Nina Lobkovskaja

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nina Lobkovskaja
Født18. mars 1925Rediger på Wikidata (95 år)
FjodorovkaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skarpskyttar, skarpskytterRediger på Wikidata
Nasjonalitet SovjetunionenRediger på Wikidata
Utmerkelser
9 oppføringer
Røde fane-ordenen, 2. klasse av Fedrelandskrigens orden, 1. klasse av Fedrelandskrigens orden, Medaljen «For fortjenster i strid», Medaljen for seier over Tyskland i Den store fedrelandskrigen, Jubileumsmedaljen i anledning av 40-året for seieren i Den store fedrelandskrigen 1941–1945, Jubileumsmedaljen i anledning av 60-året for seieren i Den store fedrelandskrigen 1941–1945, Jubileumsmedaljen i anledning av 65-året for seieren i Den store fedrelandskrigen 1941–1945, Jubileumsmedaljen i anledning av 70-året for seieren i den store fedrelandskrigen 1941–1945Rediger på Wikidata

Nina Aleksejevna Lobkovskaya (russisk: Нина Алексеевна Лобковская, født 8. mars 1924 i Fjodorovka i Kasakhstan i Sovjetunionen) var en skarpskytter for Den røde armé i Sovjetunionen under den andre verdenskrig.

Hun klarte å oppnå graden løytnant før hun sluttet i militæret. Hun ble født som den eldste av fem barn i Sibir. Hennes familie flyttet fra Sibir til den tadsjikiske sovjetiske sosialistiske republikken på grunn av dårlig helse av hennes far Alexei som hadde vervet seg til Den røde armé i 1942 før hun ble drept i slaget for Voronezh i oktober samme år. Lobkovskaya var en av til sammen 300 kvinner som ble sendt til Veshnyaki å trenes opp som skarpskyttere under den andre verdenskrigen.

Fra februar 1945 til slutten av krigen, ledet Lobkovskaja en bataljon som utelukkende besto av kvinnelige skarpskyttere som etter hvert deltok i slaget om Berlin på slutten av verdenskrigen. Etter egne opptegnelser rakk hun å skyte 89 tyske soldater og offiserer.