Nina Lobkovskaja

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nina Lobkovskaja
Født18. mars 1925 (94 år)
Fjodorovka
Beskjeftigelse Skarpskyttar, skarpskytter
Nasjonalitet Sovjetunionen
Utmerkelser Røde fane-ordenen, 2. klasse av Fedrelandskrigens orden, 1. klasse av Fedrelandskrigens orden, Medaljen «For fortjenster i strid», Medaljen for seier over Tyskland i Den store fedrelandskrigen

Nina Aleksejevna Lobkovskaya (russisk: Нина Алексеевна Лобковская, født 8. mars 1924 i Fjodorovka i Kasakhstan i Sovjetunionen) var en snikskytter for Den røde armé i Sovjetunionen under den andre verdenskrig.

Hun klarte å oppnå graden løytnant før hun sluttet i militæret. Hun ble født som den eldste av fem barn i Sibir. Hennes familie flyttet fra Sibir til den tadsjikiske sovjetiske sosialistiske republikken på grunn av dårlig helse av hennes far Alexei som hadde vervet seg til Den røde armé i 1942 før hun ble drept i slaget for Voronezh i oktober samme år. Lobkovskaya var en av til sammen 300 kvinner som ble sendt til Veshnyaki å trenes opp som snikskyttere under den andre verdenskrigen.

Fra februar 1945 til slutten av krigen, ledet Lobkovskaja en bataljon som utelukkende besto av kvinnelige snikskyttere som etter hvert deltok i slaget om Berlin på slutten av verdenskrigen. Etter egne opptegnelser rakk hun å skyte 89 tyske soldater og offiserer.