Michelle Phillips

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Michelle Phillips
Holly Michelle Phillips
Michelle Phillips.jpg
Michelle Phillips (2002)
FødtHolly Michelle Gilliam
4. juni 1944 (74 år)
Long Beach, California, USA
Ektefelle John Phillips (19621970), Dennis Hopper (19701970), Grainger Hines
Barn Chynna Phillips
Beskjeftigelse musiker, låtskriver, skuespiller
Nasjonalitet USA USA
Sjangerfolk-rock
Instrumentvokalist
Ensemble(r)
The Mamas and The Papas

Michelle Phillips (født Holly Michelle Gilliam 4. juni 1944 i Long Beach i California) er en amerikansk sanger, låtskriver og skuespiller. Hun ble på 1960-tallet kjent som medlem av den populære folkgruppen The Mamas and the Papas. Senere ble hun også kjent for opptredener i fjernsysserier som Knots Landing og Star Trek: The Next Generation.

I 1962 giftet Michelle seg med John Phillips som senere ble med i The Mamas and The Papas. Sammen skrev paret en av gruppens kjente hits, «California Dreamin'». De fikk datteren Chynna som senere var med på opprettelsen av gruppen Wilson Phillips. Etter at det ble kjent av Phillips hadde et forhold til Denny Doherty i 1966, ble paret skilt i 1970.

Blant annet Phillips' utroskap førte til at hun sluttet i The Mamas and the Papas. Etter at hun begynte å gå ut med et medlem i det konkurrerende bandet The Byrds ble hun erstattet med Jill Gibson. Siden gruppens fans fortsatte å spørre etter Michelle Phillips, ble hun hentet tilbake til bandet mens Gibson ble belønnet for tiden hun hadde vært en del av gruppen, og forlot den. Forholdet mellom gruppens medlemmer hadde nå blitt så dårlig at den ble oppløst kort tid etter.

I 1970 var Phillips gift med skuespilleren Dennis Hopper i åtte dager. Om dette ekteskapet uttalte hun en gang: «Jeg vil si dette om Dennis Hopper: Vi var gift i åtte dager og virkelig ... de var de lykkeligste dagene i mitt liv.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]