Joseph Gregory

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joseph Gregory
Fødtdesember 1900Rediger på Wikidata
St. LaurentRediger på Wikidata
Dødjuli 1971Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkarpskytterRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata
Utmerkelser Military MedalRediger på Wikidata

Joseph Gregory var en canadisk skarpskytter som opererte både under første og andre verdenskrig.

Han klarte å skjule sin egentlige alder, og dermed klarte han å slutte seg til det canadiske militæret, da han var 15 år gammel. Han fortalte sine venner at han hadde utviklet sitt talent for skarpskyting som ung gutt, da han gikk på jakt i den canadiske hjemprovinsen Saskatchewan. Han var også hobbyfotograf og brukte kameraet sitt flittig i løpet av sin tjenestetid under første verdenskrig. Han hadde derfor en stor samling av fotografier som dokumenterte den skrekken han var vitne til under denne krigen.

Etter at han tjenestegjorde som skarpskytter i Frankrike under den første verdenskrig, slo Gregory seg ned i Calgary, Alberta, Canada sammen med sin kone. Ved utbruddet av den andre verdenskrig, vervet han seg igjen og ble innrullert i South Saskatchewan Regiment, 7. september 1939 i Weyburn, Saskatchewan, kort tid etter at regimentet var blitt opprettet.

Han ble kreditert med flere bekreftede drap, og sikkert enda flere ubekreftede drap. Han deltok også i flere slag, blant annet i Dieppe-raidet, hvor han mistet det ene øyet på grunn av en skuddskade. Han ble tildelt den canadiske Military Medal for sin innsats under det allierte angrepet på Dieppe.