var mord likevel. Valene faller fra en hest og lider av psykiske problemer. Men hun blir snart frisk igjen, og hun og Gary gifter seg for tredje gang.

Anne møter den utspekulerte italieneren Nick Schillace, og de begynner snart forskjellige ulovlige bedrifter i håp om å skaffe seg mest mulig raske penger. Men alle planene deres slår imidlertid tilbake på dem selv når Nick plutselig forlater byen, og etterlater Anne hjemløs. I mellomtiden har Linda en affære med Greg.

Sesong 13[rediger | rediger kilde]

Kate gir Claudia skylden for Steves død, og ønsker ikke å ha noe med moren hennes å gjøre lenger. Men de forsones snart når Claudia forsøker å begå selvmord. Anne møter den lyssky Benny Appleman, og de legger planer for å skaffe seg penger. Linda, Erics tidligere kone, blir myrdet av Brian Johnston - som også holder MacKenzies som gissel. Jason forlater snart Knots Landing for å reise til Sverige, og kort tid senere bestemmer Julie seg for å flytte hun også. Frank har et kort forhold til TV-produsenten Debbie Porter (spilt av Halle Berry) før han også forlater byen.

Gary investerer i et prosjekt som skal forvandle energi fra havets tidevann, til brukbar elektrisk energi. Mannen bak dette prosjektet, Joseph Barringer, blir også Kates nye kjæreste. Paige blir i mellomtiden sammen med Gary, og hennes nye kjæreste Pierce (spilt av Bruce Greenwood) i et partnerskap. En gammel flamme til Pierce, Victoria Broyard, informerer Paige om at Pierce tidligere hadde drept sin forrige kjæreste, men Paige tror ikke på henne. Paige blir senere skutt av Pierce (som siktet mot Greg, som han hatet) og Paige blir midlertidig lam.

Pierce kidnapper deretter Paige, og holder henne som gissel på yachten hans. Mack og Greg redder henne, etter at hun og Pierce falt i vannet. Pierces kropp blir aldri funnet, og det antas at han druknet. Alex Barth, nevøen til Galveston-husholdersken, forsøker å presse Claudia fordi hun nektet å la hans syke mor få behandling og han anklager Claudia for å være ansvarlig for moren død. Gary, som hadde gått konkurs etter å ha investert pengene sine i Tidal Energy, flytter tilbake til Seaview Circle sammen med Valene. Mary Robeson ankommer Knots Landing, og forteller Valene at hun er Lauras biologiske mor og derfor Megs virkelige bestemor. Valene tror henne ikke, men blir kidnappet kort tid senere. Senere, når Paige setter seg inn i bilen hennes, blir hun forferdet over å se Pierce vente på henne i baksetet på bilen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Medvirkende fra Dallas[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «TV3s høst meny». Aftenposten. 23.8.1988. «"Dynastiet" og "Falcon Crest" får konkurranse på TV3 av såpeoperaen " Knots Landing".» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]